Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Купуємо одяг в Китаї

Китайський одяг користується все більшою популярністю в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні Китайський одяг користується все більшою популярністю в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. І якщо в 90-х лейбл «made in China» вважався синонімом неякісного товару, сьогодні виробники з Китаю пропонують зручні і недорогі речі, сумніватися в якості яких не доводиться. А китайські дизайнери слідують останнім тенденціям світової моди і створюють дійсно актуальні і стильні моделі: наприклад, елегантні шкіряні вироби.

Купити одяг «made in China» можна одним із двох способів. Перший - придбати її у вітчизняних дилерів. Наприклад, заглянути в інтернет-магазин одягу EGOS http://www.egos.ua/, регулярно поповнює свій асортимент товарами з Китаю. Другий - з'їздити в саму Піднебесну і купити товар безпосередньо у виробника. Звичайно, це дорожче, ніж зробити оптовий замовлення по Інтернету або побувати на оптовому складі в Києві. Але є і свої причини витратитися на дорогу в Китай. Там можна не тільки підшукати вигідні пропозиції, а й налагодити партнерські відносини. Знайти в Китаї виробників одягу дуже просто: вони беруть участь в місцевих виставках і ярмарках. А з їхньою продукцією можна ознайомитися і на оптових ринках: наприклад, в Шанхаї і Гуанчжоу.

Зрозуміло, їхати в Китай за парою-трійкою речей нерезонними: ваші витрати окуплять тільки великі партії товару, і чим різноманітніше він буде, тим краще. Але купувати оптом, особливо вперше, боязно. А якщо ви не знаєте мови і особливостей місцевої торгівлі, - тим паче. Ось чому підприємці вважають за краще їздити в Китай в супроводі перекладача, а краще - людини, добре говорить по-китайськи і на відмінно знає місцеві торгові точки. У Китаї теж можна буде найняти і гіда, і перекладача, але розцінки в цьому випадку будуть кусатися. Вітчизняні перекладачі та гіди допоможуть вам грамотно провести переговори і розібратися з усіма тонкощами майбутньої угоди.

Людина, ні разу не бував в Китаї, напевно здивується, що може купити всі необхідні йому товари - наприклад, дитячу або діловий одяг, купальники або шкіряні вироби http://www.egos.ua/category/sumki-muzhskie/, - в одному місці, тобто, на одній вулиці. Так, в китайських містах магазинчики і торгові центри не розкидані, а розташовані дуже компактно. На одному національному проспекті можуть бути сусідами солідний державний універмаг, що чимось нагадує наші ГУМи і ЦУМи, бутик і крихітна приватна лавочка. І всі вони можуть продавати одяг. Наприклад, в Гуанчжоу більшість магазинів «прописані» на двох вулицях - Чжуншаньлу і Бейцзінлу. Вивчіть це місце досконально - і ви обов'язково знайдете те, що шукали, і за цінами, на які орієнтувалися. У Шанхаї та Пекіні ваше завдання буде складніше: адже в цьому місті є цілий торговий район, який налічує десяток вулиць. Звичайно, всі продавці пропонують одяг за різними цінами. Так що буде більш логічно не погоджуватися на перше зустрічну пропозицію, а порівняти його з іншими.

Купувати китайську одяг компактно, в одному місці, не їздять по місту і не намотуючи кілометраж, дуже зручно - майже так само, як якщо б ви зайшли в інтернет-магазин одягу з домашнього комп'ютера і зробили замовлення там. Якщо шопінг в Китаї доведеться вам до душі, ви обов'язково захочете з'їздити за товаром ще раз. Але якщо ваші очікування не виправдаються, завжди можна повернутися до звичних схем покупки речей: через дилерів. А в Китай їздити тільки по туристичним міркувань.

Новости