Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Нячанг або Фукуок, що вибрати?

  1. Нячанг
  2. Фукуок
  3. Загальна оцінка курортів

Крім прекрасної природи у В'єтнамі є відмінні пляжі, де можна добре провести час. Традиційно, пляжними курортами В'єтнаму вважаються Нячанг, Фантьет і острів Фукуок. Крім прекрасної природи у В'єтнамі є відмінні пляжі, де можна добре провести час

Нячанг в погану погоду

У статті ми будемо оцінювати курорти Нячанг і Фукуока за такими параметрами - як дістатися, ціни на курорті, пляж і море, погода і розваги.

зміст

  1. Нячанг
  2. Фукуок

Ви зможете вибрати собі місце для пляжного відпочинку враховуючи ті параметри, які вам найбільш цікаві. В кінці статті підведемо підсумки і дамо рекомендації по відпочинку на будь-яких курортах В'єтнаму .

Нячанг

Нячанг - популярний курорт В'єтнаму, який знаходиться в Південному В'єтнамі. Крім того, що тут є одна з найдовших канатних доріг в світі, парк розваг Вінперл , Велика кількість оздоровчих комплексів, сюди ще приїжджають і за пляжним відпочинком.

Крім того, що тут є одна з найдовших канатних доріг в світі,   парк розваг Вінперл   , Велика кількість оздоровчих комплексів, сюди ще приїжджають і за пляжним відпочинком

фото Нячанг

Як дістатися

До Нячанга можна дістатися будь-якими відомими способами, в тому числі:

  • на туристичному автобусі
  • на поїзді
  • літаком
  • на орендованому транспорті

Самостійні мандрівники, які приїжджають в Хошимін , Зазвичай вибирають туристичний автобус, квиток на який коштує зовсім недорого. Є прямий рейс на літак з Москви в Нячанг, якщо ви знайдете зручний авіаквиток , Вам не потрібно буде заїжджати в Хошимін і думати про трансфер в Нячанг. Аеропорт знаходиться в 30 км від міста, що набагато ближче, ніж відстань від Хошиміну до Нячанга.

Ціни в Нячанге

Якщо трохи відійти від туристичної зони, то можна знайти зовсім недороге житло і їжу. Наприклад, можна знайти номер з видом на море і балконом всього за 10 $.

Коли ви приїдете в Нячанг на автобусі, на вокзалі місцеві жителі будуть пропонувати вам заселитися в готелі, які вони покажуть безкоштовно. Вам дійсно покажуть готель, але швидше за все, самостійно ви зможете знайти готель краще і трохи дешевше.

У центрі Нячанга є дорогі готелі та ресторани, зі своїми пляжами, де ви зможете отримати кращу якість обслуговування і сервіс. Але, а якщо ви бюджетний турист, то в Нячанге велика кількість кафе і готелів, де ви зможете добре відпочити.

пляжі Нячанга

У Нячанге відмінний, широкий міський пляж. Ви можете спокійно гуляти уздовж всієї пляжної лінії, при необхідності можна орендувати лежак. Море тут більш спокійне, ніж в Фантьет (Муйне), тому ви можете відпочивати тут і вдень, і після обіду.

Навпаки пляжу спочатку йде красива алея, яка оточена високими пальмами, ресторанами, а вже потім починається дорога. Багато тут займаються фізкультурою, хто бігає.

Погода в Нячанге і розваги

про екскурсії в Нячанге ми написали окрему статтю. Що стосується розваг, то їх тут також достатньо. Увечері місто наповнює молодь, яка веселиться, танцює, п'є коктейлі в численних кафе. Днем, можна поїхати на острів розваг Вінперл, або в один з грязьових джерел.

Днем, можна поїхати на острів розваг Вінперл, або в один з грязьових джерел

Вид на канатну дорогу з острова Вінперл

Середня температура в Нячанге 26 градусів. З січня по вересень починається сухий сезон. Перед поїздкою в Нячанг бажано уточнити чи немає наближення шторму з моря, в період з листопада по лютий. Період з листопада по грудень вважається вологим сезоном, коли можливі велику кількість дощів.

Фукуок

Острів Фукуок - популярний курорт В'єтнаму, який швидко розвивається і забудовується новими готелями. На острові ви можете насолодитися спокійним морем і хорошими, але місцями вузькими пляжами. Острів звичайно поступається Нячанг в кількості розваг, але є хорошим суперників при виборі саме пляжного відпочинку.

Острів звичайно поступається Нячанг в кількості розваг, але є хорошим суперників при виборі саме пляжного відпочинку

пляжі Фукуока

пляжі Фукуока

фото Фукуок

Як дістатися

До острова можна дістатися на човні, це не найзручніший варіант або на літаку. Вартість квитка на березень 2015 року через Хошиміну до острова Фукуок буде коштувати від 40 $. З Ханоя авіаквиток коштуватиме дорожче.

