Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі теплі країни для життя. Азія, Південна Америка, Європа

  1. Таїланд
  2. різноманітність природи
  3. Зовсім інші люди
  4. Місцева специфіка ...
  5. Отримання візи
  6. вартість життя
  7. мінуси Таїланду
  8. Інші країни Азії
  9. Африка
  10. Південна Америка
  11. Болгарія і Чорногорія
  12. мінуси Чорногорії
  13. Іспанія
  14. Кіпр
  15. Отримання візи
  16. Оренда житла
  17. їжа
  18. шмотки
  19. Інші витрати
  20. Школи і садочки
  21. Недоліки
  22. Чому б нам ...
  23. Яка користь може бути від цього?

Зима. За вікном сіра, нескінченна туга, змішана з брудом, мокрим снігом і похмурими обличчями. Навіть сонце якщо й виходить з-за хмар, то злякавшись цього депресивного виду мертвої природи йде гріти якісь інші, далекі південні країни.

Напевно, кожного відвідує думка - а не звалити туди, де завжди тепло, сонце, море і немає зими. Ось сьогодні я і зроблю огляд країн, де можна, як мінімум зиму, а як максимум весь рік насолоджуватися променями теплого сонця і посмішками людей. Також розглянемо питання ВНЖ (вид на проживання), цін, легальної роботи, плюси і мінуси кожної країн, та й взагалі переїзду.

Дуже багато людей бояться кудись їхати жити, з'являються думки «так я там нікому не потрібен, там немає друзів і родичів, якщо раптом що, то мені ніхто не допоможе». Що ж, скажу, що по-моєму досвіду, набагато більше ймовірно, що ви отримаєте допомогу від незнайомих людей за кордоном, ніж удома від близьких людей. Ну а друзі на новому місці у вас з'являться вже в перші дні. Все інше вирішує страховка, та й в будь-який час можна повернутися додому.

Зараз спробую вам зберегти трохи часу і розповісти про свій досвід і досвід своїх знайомих. І почнемо, мабуть, з самої попси - з Південно-Східної Азії.

Таїланд

Найбільше лівером живе в Таїланді. І цьому є пояснення. Тай - напевно, найоптимальніше, по співвідношенню ціна-якість, місце на землі. Навіть якщо заглянути на сайт nomadlist.com (вельми цікавий, до речі), то весь топ належить Таю.

різноманітність природи

По-перше, Таїланд - це зовсім різні райони і провінції. Хочете відокремлені місця в горах, поруч з буддистськими храмами і красивими озерами. Не проблема - живіть в північній частині.

Південний захід омивається Індійським океаном, де просто шикарні пляжі-баунти і своєрідна природа. Найчастіше тут живуть в провінції Крабі і в Пхукеті

А хочете своєрідного міксу, щоб було все в одному - і пляжі, і джунглі, і тусовки, і гори - вибирайте Самуї.

А ще є контрастний Бангкок, Паттая - столиця дешевих повій, царська провінція Хуа-Хін, острова Ко Тао, Ко Ланта і т.д. і т.п.

Зовсім інші люди

Друга перевага Таїланду - це те, що це країна посмішок. Тут посміхаються все і завжди, з приводу і без. І коли вам безкорисливо допомагають в чомусь, і коли розводять на гроші.

По-третє, в Таї дуже багато людей відкритих для спілкування. Навіть я, затятий мізантроп і интраверт в перший же тиждень познайомився як мінімум з 30 людьми з усього світу - з французами, австралійцями, тайцами, російськими. Майже всі говорять по-англійськи, навіть тайці. Але вони швидше по-тайгліскі (хто був, той зрозуміє).

Місцева специфіка ...

