Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кіпр або Греція що вибрати: де тепліше і дешевше

  1. Куди простіше дістатися?
  2. Візовий режим
  3. Сезон і погода
  4. Природа і море
  5. Умови проживання гроші і послуги
  6. пам'ятки
  7. Дозвілля - розваги
  8. Так куди ж краще відправитися відпочивати?

Вітаю вас, дорогі читачі і гості мого блогу! Сьогодні вирішила спробувати відповісти на настільки популярне питання: «Кіпр або Греція що вибрати?». Років п'ять тому, переді мною теж стояла така дилема, думаю і зараз це питання для багатьох актуальне.

У цій статті порівняю дві країни з точки зору туриста, якому все-одно куди їхати, аби влітку і до моря, на курорт, де буде тепло, красиво і ненудно, туди, де є можливість подивитися визначні пам'ятки. Щоб дізнатися, що з моєї затії вийшло, читайте статтю до кінця.

Зміст статті

Куди простіше дістатися?

Греція, країна не маленька, тут багато міжнародних аеровокзалів. Тому, час у польоті різний, 2.5 години до курорту Салоніки, переліт до Корфа, Родос, Крит, Кос займе 3,5, близько 4-х витратите, якщо полетите в Афіни. Це приблизний час на прямі рейси - з пересадками в цій статті розглядати не буду. Також, треба враховувати, що на численні острови Греції прямих рейсів немає.

Тепер Кіпр. Тут два основних міжнародних аеропорти, в Пафосі і Ларнаці. Є ще на півночі острова - в Ерджане, але я не чула про прямих рейсах туди з Росії. Прямий переліт з Москви займає приблизно 3-4.5 години. Якщо полетите кіпрськими перевізниками, то доведеться провести в небі 4.5 години, так як через політичну обстановку, політ над турецькою частиною місцевим авіалініям заборонений, їм доводиться витрачати час на обхідний шлях. Всі інші летять безпосередньо, істотно скорочуючи час доставки пасажирів.

Як бачите, шлях в ці країни за часом однаковий. Тому, будемо вважати, що рахунок поки рівний.

Візовий режим

Потрапити на Кіпр або в Грецію без віз не вийде.

Однак, в Греції потрібно шенгенська віза , Яка робиться 5-7 днів і коштує від 2500 до 7000 рублів, залежно від способу отримання (самостійно або через посередників). Процес забирає багато сил (збір документів і особиста подача на розгляд) і засобів (через посередників). Але є свої плюси. Найчастіше, її дають не тільки на термін поїздки, тому згодом, можна відвідати ще якусь країну Шенгенської угоди.

Найчастіше, її дають не тільки на термін поїздки, тому згодом, можна відвідати ще якусь країну Шенгенської угоди

Кіпр в даному питанні явний фаворит. Сюди потрібно оформляти про-візу, але робиться вона швидко і доступна в онлайн режимі. За що ставимо Кіпру жирний плюс.

Сезон і погода

В обох країнах (розглянемо узбережжі, в гори лізти не будемо) панує середземноморський клімат. Однак, на Кіпрі зима м'якша, а пляжний сезон трохи довше, ніж в Греції. Якщо на Кіпрі комфортно купатися вже на початку травня, то температура води на узбережжі Греції стає прийнятною трохи пізніше, десь до початку червня. Приблизно така ж ситуація і восени. Сезон на Кіпрі триває до листопада, а у опонента закінчується жовтнем.

Що ж до літніх місяців, то в цих країнах вони однаково сонячні і жаркі. Тому, поставимо невеликий плюсик Кіпру тільки за тривалість сезону.

Природа і море

На перший погляд країни дуже схожі. І там і там шикарне море, дивовижної краси гори і чудові пляжі з блакитними прапорами. Однак на мій погляд, в Греції флора і фауна різноманітніше. Мені здалося, що на Кіпрі соковитою, зеленої рослинності в рази менше, ніж в Греції. Хоча Кіпр я об'їздив уздовж і поперек, тільки поруч із заповідником Акамас, побачила пейзажі, нічим не поступаються Греції. В інших місцях, було теж красиво, але не чудово, сподіваюся ви розумієте, що я маю на увазі. Якщо цікаво, подробиці мого відвідування Кіпру, читайте тут .

Висновок роблю такий. Греція буде розкішніше Кіпру в плані навколишньої природи, хоча море нічим тут не поступається, ну може тільки кольором. За це ставлю невеликий мінус Кіпру.