Ціни на острові Фукуок

Ціни на готелі та харчування в кафе і ресторанах будуть дорожче, ніж в Нячанге. Але, за рахунок того, що острів активно розвивається, ви можете знайти недорогі готелі.

Готель Mai Spa Resort, Фукуок

Ми радимо подивитися готель Mai Spa Resort , Який пропонує прості в оформленні номера, але має відмінний персонал, хороший, але правда вузький пляж, і красиву зелену територію.

Пляжі на острові Фукуок

Пляжі острова Фукуок вважаються одними з найкрасивіших не тільки у В'єтнамі, але і в світі.

пляжі Фукуока

Це дійсно схоже на правду, тому що на острові дуже чисті пляжі, також, тут можна легко знайти відокремлені місця. Море тут спокійне практично весь час, так що ви можете спокійно плавати в ньому в денний час і насолоджуватися сидячи в кафе біля моря ввечері.

Погода на острові Фукуок і розваги

Сухий сезон і найбільш гарний час для відвідування острова триває з листопада по березень. Тому саме в зимовий час острів відвідує велика кількість туристів і в цей час ціни на готелі найбільш високі. Рекомендується в сухий сезон бронювати готелі заздалегідь, але швидше за все навіть, якщо ви прилетить без броні, ви зможете знайти готель на місці.

Рекомендується в сухий сезон бронювати готелі заздалегідь, але швидше за все навіть, якщо ви прилетить без броні, ви зможете знайти готель на місці

Був цікавий випадок, коли персонал готелю Mai Spa Resort для туриста, який в високий сезон, коли всі готелі були зайняті, не впевнився в підтвердженні своєї броні, а просто роздрукував свою заявку на одному з численних сайтів бронювання, підібрав 3 кімнати різного рівня в різні проміжки часу, щоб турист не залишився на вулиці.

Був цікавий випадок, коли персонал готелю Mai Spa Resort для туриста, який в високий сезон, коли всі готелі були зайняті, не впевнився в підтвердженні своєї броні, а просто роздрукував свою заявку на одному з численних сайтів бронювання, підібрав 3 кімнати різного рівня в різні проміжки часу, щоб турист не залишився на вулиці

Що стосується розваг, то острів має більше до пляжного відпочинку. Тут ви можете знайти відмінні місця для дайвінгу. Ціни на дайвінг на острові Фукуок вважаються одними з найдешевших в світі. Цікавою може виявитися рибалка в море, особливо якщо ви підете на неї зі своїми друзями або знайомими.

Загальна оцінка курортів

За параметром «Як дістатися» переміг курорт Нячанг, тому що він зручно розташований і доступний практично з будь-якого місця у В'єтнамі. На жаль, острів Фукуок зажадає великих витрат, щоб до нього дістатися.

За параметром «Ціни на курорті» також перемогу здобув Нячанг, за рахунок того, що він пропонує самий різний рівень цін. Ви можете знайти як дорогі, так і зовсім дешеві ціни на проживання та харчування, тоді як на острові Фукуок, вибір буде меншим, а найчастіше ціни будуть вище. З іншого боку, якщо вам цікавий дайвінг, то вибір краще зробити в сторону Фукуока.

З іншого боку, якщо вам цікавий дайвінг, то вибір краще зробити в сторону Фукуока

За параметром «Пляж і море» перемогу здобув острів Фукуок, все-таки море тут спокійніше, а пляжі чистіше, що є найважливішим для пляжного відпочинку.

У категорії «Погода та розваги» перемогли обидва курорту, тому що для кожного з них є свої сезони, коли погода найбільш сприятлива для відпочинку. І хоч розваг в Нячанге набагато більше, ми вирішили, що для когось дайвінг буде набагато більшим розвагою, ніж нічні клуби, парки розваг або SPA процедури.

На наш погляд, якщо ви хочете відпочити від міської суєти, розслабитися, вдень лежати на пляжі і читати книгу, а ввечері з келихом вина сидіти буквально в кількох метрах від моря і насолоджуватися вечерею, то вам варто вибрати острів Фукуок.

Якщо ви хочете відвідати якомога більше пам'яток, але при цьому також мати можливість розслабитися, поплавати і відпочити на пляжі, тоді ваш вибір курорт Нячанг. При цьому, в Нячанге завжди буде трохи гучніше, ніж на острові Фукуок. Вирішіть, навіщо ви вибрали В'єтнам. І якщо це ваш перший візит, можливо, варто поєднати обидва курорту?

І якщо це ваш перший візит, можливо, варто поєднати обидва курорту?

Новости