Ну і природа, звичайно ж. Правда, іноді вона екстремальна. Таке враження, що все збільшили. Наші звичайні таргани тут розміром з кулак, а деякі ще й літають (наші теж літають, але вони про це не знають). В душі є ймовірність, що з труби випаде сколопендра, а під ліжком буде чекати вас тарантул. Але це не так, що кожен день ви будете з будинку вимітати птицеядов і витрушувати з тапок скорпіонів. До того ж, швидко до всього цього розмаїття звикаєш. Зате весело дивитися вранці як на вашій стелі над ліжком полюють геккончик.

Отримання візи

Питання з візою. Якщо хочете просто на тиждень-другий, то прямо в аеропорту оформляєте візу. Якщо на зиму, то потрібно заздалегідь оформляти візу в консульстві. Є різні варіанти - одноразові, дворазові. Також візу можна продовжувати в самому Таї, але в сумі виходить щось близько півроку.

Громадяни Росії використовували раніше трюк з віза-раном. Це означає, що раз на місяць вони виїжджали в сусідню Малайзію, і тут же поверталися назад, віза оновлювалася і можна ще місяць жити спокійно. Зараз всю цю лавочку ніби як прикрили, але лазівки ще є.

Якщо ви розглядаєте Тай як лонг Лівінг, тобто на рік і більше, то це вирішується через навчальну візу. Вступаєте до спеціальну школу, вивчаєте там тайський або англійська, за цим фактом дають навчальну візу на рік.

вартість життя

Ціни в цілому низькі. Продукти як і всюди по СНД, фрукти дешевше, шмотки - дешевше. Молочки майже немає, чого дуже мені не вистачало. Тобто сири, молоко - фігове або дороге дуже.

Кафешки: якщо special for Russians - це відразу цінник в 5 разів вище. А ось місцеві - дешеві, більш-менш поїсти варто 4-10 $. В цілому, у мене пішло близько 400 $ в місяць, але я зовсім не готував нічого вдома, їв в невеликих кафешках і ресторанах.

В цілому, у мене пішло близько 400 $ в місяць, але я зовсім не готував нічого вдома, їв в невеликих кафешках і ресторанах

Оренда будинків - раніше ціни були низькі, за 300 $ спокійно можна було знайти 2-кімнатний будиночок в резорте з басейном, з прибиранням, инетом і красивою територією. Ціна в річну оренду дуже сильно відрізняється від цін на тиждень. Також, Тай - одна з країн, де практикується здача житла на сезон, тобто на 2-3 місяці і можна отримати хорошу ціну.

На жаль, через наплив людей, в основному, з Росії, які гроші не вважають, житло дорожчає з кожним роком. Знайти дешеві і хороші варіанти можна, але такого житла все менше. В середньому, потрібно розраховувати на 500 $ за будиночок (але у всіх різні потреби).

Що напружує в Азії - транспорт. Якщо їздити на місцевому - дуже дорого виходить, особливо вночі. Таксисти взагалі межа борзості, якщо їдете вночі - то може бути близько 100 $ за пів години їзди. Тому все беруть в оренду скутери. Коштує близько 100 $ в місяць. Проблема в тому, що правил руху тут взагалі немає. Просто дурдом повний, тому дуже багато аварій, так що, без хорошої страховки навіть не лізьте в Азію.

мінуси Таїланду

А тепер мінуси, чому я не залишився в Азії. Перш за все, тому, що це абсолютно інша культура. Ви можете прожити тут 10 років, але ви ЗАВЖДИ будете Фаранг для місцевих. Кожен раз, коли ви будете спілкуватися з місцевими, ви будете задавати собі питання - чи дійсно він вам щиро посміхається або просто хоче вас наіпать. «Усміхнені» злодії - це про тайців.

На щастя, безкорисливих простодушних людей набагато більше, але все ж вам потрібно бути постійно напоготові, завжди робити копії важливих речей на ноут (бо часто крадуть), не залишати речі на пляжі, не світити коштовності і т.д. Я не кажу вже про все великій кількості угруповань розводив, які, до того ж, часто працюють в парі з місцевими поліцейськими.

