Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто Сяминь, (Xiamen, 厦门) провінція Фуцзянь, КНР

  1. Сяминь (Сямень, Амой, Xiamen, 厦门) - місто субпровінціального значення в провінції Фуцзянь (Fujian),...
  2. Історія
  3. Адміністративний поділ
  4. Економіка
  5. транспорт
  6. пам'ятки

Сяминь (Сямень, Амой, Xiamen, 厦门) - місто субпровінціального значення в провінції Фуцзянь (Fujian), КНР.

Сяминь (Сямень, Амой, Xiamen, 厦门) - місто субпровінціального значення в провінції Фуцзянь (Fujian), КНР

Географія і клімат, демографія

Місто Сяминь розташований на південно-східному узбережжі Китаю, навпроти острова Тайвань через однойменний протоку. Територія міста включає в себе острова Сяминь, Гулан'ю і частина материка - з лівого берега річки Цзюлон (Jiulong river) на заході до острова Xiang'an на північному сході. Після завершення будівництва дамби Гаоцзу (Gaoji Causeway) в 1957 році, острів Сяминь став півостровом. Сяминь розташований в зоні вологого мусонного субтропічного клімату. Печеня і довге літо (В липні +27 С) відрізняється високою вологістю. Зими короткі, м'які і сухі (+ 12С в лютому). За даними уряду КНР, на 2010 рік в Сяминь проживало понад 3,5 мільйонів чоловік.

Історія

Історія

За часів династії Сон (960-1279 рр. Н.е.) Сяминь був морським портом, відкритим для міжнародної торгівлі. У 1387 році династією Мін був побудований форт для захисту від піратів. У 1541 португальські мореплавці першими з європейців відвідали Сяминь. Португальська мова справив значний вплив на один з місцевих діалектів, Амой. Під час першої опіумної війни між Британією і Китаєм, англійські війська захопили місто 26 серпня 1841 року. Після закінчення війни, в результаті підписання Нанкинского договору, Сяминь став одним з п'яти китайських портів, відкритих для міжнародної торгівлі. Європейські поселенці в основному проживали на невеликому острові Гулан'ю. Під час Другої Світової війни, місто було захоплене японськими військами з травня 1938 по вересень 1945 року.

Адміністративний поділ

Сяминь ділиться на шість районів:

Місто:

  • Район Хулі (湖里 区, O-li Khu)
  • Район Симін (思 区, Su-beng Khu)

передмістя:

  • Район Хайцан (海沧 区, Hai-chhng Khu)
  • Район Цзімей (集美 区, Chip-bi Khu)
  • Район Тун'ань (同安区, Tang-uan Khu)
  • Район Сян'ань (翔安 区, Siong-an Khu)

Економіка

З 1980 року в Сяминь існує спеціальна економічна зона. Потік іноземних інвестицій призвів до вибухового зростання промисловості і міста. У місті розвинене суднобудування, легка і текстильна промисловість, верстатобудування, хімічна галузь, телекомунікації та сфера фінансових послуг. Місто має торгові та економічні зв'язки з 162 країнами світу. У Сяминь проводиться Китайська щорічна виставка з інвестицій та торгівлі. За останні роки місто вклало великі кошти в розвиток інфраструктури. Провінція Фузцянь - основне місце в Китаї, де ростуть найвідоміші китайські чаї улуни - Те Гуань Інь і Так Хун Пао . У Сяминь містять офіс багато великих чайні компанії.

транспорт

Залізна дорога

Від залізничної станції Сяминь відправляються поїзди до багатьох китайські міста - Шанхай , Нанкін , Хефей, Наньчан, Гуанчжоу . У столицю провінції - Фучжоу - регулярно відправляються високошвидкісні поїзди. У 2012 році планується завершення будівництва високошвидкісної гілки Сяминь - Шеньчжень , Що зробить подорож у міста провінції Гуандун максимально швидким і комфортним.

Автомобільні дороги

Чотири автомобільні мости з'єднують острів Сяминь з материком. Прекрасні дороги і шосе з'єднують Сяминь зі столицею та іншими містами провінції Фуцзянь і сусідніми.

Громадський транспорт

З громадського транспорту в місті доступні автобуси і таксі. Крім цього, існує особливий вид автобусного транспорту - Bus Rapid Transit (BRT) - автобуси, що рухаються по спеціально виділених для них дорогах, з системою зупинок і оплати, схожою з легким метро. На даний момент в місті функціонує п'ять таких маршрутів. У місті заборонено використання мотоциклів і мопедів.

повітряне сполучення

Міжнародний аеропорт Сяминь Гаоці обслуговує понад 60 місцевих і міжнародних рейсів. Міжнародні рейси здійснюються в Бангкок, Куалу-Лумпур, Манілу, Джакарту, Сінгапур, Осаку, голий, Токіо, Сеул і Амстердам. Також є рейси в міста Тайваню. Сам аеропорт розташований на півночі острова Сяминь, всього лише в десяти хвилинах їзди від центру міста.

Водний транспорт

Поромне сполучення з островом Цзіньмень здійснюється з портів International Ferry Terminal (Dongfu Terminal) і Wutong Ferry Terminal. Час у дорозі становитиме 90 і 60 хвилин відповідно. Від Heping Wharf Ferry Terminal, що знаходиться на міській набережній, на острів Гулан'ю відправляються численні човни і пороми. Час в дорозі всього кілька хвилин.

Час в дорозі всього кілька хвилин

пам'ятки

  • острів Гулан'ю
  • храм Наньпутуо
  • Сяминьскій університет
  • Сад Черепах
  • Печера Білого Оленя

Що подивитися / купити

  • Торгова вулиця Чжуншань
  • Торгова вулиця живопису (Xiamen Fine Arts and paintings shopping street)

Фотографії Сяминь і його пам'яток

Сяминь на Гугл.Картах:


подивитись збільшену карту

подивитись збільшену карту

Новости