Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курортне місто Сен-Тропе

  1. Історія міста Сен-Тропе
  2. Пам'ятки Сен-Тропе
  3. Розваги і шопінг в Сен-Тропе

Курортне місто Сен-Тропе

Курортне місто Сен-Тропе (Saint-Tropez) не потребує особливого представлення, так як краса цього провансальського портового містечка прославлена ​​кінематографом 20-го століття Курортне місто Сен-Тропе (Saint-Tropez) не потребує особливого представлення, так як краса цього провансальського портового містечка прославлена ​​кінематографом 20-го століття.

На сьогоднішній день цей сонячний приморське містечко володіє репутацією одного з наймодніших і відвідуваних курортів Лазурного берега , Ні чому не поступаючись таким визнаним туристичним напрямками як Канни, Антіб і Ніцца.

Однак ця обставина назавжди позбавило місто колишньої колоритності провансальської відокремленості, настільки полюбилася свого часу великої когорти французьких кіно-знаменитостей: Алену Делону, Бріджит Бардо, Іву Монтану і т. Д. Зараз тут можна танцювати на столах, обливатися шампанським і бити посуд, не соромлячись усього перерахованого вище - це місце дозволяє відчувати себе вічно молодим, за що його і люблять мандрівники.

Мальовничі соснові гаї і розкішні піщані пляжі оздоблюють півострів Сен-Тропе, який можна обійти пішки за численними стежками. В околицях Сен-Тропе підносяться вілли відомих акторів, художників, банкірів і кутюр'є, а в самому центрі - вузька мощена набережна, завжди переповнена людьми, які приймають сонячні ванни і смакують місцеві аперитиви на терасах численних кафе , Поруч з якими впритул припарковані розкішні яхти.

Крім того, якщо згорнути на першу-ліпшу вуличку Старого міста, то тут виявиться безліч приємних гастрономічних закладів, в тому числі і торгових лавок із запашними травами, прованськими спеціями, маринами і рукоделиями. У вечірній час доби набережна перетворюється на справжній вернісаж і подіум для світської публіки, а весь смак Dolce Vita варто шукати в фешенебельних ресторанах і нічних клубах за містом - на всесвітньо відомому пляжі de Pampelonne.

Історія міста Сен-Тропе

Перше поселення на місці нинішнього міста Сен-Тропе було засновано ще у II столітті до нашої ери. Своє сьогоднішнє назву місто отримало на честь Святого Великомученика Торпіса, обезголовленого в 60-і роки I століття за часів Нерона при гоніннях на християн в районі сучасної Пізи. Згідно з житієм, його тіло було покладено в стару човен разом з півнем і собакою, яку прибило до берега на місці сучасного міста.

У 10-му столітті місто входило до складу піратського емірату Фраксінет, а починаючи з 980-х років, був під юрисдикцією графства Прованського. Для захисту узбережжя графами була зведена невелика фортеця, що збереглася до наших днів в перебудованому вигляді.

В кінці 15-го століття Сен-Тропе був переданий у приватне володіння сімейства баронів Грімо. В 1637 жителями міста була відбита атака 22 іспанських галеонів. На честь цієї битви і в наш час в місті проводиться традиційну ходу. У 1920-1930-х роках художник Поль Синьяк оселився на віллі в Сен-Тропе, куди згодом стали з'їжджатися і інші відомі художники і художники.

До 1950-х роках Сен-Тропе мало чим відрізнявся від інших подібних риболовецьких поселень і був не відомий широкому загалу. Свою нинішню популярність, особливо серед забезпечених людей, місто придбало в 1956 році, коли в Сен-Тропе знімався відомий фільм «І Бог створив жінку» з Бріжит Бардо у головній ролі.

Пізніше популярність місту додала серія кінокомедій про «жандарма із Сен-Тропе» з Луї де Фюнесом в головній ролі. У 1968 році вийшов фільм «Басейн» (Ален Делон, Ромі Шнайдер), дія якого відбувається в Сен-Тропе.

Сьогодні основою економіки Сен-Тропе є літній туризм. У місті є Музей сучасного мистецтва і фортеця XVI-XVII століть, проте, головним напрямком все ж залишається пляжний відпочинок.

У місті є Музей сучасного мистецтва і фортеця XVI-XVII століть, проте, головним напрямком все ж залишається пляжний відпочинок

Пам'ятки Сен-Тропе

Головною визначною пам'яткою Сен-Тропе вважається Старий порт (Le Vieux Port), повністю відновлений після його знищення в період Другої світової війни - візитна картка міста. В даний час це дуже мальовничий туристичний об'єкт, оточений шикарними кафе, з вічно забитими дорогими яхтами, пристанями і дефілюють по набережній публікою в нарядах від-кутюр.

Нерідко самі французи зневажливо називають це театралізоване місце "людським зоопарком", однак це не означає, що їм варто нехтувати, будучи в Сен-Тропе. Його варто відвідати, як мінімум заради складання особистої думки.

А ось розташований над портом замок Суффрен (Le Chateau de Suffren) (зведення розпочато аж в 980 році), стародавні ворота на вулиці de la Ponche і відкрита площа навколо цитаделі Сен-Тропе (XVI століття, зараз тут розміщується муніципальний музей історії) покажуть справжнє обличчя курортного містечка.

чудовий музей Анонсіад (Musee de l'Annonciade) (відкритий щодня, крім четверга, грудень-червень: 10.00-12.00 і 14.00-18.00; липень-жовтень 10.00-13.00 і 15.00-19.00; вартість входу - 6 євро), що розмістився в колишній каплиці XVI століття , що на площі Georges-Grammont прямо біля порту, демонструє мистецькі витвори багатьох художників, для яких курортне місто Сен-Тропе став місцем натхнення.