Я не кажу вже про все великій кількості угруповань розводив, які, до того ж, часто працюють в парі з місцевими поліцейськими

Просто знайте - в разі чого, ти - фаранг, і закон на боці місцевих. Ну і враховуйте, що згідно із законом Таїланду ви можете володіти чимось в Таї тільки в частці з місцевим жителем.

Інші країни Азії

Найчастіше це Індія, Камбоджа, Цейлон і Філіппіни. Коротко розповім.

. Індія - ок, але на любителя, дуже специфічно, часто брудно. Якщо вас лякає як зверху по річці хтось сере і топить трупи, а нижче білизну пере - краще в Індію не їхати + з візами зовсім напряг. Але разок з'їздити можна. Але це моя думка.

Цейлон - дуже красива природа, дуже багато ендеміків. По пляжу повзають варани (нешкідливі), бурундуки, а на даху у вас буде жити зграя макак. Але країна дуже бідна, скрізь злидні, а жебрацтво і помогайнічество мабуть одна з місцевих національних робіт. З'їздити разок можна, але жити довго - Тай обігрує за всіма критеріями.

Камбо - одне з нових і перспективних напрямків і ще не загиджене туристами і експатами. Ціни трохи нижче, ніж в Таї. Також в Камбо є якесь особливе ставлення до «білих панів», але поступово це проходить. Зараз в Камбоджу робляться величезні вливання бабла, і місцеві стають все багатшими. І все ж, Тай має набагато більш розвинену інфраструктуру і зручніше для життя. (поки що)

Філіппіни - дорогувато і часто всякі мусони, які нафіг змивають цілі селища. Зате це гарне місце для вивчення англійської + філліпінкі помітно красивіше таєк.

Африка

Ну тут все ясно, якщо не бажаєте годувати мух CC або дзвонити додому, щоб родичі продавали квартиру для викупу за вас, то жити там не варто. Ну, в Єгипет можна з'їздити на пару неделек, поплавати в червоному морі і подивитися на історичні храми, ось і все. В іншому, Африка надто дорого обходиться навіть в якості мандрівника (я маю на увазі країни типу Танзанії).

Південна Америка

Тут розповісти багато не можу, тому що поки не був, в планах тільки на наступний рік (хто теж хоче, пишіть на пошту, може разом маршрут складемо, поодинці в південній америці небезпечно).

З огляду на багатий досвід спілкування з бразильцями (я капоейрою раніше займався), можу зробити деякі висновки. Бразилія - ​​дуже колоритна і весела країна, але до грінго там ставляться просто як до мішка грошей, кримінальна обстановка досить важка, але країна дуже цікава. І віза безкоштовна на 3 місяці. Є знайомі, хто живе в Чилі, Парагваї. Але там холодно, не бачу сенсу. Аргентина - те ж саме, помірний клімат.

Болгарія і Чорногорія

Виділяю в одну групу, хоч і країни різні зовсім. Виділяю тому що за цінами і складності отримання ВНЖ приблизно однакові. Клімат країн трохи схожий. Літо спекотне, весна тепла, зима м'яка, але вона є. Тобто в січні позасмагати навряд чи вийде, температура близько 10 градусів, вночі близько нуля. У Болгарії взимку навіть сніг випадає, хоч і на пару днів в році.

За цінами на житло - якщо контракт на рік - за 400 євро можна знайти гарні апартаменти на сім'ю або будиночок. За 300 - теж знайдете цілком стерпне, але може бути далеко від моря.

За цінами на продукти - на сім'ю з 3 чоловік потрібно близько 300 євро на місяць. У кафешках дорогувато на перший погляд, але величезні порції, тобто можна замовити одне блюдо за 10 євро і наїстися досхочу навіть удвох.