Умови проживання гроші і послуги

Про гроші говорити багато не буду, обидві країни вимагають від нас євро. А ось про готелі трохи поміркувати.

В обох країнах дуже великий вибір для проживання. Однак, настільки улюблених російськими туристами готелів «все включено» в Греції більше. Розкид послуг, пропонованих гостям тут ширше і вартість повного пакету в деяких місцях - дешевше. Думаю, що обумовлено це високою конкуренцією, адже всім зрозуміло, що суперництво змушує проводити різноманітні акцій і знижувати ціни на проживання.

Думаю, що обумовлено це високою конкуренцією, адже всім зрозуміло, що суперництво змушує проводити різноманітні акцій і знижувати ціни на проживання

Що стосується Кіпру, то острів невеликий, і не дивлячись на те, що готелів тут безліч, під сервісом «все включено», найчастіше мається на увазі тільки концепція харчування, а з анімацією, дитячими клубами і вечірнім дозвіллям на території - туго (виключення є, але їх мало).

Якщо говорити про решту проживанні, то все майже однаково. На Кіпрі, як і в Греції величезний вибір приватного житла, особливо дешево, можна орендувати номери в маленьких приватних готелях, трохи далеко від туристичних стежок. Але це звичайно, доля самостійних мандрівників, які планують орендувати автомобіль.

Так як, основна маса туристів відпочиває по пакетним турам, то думаю, що дешевше буде провести відпустку на Кіпрі, а віддають перевагу сервіс «все включено» краще відправитися в Грецію. Але це суто моя особиста думка, і вона грунтується лише на моєму особистому досвіді. Тому, буде справедливо в цьому пункті вважати, що за умовами проживання країни - ідентичні.

пам'ятки

Безумовно, на першому місці буде Греція. Звичайно, на Кіпрі теж є що подивитися, проте, з кількістю історичних та природних пам'яток, йому змагатися важко. Навряд чи знайдеться людина, яка вважає інакше, тому Греції ставимо жирний плюс.

Дозвілля - розваги

Тут, я вважаю, Кіпр і Греція рівні, але з одним застереженням. І там, і там, все залежить від курорту. У кожній з цих країн є місця, де маса розваг для дітей і дорослих, але є курорти, які розраховані на спокійний, відокремлений відпочинок і шукати чим зайнятися, вам доведеться самим.

Так куди ж краще відправитися відпочивати?

Що вибрати Кіпр або Грецію? За підрахунками мінусів і плюсів, країни зрівнялися. Однозначної відповіді тут бути не може. Де добре одному, там не дуже іншому. Звичайно, правильніше буде відвідати обидві країни і скласти свою особисту думку.

Однак, якщо вам цікаво що думаю я, то скажу, що Греція мені подобається більше. По-перше, для того щоб там побувати скрізь, треба витратити не один рік, з урахуванням того, що відпочиваємо ми не кожен день. По-друге, такого кольору моря, як в Греції я не побачила на Кіпрі, хоча і проїхала практично всі його узбережжі.

На даний момент планую повернутися на Кіпр тільки для пляжного відпочинку і тільки в рибальське містечко Поліс. Зачепило мене це місце красивими пустельними пляжами і добродушністю місцевих жителів. Однак, їхати сюди треба самостійно і з машиною на весь термін. Обов'язково розгляну цей варіант, особливо, коли не захочеться возитися з візами, для мене це основна причина вибору Кіпру, а не Греції.

Більш докладно про те, де краще відпочивати в Греції, читайте тут . Інформацію щодо Кіпру я розмістила в статті « Кіпр для туристів «. А мої особисті пригоди в цій країні записані тут . Найближчим часом планую детально написати про Родос. Підписуйтесь на оновлення і будете першими отримувати нові статті.

Ось, власне і все, що збиралася сьогодні написати. Мої висновки засновані на особистому досвіді, взяті з розповідей друзів і знайомих. Якщо не згодні або просто хочете щось додати, пишіть в коментарях, із задоволенням почитаю.

На цьому ненадовго прощаюся з вами.

Тетяна Соломатіна

Куди простіше дістатися?
Сьогодні вирішила спробувати відповісти на настільки популярне питання: «Кіпр або Греція що вибрати?
Так куди ж краще відправитися відпочивати?
Що вибрати Кіпр або Грецію?

Новости