Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

морські черепахи

  1. Черепахи є сучасними «живими копалинами» Зелена морська черепаха може досягати в довжину 1,5 м і...
  2. Звідки ж вони взялися?
  3. висновок
  4. Посилання та примітки
  5. Чи відомо вам?

Черепахи є сучасними «живими копалинами»

Зелена морська черепаха може досягати в довжину 1,5 м і важити до 300 кг. Коли ці істоти сплять, вони здатні до двох годин залишатися під водою. Мені дуже подобатися дізнаватися про представників дикої природи, але коли мова заходить про морських зелених черепах багато "факти" здаються просто неймовірними. (Див. також Морські черепахи здатні читати магнітні картки , Найбільша черепаха в світі ). Одним з найбільш поширених тверджень про цих дивних тварин є наступне: «Черепахи у багатьох відношеннях є живими скам'янілостями, які лише злегка змінилися з тих пір, як з'явилися приблизно 200 мільйонів років тому». 1

Фотографія морської черепахи під водою Фотографія морської черепахи під водою

Читайте також: скат фото

Читайте також: Калан морська видра

Так, черепахи виявляються в літописі скам'янілостей, і ми, виявляючи їх живими сьогодні, саме тому називаємо їх "живими скам'янілостями". Але в дійсності черепахи з'являються в літописі скам'янілостей раптово і без найменшого натяку на загального предка, який би не був черепахою. Заява про "200 мільйонів років" зроблено так, як ніби цей довгий період часу представляє собою історичний факт, який можна було спостерігати. Насправді це не так.

Дивовижна морська черепаха

Бог наділив морських черепах прекрасним дизайном, який дозволяє їм бути сильними плавцями. Зверніть увагу на їх плоскі плавники і обтічне тіло черепах. Еволюція не могла створити настільки складний дизайн тіла морських черепах. Потужні, що нагадують весла плавці дозволяють їм пропливати великі відстані зі швидкістю 1,5-2,3 км / ч. 2 За допомогою супутників було встановлено, що черепахи можуть перетинати океан уздовж і поперек.

Фотографія морської черепахи серед   коралів Фотографія морської черепахи серед коралів

Читайте також: корали фото

Читайте також: Великий Бар'єрний Риф молодий чи старий?

Також морські черепахи чудові нирці. Шкірясті черепахи, зокрема, можуть пірнати на сотні метрів в гонитві за їх улюбленими ласощами - медузами. При такій глибині дуже високий тиск може розірвати наповнені повітрям легені. Однак ці черепахи спроектовані таким чином, що вони виштовхують повітря з стискуються легких. Після цього черепахи використовують кисень, який зберігається в їх червоних кров'яних тільцях і м'язах. У порівнянні з більшістю інших ссавців тварин, черепахи мають більш високу концентрацію червоних кров'яних клітин, а також багато міогемоглобіна - кіслородосвязивающего протеїну, який знаходиться в м'язах. 3

Еволюція не могла створити настільки складний дизайн тіла морських черепах! Існує також проблема, пов'язана з морською водою. Проковтування морської води черепахою вбило б її, якби у неї не було спеціальних сольових залоз, які виходять в очі, як і слізні канали. За допомогою цих залоз черепахи позбавляються від надмірного вмісту солі в їх організмі. Коли самки виходять на берег, щоб відкласти яйця, вони виглядають так, ніби плачуть. Насправді ж секрет, що виділяється цими залозами, захищає очі черепахи від піску, коли вона копає ямку для відкладання яєць. 2

Насправді черепахи з'являються в літописі скам'янілостей раптово і без найменшого натяку на загального предка, який би не був черепахою.

Звідки ж вони взялися?

Отже, звідки ж взялися морські черепахи? Це питання головним чином відноситься не до області експериментальної науки, а до області історії. Відповідь на це питання має на увазі багато припущень щодо невідомого минулого. 4 Еволюціоністи стверджують, що всі живі організми мають одного загального предка, і що з часом в результаті натуралістичних процесів утворилися всі види організмів. Ця точка зору не підтримується літописом скам'янілостей і суперечить історичному опису, даному в біблійному Буття. З книги Буття ми знаємо, що Бог створив всі живі організми "по роду їх" приблизно 6000 років тому. Креаціоністи не впевнені, чи були створені морські черепахи як окремий вид морських тварин в П'ятий день, або ж вони з'явилися як вид черепахи, створеної в Шостий день. 5

Сім видів морських черепах становлять два окремих сімейства. У сімействі Морські черепахи (Cheloniidae) схрестили кілька різних видів, таким чином утворилися гібриди. Наприклад, грифові морські черепахи утворили гібриди з черепахами Кемпа, оливковими черепахами, з черепахами Бісса і зеленими морськими черепахами. 6 Оскільки ці види черепах здатні відтворюватися, цілком логічно, що вони належать до одного і того ж створеному увазі. 7

Було відзначено, що два види морських черепах не виробляють гібридів. Це плоскоспінние черепахи, які належать до сімейства Cheloniidae, і шкірясті черепахи, які є єдиним живе видом сімейства Шкірясті черепахи (Dermochelyidae). Однак, як вже зазначалося, 8 нездатність виробляти потомство не обов'язково означає, що ці черепахи належать до різних створеним видам.