За ВНЖ - і в Болгарії і в Чорногорії зазвичай відкривають фірми, які є приводом отримання ВНЖ на сім'ю. Вартість під ключ близько 2000 євро (це на сім'ю). Це не точна ціна, залежить від багатьох чинників, але порядок приблизно такий + вам потрібно буде самостійно вести бухгалтерію або платити бухгалтеру. Звичайно ж, special для своїх, російськомовних братів, російські бухгалтери і фірми здеруть з вас близько 100 євро на місяць.

Звичайно ж, special для своїх, російськомовних братів, російські бухгалтери і фірми здеруть з вас близько 100 євро на місяць

Болгарія - в цілому віддає совком, зате багатьом буде легко асимілюватися. Особливо цікавого там нічого не чекайте, вважай причесаний Крим. Зате ціни дешеві. Думаю, якщо б хотів переїхати до Болгарії, то однозначно б придивився до Варні.

Чорногорія - країна дуже красива. Візьміть найкрасивіші бухти Криму, додайте до них ліси і гори Карпат і помножте на 2 цю красу - ось це буде природа Чорногорії.

Ще дуже сильно сподобалося в горах. Влітку там не так багато туристів, але є якийсь особливий шарм і магія в невеликих містечках в горах Чорногорії. Таке, щось дуже затишне і домашнє, щось з того дитинства, коли ми їздили в село до бабусі і пили молоко прямо з під корови, а потім бігали босими ногами по соковитій траві. Щось на кшталт зелених австрійських лугів, тільки доступніше і дешевше.

Щось на кшталт зелених австрійських лугів, тільки доступніше і дешевше

Треба буде якось з'їздити туди на все літо, та й ціни нижчі в рази, ніж на узбережжі. Але проблема в тому, що взимку там дуже холодно, а навесні і восени часто дощі. Так що, для життя постійно - гори Чорногорії не дуже зручно.

мінуси Чорногорії

Чому не залишився на ВНЖ в Чорногорії, якщо там так красиво?

Перше, що не сподобалося - це пристрій самих міст. Велика частина з них - типово туристичні, поза сезоном абсолютно мертві. З тих міст, що підходять для життя цілий рік - це Будва, Бар, Херцег-Нові. Міста затиснуті горами. Це начебто і плюс, але в той же час і мінус, так як, особисто мені не вистачало простору, будинки часто будують дуже щільно один до одного.

Ну і ще, ЧГ - не дуже перспективна в плані економіки і розвитку країна, дуже сильно залежить від літніх приїжджих, країна не в ЄС. Економіка майже вся залежить від зовнішніх вливань, часто це гроші всяких дрібних злодіїв-чиновників з СНД, так що в найближчі роки Чорногорію чекають серйозні випробування.

Ще один мінус - транспорт. Всередині міст громадського транспорту немає, а будівництво таке, що пішки ходити кудись дуже незручно Тобто по-любому приводу вам буде потрібна машина, а бензин дорогий.

Що ще сильно розвинене в Чорногорії - це кумівство. Також, як і в Таї, в разі яких проблем, в порівнянні з місцевими - ви ніхто, і останні цим часто користуються.

Ще недолік - сильно перегрітий ринок недвіжкі. Як і говорив раніше, дуже багато націлене на російських, велика частина з яких купувала недвіжкі щоб відмивати гроші. Це підняло ціни, і з'явився цілий сегмент економіки, націлений на таке будівництво. Тепер багато проектів в заморожуванні, гроші ніхто вкладати не хоче через високі ціни.

Тепер багато проектів в заморожуванні, гроші ніхто вкладати не хоче через високі ціни

Все це дуже негативно може позначитися на багатьох аспектах життя в Монтенегро, але що буде точно - поки невідомо.

А ще в Чорногорію якось дорогуваті квитки. Навіть чартером близько 350 євро в обидва боки (це з Києва), хоча летіти зовсім небагато.

