Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

курорти Майорки

Майорка - найбільший з Балеарських островів , Справжня перлина Середземного моря. Про цей острів Шопен залишив захоплений відгук: «... небо бірюзове, море синє, а гори смарагдові». Курорти Майорки популярні серед туристів з усього світу - і навіть з таких місць, куди багато хто теж із задоволенням їздять на відпочинок.

Багатокілометрові пляжі здатні вмістити всіх бажаючих, пісок білий, а вода настільки прозора, як ніби тут і немає багатомільйонної армії курортників (в рази перевищує за чисельністю місцеве населення). Багато пляжів острова регулярно отримують Блакитний прапор за якість води, чистоту піску і високу якість обслуговування.

На Майорці практично всі міста - курорти. Крім найчистіших пляжів, Майорка славиться розвиненою інфраструктурою, високим рівнем обслуговування і великою кількістю історичних пам'яток.

Якщо просто читати відгуки вже побували на Майорці, то визначитися, який курорт вибрати, досить складно, тому що негативні відгуки майже не зустрінеш. Люди, як правило, залишаються задоволені курортом, але ж хтось їде з маленькою дитиною і хоче просто ніжитися НЕ піску - і щоб йому не заважали відпочивати, хтось не уявляє собі відпочинку без огляду історичних пам'яток , А ще хтось збирається «відриватися по повній» всі ночі безперервно. У цій статті ми перерахуємо основні курорти Майорки і дамо їх короткий опис, щоб вам було простіше визначитися, де саме ви хочете зупинитися.

Для молодіжного відпочинку

Молодіжні курорти Майорки пропонують своїм відпочивальникам активне нічне життя з можливістю відвідування різноманітних нічних клубів, дискотек і барів.

Перше місце належить Магалуфі , Що входить в ТОП-5 молодіжних курортів Іспанії. Тут знаходиться BCM - найбільший нічний клуб на острові (і один з найбільших в Іспанії). Гігантський аквапарк Акваленд працює все літо аж до півночі.

Гігантський аквапарк Акваленд працює все літо аж до півночі

Батькам з дітьми варто відвідати Будинок чудес Катманду , Аквапарки - крім Aqualand тут ще є Western Water Park , Виконаний у вигляді містечка на Дикому Заході. Але жити постійно краще все ж в іншому місці.

Ще один популярний молодіжний курорт - Ареналь, що знаходиться в 15 км від Пальма-де-Майорка. Історичних пам'яток в Ареналь немає, зате є маса дискотек, клубів, прекрасний пляж Playa s'Arenal, великий аквапарк Aqualand , В якому на різноманітних атракціонах можна провести цілий день.

Ареналь - порівняно недорогий курорт, завдяки цьому він також користується попитом у молоді.

Поруч з ним знаходяться Плайя-де-Пальма і Кан-Пастіль , Дещо менш гучні, але теж пропонують досить розваг любителям нічного життя. Перший з них дуже популярний серед німецьких туристів. Великою популярністю користуються бари під відкритим небом - «бальнеаріос».

Пляж Playa de Palma розташований в 8 км від столиці, це один з кращих і один найдовших пляжів в світі (його довжина по узбережжю становить 4 км).

Для любителів рухомого відпочинку

Пальма-де-Майорка підходить тим, кому мало тільки пляжного відпочинку, а хочеться дізнатися і побачити багато нового.

Місто багате пам'ятками, і перераховувати, а тим більше - описувати - їх можна довго. Варто подивитися La Seu - кафедральний собор переважно в готичному стилі. Чому переважно? Тому що будівництво почалося в 1230 і тривало більше трьох століть, а деякі доробки вироблялися навіть в XX столітті, тому в результаті вийшло зміщення різних стилів, на рідкість гармонійне.

У 3 км від міста знаходиться замок Castillo de Bellver XIV століття - колишня літня резиденція королів Майорки.

Заслуговують на увагу церква святого Франциска, арабські ванни X століття, палац Альмудайна .

Крім того, з Пальми ви можете муніципальним транспортом легко дістатися до інших міст острова, щоб оглянути визначні пам'ятки.

Підходить він і для сімейного відпочинку - по крайней мере, від відвідування аквапарку Маріленд і океанаріуму ваша дитина залишиться в повному захваті!

Кала Майор знаходиться на західному узбережжі затоки Palma, всього в 7 кілометрах від центру столиці. Саме тому курорт більше інших підходить любителям рухомого відпочинку - звідси дуже швидко можна дістатися до Пальма де Майорки, а вже звідти - на будь-який інший курорт острова, або в старовинне містечко, щоб подивитися визначні пам'ятки.