А трохи далі від порту, на вулиці Etienne Berny, знаходиться Мезон-дез-Папільон (Музей метеликів, відкритий з квітня по жовтень, з понеділка по суботу, з 14.30 до 18.00; вхід - 3 євро), експозиція якого складається з більш ніж 4 500 тисяч примірників комах, включаючи їх рідкісні та зникаючі різновиду.

Розваги і шопінг в Сен-Тропе

Курортне місто Сен-Тропе та його околиці мають у своєму розпорядженні як дикими піщаними, так і приватними прекрасно обладнаними пляжами, що пропонують широкі можливості для заняття яхтингом, віндсерфінгом і водними лижами.

У нічний час доби до послуг гостей і завсідників відкриті ресторани, музичні бари і кафе, а також велика кількість дискотек і нічних клубів. У пляжному ресторані «Клуб 55» туристи як і раніше можуть знайти столики під парусиновими шатрами з блакитними лляними скатертинами, як за часів милашки Бардо, а клуб Apero & Music Live Port завжди порадує живим виконанням світових вокалістів.

Клубний заклад Papagayo ідеально підійде для розбірливих дегустаторів коктейлів, а в Les Caves du Roy варто вирушити для зустрічі зі знаменитостями, але все, же найкращим кабаре узбережжя є Stefano forever.

У літній сезон в Сен-Тропе працює луна-парк, а по понеділках, середах і суботах на його головній площі відкривається чудовий ринок. Там можна знайти практично все, починаючи з домашніх ковбас, морепродуктів, сирів і закінчуючи красивими квітами. Купатися в Сен-Тропе найкраще на пляжах Кап-Камараса, куди можна дістатися на човні. Відносне усамітнення і найчистіша вода гарантована навіть в самий конкурентний сезон.

Для любителів шопінгу в Сен-Тропе передбачений променад, який володіє величезною кількістю бутиків і магазинів всесвітньо відомих торгових домів і модельєрів. Висока мода від Louis Vuitton і Christian Dior, ювелірні шедеври Gas Andre, декоративні інтер'єрні тонкощі від Marinette і т.д.

Представницям прекрасної статі варто відвідати бутик Бріджит Бардо (по дорозі від Place es Lices до старого порту), також щось оригінальне можна виявити в La Chemise Tropezienne (23, rue Gambetta). Для чоловіків ідеально підійде Maison Blanc Bleu на Place es Lices. Щорічно в останній тиждень жовтня в Сен-Тропе проводиться масштабна гіпер-розпродаж одягу та аксесуарів модних світових брендів (La Grande Braderie), в цей період ціни тут не перевищують прийнятних 90-100 євро за якісну річ від Hugo Boss або Versace.

Прибувши в місто Сен-Тропе, перш за все варто відправитися за тапочками-тропезіенкамі в знаменитий магазин Les Tropeziennes. Ці плоскі тапочки роблять з самих різних видів шкіри.

Пляжі Сен-Тропе

Іншим "полюсом життя" Сен-Тропе є площа des Lices з її розкішними барами, ресторанами та кафе - розташована на південь від Старого порту. Зовсім поруч, біля підніжжя цитаделі, розміщується найбільш доступний пляж міста - Лез-Гранье.

Звідси прибережний бульвар веде до затоки Канебо з маленькими і практично завжди переповненими пляжами Кап-Сен-П'єр, Бон-Терас, Кап-Cен-Тропе, Ле-Сален (Лез-Салін) і знаменитому Таїті-Plage (це вже в 11 кілометрів від центру).

Від кромки останнього бере свій початок майже прямий п'ятикілометровий відрізок пляжу Пампелон - всесвітньо визнаний центр відпочинку топлес, обрамлений нескінченної лінією барів і ресторанів.

Ну а незліченні вілли і бутіки, ультрамодні яхти і дефілюють по бульварах зірки, шикарні лімузини і нічні клуби , дорогі готелі і екзотичні розваги настільки звичні і буденні, що не викликають у завсідників цих місць ніяких емоцій.

Поради мандрівникам

Хоч як би суперечливо це звучало, але відвідувати Сен-Тропе влітку, особливо наземним транспортом, варто уникати, так як багатогодинні пробки на дорогах, натовпи людей навколо порту, та й берега в цей період не найчистіші, що безпосередньо впливає на якість і повноцінність відпочинку. Краще приїжджати в Сен-Тропе навесні або в оксамитовий сезон - саме в цей період можна в повній мірі оцінити всі принади і гідності даного французького курорту.

Приблизно в 100 кілометрах від Сен-Тропе розташований міжнародний аеропорт Ніцци, проте в конкурентний сезон (літо) через численні пробки на дорогах трансфер займає від 2 до 3 годин. Також є автобусне сполучення з Сан-Рафаеля, Тулона, Ніцци або Канн , Плюс поромне з Сан-Максима (20 хвилин - 6 євро), Грімо (15 хвилин - 5,5 євро) або Сан-Рафаеля (50 хвилин - 11 євро).

Також є автобусне сполучення з Сан-Рафаеля, Тулона,   Ніцци   або   Канн   , Плюс поромне з Сан-Максима (20 хвилин - 6 євро), Грімо (15 хвилин - 5,5 євро) або Сан-Рафаеля (50 хвилин - 11 євро)

Більше фотографій пам'яток курортного міста Сен-Тропе тут: Фотогалерея

Новости