Іспанія

Сам не був, але кілька знайомих перебралися туди жити. В Іспанії багато районів, в деяких переселенцям буде зовсім незручно. У Барселоні дуже брудно, багато планокуров і нарік. Добре на Майорці. Ціни в середньому такі, що на сім'ю з 3 чоловік потрібно близько 1000 євро мінімум на основні витрати.

Величезний мінус Іспанії - віза і ВНЖ. Дають, якщо ви купите нерухомість на певну вартість. Інших варіантів особливо немає. Ну, хіба що біженцем. Багато хто живе напівлегально. Ціни на медицину дуже високі. Ну і ще англійською особливо ніхто не говорить, потрібно вчити іспанську.

Ну і ще англійською особливо ніхто не говорить, потрібно вчити іспанську

Кіпр

Ось власне переходимо до тієї країни, яку я поки вибрав для себе і де живу зараз.

Спочатку я якось навіть не розглядав Кіпр в якості лонг Лівінг. Було таке переконання про країну, що тут все дорого, важко з візами і це такий острів, де мільйонери відмивають своє бабло ладу дорогі вілли. Але вирішив якось скататися. А тепер перший плюс Кіпру - дешевий переліт. З Києва на Кіпр я купив квиток за 30 $. І це не акція якась, це постійні ціни лоукостера, можете самі зайти на сайт wizzair і перевірити. Летіти недовго, 2-30 години.

Клімат на Кіпрі вважаю одним з кращих для жителів помірного пояса. Тобто тут немає зими взагалі, навіть м'якою. Тут 2 періоду - весна і літо. Сезону дощів як в Таї немає. Правда, взимку можуть бути шторми пару днів. Ось як вчора був, але все дуже швидко висихає. Тобто якщо вночі йшов дощ, вранці ви навіть і не побачите його ознак.

Січень і лютий найхолодніші, але навіть зараз я майже кожен день днем ​​ходжу на пляж засмагати. Погода приблизно як у нас в травні. Тобто тепло, але ще не жарко. Купатися тільки навряд чи вийде, вода 16 градусів, хоча багато купаються. По всьому острову ростуть мандарини і цвітуть дерева і квіти. Загалом, якщо любите весну - взимку вам на Кіпрі сподобається.

Загалом, якщо любите весну - взимку вам на Кіпрі сподобається

Отримання візи

Тепер за візами - Кіпр в ЄС, але це мабуть єдина країна, де так легко отримати візу. Потрібно всього лише відправити анкетку на електронну пошту посольства, у відповідь прийде pro-visa, яка дається на 3 місяці.

Якщо хочете залишитися постійно, то потрібно оформляти інші типи візи. Найпростіший - це visitor visa або pink slip. Це не ВНЖ, тобто працювати за такою візою тут ви не зможете, але воно вам і не потрібно буде. Щоб отримати цю візу потрібно довести, що у вас є дохід з-за кордону не нижче прожиткового мінімуму на Кіпрі. Це близько 1500-2000 євро на сім'ю з 3 чоловік. Для цього важливо зробити 2 речі - відкрити рахунок в банку на Кіпрі, покласти туди 10 000 євро на людину і виводити ваші гроші на цей рахунок (тобто витрачати гроші на життя з цього рахунку).

З приводу 10000 євро - цифра приблизна, тому що можуть дати і при менших сумах, але не на рік, а на півроку. У будь-якому випадку на сім'ю потрібно хоча б 15000 покласти на рахунок. Ці гроші у вас не будуть зависати, тобто ви можете їх використовувати. Але дуже важливо, щоб щомісяця на рахунок надходили ще якісь гроші з-за кордону. Коли я говорю «з-за кордону», то маю на увазі, що можна навіть мати рахунок в банку своєї країни і тупо переказувати гроші з нього на рахунок в банку Кіпру по swift.

