Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кіношка потрошку: ідеальне побачення - зоряне небо на «Петрівщина», Макдональдс і на закінчення - кіно в «Берестя»

Відверто кажучи, нас мало цікавлять плюси-мінуси конкурсанток «Міс-журфак» і бурхливе обговорення цієї теми, вже якось багато шуму з нічого. Тому, щоб розбавити стрічку новин, ми в літній як прогнози Гісметео день вирушили до зоряного неба «Петрівщина» в кінотеатр «Берестя», щоб розповісти вам про мінуси і плюси кінотеатру. Все-таки кращий кінотеатр кожен може вибрати для себе сам, без будь-яких конкурсів. Ми вам в цьому тільки допомагаємо.

Ми вам в цьому тільки допомагаємо

Кінотеатру «Берестя» 24 року, він був побудований в 1989 році, а не так давно в 2010 тут відремонтували один зал, потім інший в 2011. У 2012 році маляри зайнялися ремонтом фасаду будівлі.

Чесно кажучи, зовнішній вигляд кінотеатру залишає двоякі суперечливі почуття, одна з провідних рубрики, коли побачила цю будівлю вперше здалеку, подумала, що це звичайний гастроном, тільки вивіска DOLBY поставила все на свої місця. Ми навіть сперечалися сьогодні, Ліза каже, що для неї не важлива зовнішній вигляд будівлі. Майя вважає, що кінотеатр залишається тим же театром, тільки більш демократичним у плані поведінки, тому і ставлення до зовнішнього вигляду має бути відповідне. Наприклад, в Світлогорську у пожежної частини колись безгосподарно як пам'ятка стояв літак ІЛ-14 і якийсь час там був кінотеатр. Такий кінотеатр, звичайно, не міг забезпечити максимум комфорту за санітарними нормами, наприклад, зате яке незвичайне архітектурне рішення!

Раніше дістатися до кінотеатру «Берестя» було проблематично. Ліза, наприклад, в перший раз з працею знайшла його за допомогою перехожих (ще задовго до відкриття «Петрівщина»), а вдруге, коли помінялися маршрути, до кінотеатру не добралася взагалі. Після того, як взимку була відкрита станція метро «Петрівщина», кількість глядачів в залі помітно збільшилася і про це вони нам самі і розповіли:

Катажина, Євген:

- Ми прийшли в «Берестя» в перший раз за порадою наших знайомих і за хорошими відгуками в інтернеті. Тепер тут гарне транспортне сполучення і дістатися до нього легко.

Тепер тут гарне транспортне сполучення і дістатися до нього легко

Блондинка з короткою стрижкою Оксана, яка відмовилася фотографуватися:

- Цей кінотеатр знаходиться близько до будинку і роботі - це вагомий плюс, тому ходжу сюди часто. Чи влаштовує і репертуар, який не відстає від інших кінотеатрів в Мінську. Подобається, що транслюють 3D фільми, щоб їх подивитися не доводиться далеко їхати.

Недалеко від кінотеатру є студентське містечко і БДМУ. Тому багато студентів заглядають сюди в кіно. Ціни на квитки і для студентів придатні, в цілому, найдешевші квитки в кіно в Мінську залишилися хіба що в « Москві », В інших кінотеатрах з ремонтом в середньому ціна за квиток на новий фільм становить 30 000. Кіно в «Берестя» коштує від 15 000 до 40 000 На касі є термінал.

Кіно в «Берестя» коштує від 15 000 до 40 000 На касі є термінал

До речі, за хвилин двадцять до початку фільму ми купили квитки в центрі залу без проблем. Але сеанс у нас був на 17.45. Як правило, в кінотеатрах приблизно на цей час купити квитки не складе труднощів. Квитки на вечірні сеанси після 19.00 і тут розкуповують заздалегідь, тому на 20.40 квитків на фільм «Великий Гетсбі» вже не було.

У кінотеатрі в холі працює бар, який по-старому в деяких афішах називають «буфетом». Так ось в буфеті таке ж стандартне меню з алкоголем, безалкогольними напоями, ласощами для перекусу з прийнятними цінами. Кава і чай обійшлися нам в 9050 (6050 + 3000).

Кава і чай обійшлися нам в 9050 (6050 + 3000)

Тут же в холі пильнує обстановку адміністратор. Тут встановлена ​​система відеоспостереження і адміністратор кінотеатру «Берестя», так само як і адміністратора « центрального »Спостерігає за тим, що відбувається на моніторі.

Тут встановлена ​​система відеоспостереження і адміністратор кінотеатру «Берестя», так само як і адміністратора «   центрального   »Спостерігає за тим, що відбувається на моніторі

До речі, контроль на цьому не закінчується. Жінка-білетер під час сеансу, як наглядач ходить по залу кінотеатру і перевіряє: чи ніхто не розпиває напої, не псує сидіння, чи не робить чого протизаконного.

Нас вразило, що незважаючи на те, що поруч з кінотеатром буквально через дорогу стоїть Макдональдс, в залі ніхто не їв! Все-таки тітонька-наглядач тут дуже до речі.

У «Берестя» є два зали. 1-ий зал після ремонту став більш комфортним, але кількість місць скоротили. Зараз він практично в два рази менше, ніж до 2011 року - зал розрахований на 297 персон, раніше був на 489! 2-ий (між собою його називають «маленький») зал на 150 місць. Невеликий, затишний, підвищеної комфортності (читай - з широким відстанню між рядами), крісла з високими спинками, можна і разлечься і ноги витягнути.

Невеликий, затишний, підвищеної комфортності (читай - з широким відстанню між рядами), крісла з високими спинками, можна і разлечься і ноги витягнути

Всередині «Берестя» - відмінний кінотеатр, на деякі денні сеанси нових фільмів можна приходити за такими ж недорогим квитках як були в « ракеті «, Правда, шкода, що далеко від центру.

Читайте також попередні випуски «кінофільм потрошку» про інших кінотеатрах: « перемога »,« Аврора »,« ракета »,« Білорусь »,« Комсомолець »,« центральний »,« світ »,« Москва »,« Київ »,« Піонер »,« Жовтень »І« будинок кіно ».

Новости