Саме тому курорт більше інших підходить любителям рухомого відпочинку - звідси дуже швидко можна дістатися до Пальма де Майорки, а вже звідти - на будь-який інший курорт острова, або в старовинне містечко, щоб подивитися визначні пам'ятки

Звідси можна, наприклад, відправитися в Пальму на нічну дискотеку, хоча і на самому курорті чимало нічних дискотек, барів і ресторанів. Головна визначна пам'ятка - замок Марівент, де щорічно в останній місяць літа відпочиває королівська родина Іспанії.

Тут можна відпочити трохи дешевше, ніж в столиці.

Алькудія - один з основних туристичних центрів Майорки, незважаючи на те, що від столиці він знаходиться досить далеко, в 60 км.

Тут варто відвідати мис Форментор з маяком , Древнє місто Алькудіа. неподалік розташовується природний парк Альбуфера , В якому мешкає 270 різних різновидів птахів. Оглянути його можна абсолютно безкоштовно.

Алькудія славиться своїми пляжами. Тут є і нудистський пляж.

Сімейний відпочинок

Майже всі курорти Майорки підходять для відпочинку з дітьми (за винятком надто гучних «молодіжних» курортів), але одна справа - взяти з собою малюка, який буде возитися в пісочку, в цьому випадку вас буде цікавити тільки те, щоб пляж мав розвинену інфраструктуру ( а її мають практично всі пляжі острова), був чистим і вам не заважали любителі шумно повеселитися.

Зовсім інша справа, якщо ваш малюк вже перевалив чотирирічний рубіж. В цьому випадку вам потрібно буде і чимось розважити його - і тоді бажано оселитися десь поблизу с аквапарком, зоопарком або ще чимось, що здатне зацікавити дитину.

Одним з кращих курортів для сімейного відпочинку, в тому числі - і для молодят, вважається Кала д'Ор, розташований в 65 км від столиці. Тут готелів небагато, більше вілл. Доїхати від столиці до курорту на таксі буде коштувати близько 65-70 євро.

Тут можна покататися по місту і околицям на спеціальному туристичному паровозику, зайнятися спортом. Тут є дискотеки, майданчик для дітей. Пам'яток безпосередньо в містечку немає, але до парку Мондраго - всього 8 км. Також недалеко знаходяться спортивний комплекс El Puerto і найвідоміша з печер Майорки - Печера Дракона.

Пляж на курорті порівняно невеликий.

Ще один затишний курорт для сімейного відпочинку - Санта Понса . Тут, на відміну від інших курортів, можна спробувати безліч страв іспанської кухні. Тут можна відвідати і історичну екскурсію по місту, і Jungle Park - місце, де можна помандрувати по мотузковим трасах з перешкодами, а в сосновому гаю погодувати мешкають тут папуг.

На початку вересня тут проходить костюмований свято, присвячене висадці арагонских військ, які завоювали Майорку і визволили її від маврів.

На початку вересня тут проходить костюмований свято, присвячене висадці арагонских військ, які завоювали Майорку і визволили її від маврів

Поряд з містечком знаходиться кращий на Майорці гольф-клуб.

Пальма Нова , Що знаходиться в 12 км від Пальма-де-Майорка, неподалік від Магалуф, є його протилежністю і є тихим сімейним курортом. І при цьому - курортом сучасним, таким, що відповідає найсуворішим вимогам, що дозволило йому стати одним з найпопулярніших курортів в світі.

Курорт славиться своїми пляжами і найпопулярнішим на Майорці казино. неподалік розташований парк Marineland , Де можна подивитися шоу дельфінів, морських котиків, екзотичних птахів.

Ще один сімейний курорт, про який хочеться розповісти - Ільетас , Що знаходиться в 9 км від Пальма-де-Майорка. Перекладається назва як «Острівці» - це назва курорт отримав завдяки трьом скелях, які виступають тут з моря. Тут немає торгових центрів і мінімальна кількість барів - місце абсолютно спокійне, умиротворений. Тут найкраще відпочивати з малюками.

Готелі нижче 4 * тут знайти дуже складно.

Саме в Ільетас знаходиться літня резиденція іспанських монархів.

Курорт Пагер (Пагуера) підходить як для сімейного відпочинку, так і для галасливих компаній, і романтичних пар. Він розташований в оточенні соснових лісів. Жодних історичних пам'яток тут немає - місцевість почала заселятися тільки в XX столітті.

Жодних історичних пам'яток тут немає - місцевість почала заселятися тільки в XX столітті

Тут багато кафе, барів і танцювальних майданчиків, які працюють в нічний час. 3 пляжі з'єднані між собою пішохідними доріжками. Знаходиться курорт в 25 км від Пальма-де-Майорка.

Тут ми перерахували тільки найкращі курорти Майорки, однак якщо ви підете на якийсь із не вказані тут курортів - впевнені, ви все одно отримаєте від поїздки задоволення. А якщо ви хочете отримати максимум насолоди - візьміть напрокат машину і постарайтеся відвідати хоча б кілька курортних місць.

Чому переважно?

Новости