За допомогою супутників було встановлено, що черепахи можуть перетинати океан уздовж і поперек.

Фотографія дитинчат черепах. Після того, як малюки морських черепах вилупляться з яєць, вони відразу ж біжать в океан, щоб вижити. На життєвому шляху вони зустрінуть безліч перешкод, і це лише перше з них.

Ретельно дослідивши всі особливості морських черепах, вчені-креаціоністи прийшли до висновку, що всі морські черепахи, ймовірно, є нащадками лише одного створеного виду. 9 І, незважаючи на те, що морські черепахи відрізняються за зовнішнім виглядом, місця проживання, типом харчування, кілька основних характеристик дозволяють віднести їх всіх до морським черепахам. 7

висновок

Бог запланував, щоб тварини розмножувалися і наповнювали землю. Він наділив морських черепах різноманітністю, яке дозволило їм успішно процвітати в багатьох нішах океану по всьому світу. Морські черепахи - захоплюючий вид для досліджень і спостережень. Пильний погляд на факти допомагає побачити, що ці чудові тварини існують протягом тисяч, а не мільйонів років. І ніщо не говорить про те, що вони коли-небудь були або будуть чимось іншим, а не черепахами.

Доктор Джин K. Лайтнера отримала ступінь бакалавра в області зоотехніки. Після отримання докторського ступеня Джин K. Лайтнер три роки працювала ветеринарним лікарем в Міністерстві землеробства США. Її роботи про схрещуванні овець і козлів були опубліковані в журналі Journal of Creation.www.answersingenesis.org.

Посилання та примітки

  1. www.2fla.com/seaturtles.htm . Повернутися до тексту.
  2. www.seaworld.org/infobooks/SeaTurtle/stadapt.html . Повернутися до тексту.
  3. Теннесі M., "Секрет порятунку морських черепах", National Wildlife 44 (4), 2006, online at www.nwf.org/nationalwildlife/article.cfm?issueID=107&articleID=1342 . Повернутися до тексту.
  4. Для більш детального ознайомлення з різницею між емпіричною наукою і історичної дивіться "Наука або Біблія?". Повернутися до тексту.
  5. Однією з захоплюючих якостей науки є те, що завжди залишаються питання, на які потрібно знайти відповіді. Повернутися до тексту.
  6. Brophy, TR, Frair, W. and Clark, D., A Review of InterspecificHybridization in the Order Testudines, Occasional Papers ofthe BSG 8:17, 2006. Повернутися до тексту.
  7. Захоплююча область барамінологія (від bara - "створювати" на івриті; min-вид на івриті, і ology - вивчення) - це спроба встановити можливі члени оригінальних створених видів. Це дослідження проводиться з використанням наукових даних про форму та схрещуванні. Черепахи виявилися більш детальним об'єктом дослідження, ніж інші тварини. Повернутися до тексту.
  8. See www.answersingenesis.org/go/kinds . Повернутися до тексту.
  9. Frair, W., Original Kinds and Turtle Phylogeny, CRSQ 28: 2124, 1991. Повернутися до тексту.

Чи відомо вам?

  • Все, крім одного виду морських черепах, піддаються загрозі вимирання.
  • Морська черепаха живиться морською травою, водоростями, крабами, молюсками і губками.
  • Найбільшою морською черепахою є шкіряста черепаха. Було зафіксовано, що представники цього виду черепах здатні пірнати на глибину більше 3280 футів (1000 м).
  • Всі види черепах мігрують, по крайней мере, на невеликі відстані - від місця пошуків їжі до місця гніздування, а потім назад. Деякі види черепах здійснюють подорожі на відстань до 1560 миль (2600 км) у відкритому океані.
  • Найбільш популярні гніздувальні види черепах в США - це грифові черепахи, які гніздяться на пляжах південно-східних штатів.
  • Всі самки морських черепах відкладають свої м'які, кулясті, білі яйця на пляжах в ямку для кладки, яку вони викопують за допомогою своїх задніх плавальних перетинок.
  • Тільки що вилупилися мальки черепах проробляють лапками собі шлях наверх, з'являються на поверхні і відразу ж кидаються в океан. Зазвичай це відбувається вночі.
  • Загрозою для морських черепах є: руйнування пляжів, де гніздяться черепахи, браконьєрство (полювання за черепашачими яйцями), затоплення в рибальських мережах і хижацьке винищення їх птахами і ссавцями.

Вищевикладена інформація взята з роботи "Біологія морських черепах", під редакцією Пітера Лутца і Джона Мусика, видавництво CRC Press, 1996..

Звідки ж вони взялися?
Звідки ж вони взялися?
Отже, звідки ж взялися морські черепахи?
Cfm?
Для більш детального ознайомлення з різницею між емпіричною наукою і історичної дивіться "Наука або Біблія?
Чи відомо вам?

Новости