Особливо до джерел доходів не чіпляються, документи можуть попросити якісь, але можна спокійно пояснити, надіслати якісь скани і т.д. Ось вам ще один жирний плюс Кіпру - немає такої бюрократії, як в ЄС. Наприклад, для відкриття рахунку вам потрібен буде тільки паспорт і все. Ніяких довідок з вашими ДНК і генеалогічним древом до 10 коліна, як це іноді буває.

Оренда житла

Після того як розібралися з рахунком, вам потрібно зняти житло з контрактом на рік. Ціни від 300 євро (в Пафосі). За 400 можна зняти 2 бедрумние аппартах в хорошому комплексі з басейном. В принципі, тут майже у всіх комплексах басейни. Також за 400 євро можна знайти і окрему віллу, але не в самому місті, а десь поруч в невеликих приміських селищах. Студії від 250 євро.

Ще такий момент. На Кіпрі все житло з цілком хорошим ремонтом і якістю, тут не здають сараї. Вартість залежить від району, віддаленості від моря і центру міста, території, кількості кімнат. При цьому, навіть за 500 євро можна зняти будиночок в елітному комплексі, що охороняється з величезною спільною територією, трьома каскадних басейнами. Загалом, під будь-які потреби тут знайти житло можна.

Загалом, під будь-які потреби тут знайти житло можна

їжа

За цінами на продукти - в принципі, небагато дорожче, ніж в Болгарії та Чорногорії і десь так само як в Іспанії. Молоко 2 літри - 2,5 євро, яйця (18шт) - 3 євро. Фрукти часто йдуть по знижці - апельсини свіжі, ще з гілочками по 0,5 євро, банани по 0,7. Є кілька мереж супермаркетів. Кожна мережа має свої вигідні пропозиції. В одній можна купити дешеве м'ясо, в інший фрукти. В цілому, на сім'ю потрібно близько 300-400 євро на їжу.

шмотки

Одяг - дорога, але дуже часто є знижки. Не знаю як влітку буде, але ось зараз в кожному магазині знижки до 80%. Наприклад, хороші кроси nike я купив за 30 євро, кеди puma є взагалі по 10 євро, в'язану модну кофту - 19 євро, іспанські джинси - 25 євро. Так що, конкретно зараз одяг навіть дешевше, ніж у нас.

Інші витрати

Ще вам потрібна буде страховка - близько 200 євро в рік на людину. Крім цього на рахунку у вас буде заблокована сума в 500 євро на людину. Це банківська гарантія, потрібна вона для того, щоб якщо ви щось начудили зовсім паскудний, то за ці гроші вас депортують з країни. Але після закінчення пинк сліпа ці гроші повертають.

З приводу інтернету - особливо проблем немає. По всьому місту є wifi платний, якщо є усилок, можна зловити і халявні точки. Я плачу 15 євро в місяць за 3 мб швидкості - цього вистачає і для роботи і фільми дивитися онлайн на ноут. Установка з обладнанням зазвичай коштує близько 100 євро, якщо є своє обладнання, то 40.

З приводу транспорту - потрібна машина, машини дешеві, від 5000 євро можна купити непогану стару. Я поки купив тільки велосипед і його мені вистачає, тому що Пафос дуже клевое місце для любителів двоколісних самокруток. По всьому острову є доріжки, дуже довга доріжка над берегом, тут я дійсно відчув весь шик від велосипеда, тому що дуже приємно їздити біля моря і відчувати легкий бриз. До того ж, багато спеціальних крамничок, якщо хочеться відпочити і почитати щось. Ну і ще немає такого перепаду висот, як у Чорногорії, так що легко долати великі відстані.

Загалом, для життя по самому мінімуму - можна вкластися до 1000 євро навіть на сім'ю. Так щоб особливо не економити - 1500. Чесно кажучи, не знаю чому Кіпр вважають найдорожчою країною. За витратами він досить близький до Чорногорії і Таю. Дорогі тут тільки послуги і сервіси.

Школи і садочки

Ще по школам і садкам - так як це теж дуже важливий момент для сімей з дітьми.
Якщо садок - то в основному рекомендують віддавати в приватні англійські садки - стоять 250 євро в місяць, якість дуже висока.

По школах. Приватні англійські школи - від 500 євро на місяць, російські - 350, місцеві - безкоштовно. Велика частина людей, хто живе тут довго - віддають до місцевих. По-перше, діти швидше асимілюються і вже через 3 місяці шпарять по-грецьки. Ну і рівень освіти досить високий. Якщо дитина у вас вже в старших класах - то краще йти в англійську школу. Після неї в рази простіше поступити в європейські вузи.

Недоліки

Мінуси Кіпру - поки явних не бачу. З невеликих недоліків - природа не така насичена як в Азії. Тобто чогось такого, щоб зовсім вау тут немає. Зате багато різноманітних пляжів. Як широких піщаних, так і невеликих бухт де зручно попірнати. Що ще не подобається - стиль будівель. Він трохи східний, все прямокутне, просте, часто поруч з будинками зовсім невелика територія.

Але якщо розібрати в цілому плюси і мінуси, то Кіпр мабуть одне з кращих місць в ЄС для айтішників. Не буду говорити, що це найкраще місце на планеті, але відмінне місце для старту.

Чому б нам ...

А тепер власне пропозицію від мене.

Є ідея зібрати невелике співтовариство айтішників, своєрідну громаду зі спільними інтересами. Всього потрібно 5-10 сімей. Ми стоїмо на порозі серйозних глобальних змін і, думаю, що саме такі міні-громади будуть найбільш конкурентоспроможними через свою мобільності, гнучкості та стійкості.

Яка користь може бути від цього?

По-перше, кожна людина має певні навички. Наприклад, я - девелопер, а хтось добре розбирається в соц. Мережа. Від об'єднання своїх здібностей, кожен з нас отримає більше вигоди, ніж якщо окремо. При цьому, необов'язково навіть робити щось спільне.

Може мені просто потрібно буде замовити якогось роду послуги, і я не буду витрачати час на пошук фрілансера, пояснення йому купу всякої технічної фігні, а просто прийду в гості і домовлюся про потрібної мені роботі за чашкою чаю. Головне, щоб кожен з громади знав, чим займаються інші.

Друге - спільні покупки. Можна створити список продуктів, на зразок молока, яєць, м'яса. Найняти машину і скачати в село поруч і домовитися з місцевими фермерами про дрібному опті - буде все дешевше і зручніше для всіх.

Третє - не так нудно. Зручно оформляти групові екскурсії та подорожі за межами Кіпру. У мене є знайомі з компанії, яка організовує групові подорожі за хорошими цінами. Якщо домовлятися безпосередньо і відразу групою, то можна отримати хороші знижки і умови.

Четверте - в планах, але необов'язково. Це покупка або з'їм цілого комплексу на натовп з метою життя або заробітку. Різниця річних і роздрібних цін - дуже висока. Наприклад, можна зняти будинок на рік і самому здавати його влітку, відбиваючи за 3 місяці річну оренду. Все, що вище - заробіток.

Варіантів, насправді, безліч.

Така громада не припускав під собою якихось внесків, вимог і т.д. У мене немає планів на цьому заробляти, пропонувати вам щось і втюхати свої послуги. Все, що вам потрібно - приїхати зараз в розвідку, поспілкуватися, подивитися Кіпр, прикинути свої можливості і потреби, обмінятися контактами.

Ціни на квитки зараз дуже низькі, погода з кожним днем ​​все тепліше, так що підриває свою дупу і дуйте до нас на Кіпр. По приїзду можу допомогти, розповісти, що і як, якщо треба, то є житло, де можете переночувати.

Будуть питання - пишіть в коментарях. Хочете більш предметно поспілкуватися - мій фейсбук Інші контакти є у мене на блозі.

Яка користь може бути від цього?
Яка користь може бути від цього?

Новости