Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кіліманджаро

  1. Сходження на Кіліманджаро
  • Місцезнаходження: північний схід Танзанії
  • Гірська система: Велика рифтова долина
  • Хребет або масив: Східно-Африканське плоскогір'я
  • Форма вулкана: Стратовулкан
  • Висота вершини: 5895 м
  • Перше сходження: 1889 г. (Ханс Мейер, Людвіг Пуртшеллер)

  • У північно-східній частині Танзанії , Підносячись над плоскогір'ям Масаї, знаходиться найвища точка всього африканського континенту - гора Кіліманджаро.

    Кіліманджаро - це сплячий стратовулкан, який складається з численних шарів тефри, застиглої лави і попелу. Як вважають вчені, вулкан Кіліманджаро був утворений понад мільйон років тому, але датою відкриття вважається 11 травня 1848 року, коли його вперше побачив німецький пастор Іоханес Ребман.

    Істориками не зафіксовано виверження вулкана Кіліманджаро, але, якщо вірити місцевим легендам, воно все ж було приблизно 200 років тому. Згідно з результатами досліджень, проведених в 2003 році, в кратері на глибині 400 метрів було виявлено лава, проте ніякої небезпеки вона не несе, набагато більше хвилювань викликають викиди газу, які можуть привести до руйнування і подальшого виверження вулкана Кіліманджаро.

    опис

    Гора Кіліманджаро в Танзанії складається з 3 вершин: на заході - Шира, висота якої становить 3962 метра над рівнем моря; на сході - Мавензі (5149 м) і в центральній частині - Кібо з піком Ухуру, який є найвищою точкою гори Кіліманджаро і всієї Африки - його висота становить 5895 метрів над рівнем моря.

    Вершина Кіліманджаро покрита снігом, який переливається на яскравому африканському сонці, можливо, саме тому гора носить таку назву: Кіліманджаро - сяюча гора. Місцеві стародавні племена брали білий сніг за срібло, однак довгий час не наважувалися підкорити вершину через страх перед безліччю легенд, пов'язаних з горою Кіліманджаро, але одного разу вождь племені наказав найсміливішим своїм воїнам вирушити на вершину Кіліманджаро за сріблом. Яке ж було їх здивування, коли «срібло» стало танути у них в руках! З цих пір гора Кіліманджаро отримала ще одне свою назву - «Обитель бога холоду».

    Цікавою особливістю гори є зміна всіх типів клімату світу при підйомі на вершину - свій шлях ви почнете у вологому тропічному кліматі і середньої денної температури повітря + 30 ° C, а закінчите подорож на снігових вершинах гори, де температура повітря вдень ледве сягає +5 ° C , а вночі опускається нижче нуля. Піднятися на вершину Кіліманджаро можна в будь-який час року, але найбільш вдалими періодами вважаються періоди з серпня по жовтень і з січня по березень.

    Сходження на Кіліманджаро

    Найпопулярнішими туристичними маршрутами по сходженню на Кіліманджаро є такі стежки:

    1. Маршрут Лемошо - починається на заході і проходить через заповідник Аруша і плато Шира. Час у дорозі становитиме 8-9 днів, маршрут вважається самим плавним і одним з легких шляхів на вершину Кіліманджаро, крім того, це один з найдорожчих маршрутів - ціна туру на цей маршрут стартує приблизно від 2 і до 7-10 тисяч доларів з людини .
    2. Мачаме - другий за популярністю маршрут, що стартує з південного заходу. Маршрут займає, як правило, 8 днів і відрізняється позитивною статистикою по сходженню до вершини Кіліманджаро, тому що через достатньої кількості днів і хорошої прохідності стежок відноситься до одних з легких шляхів. Орієнтовна вартість туру по цьому маршруту стартує від 1500 доларів США з людини.
    3. Маршрут Марангу, або Кока-Кола шлях. Найлегший, а тому і найпопулярніший маршрут по сходженню до піку Ухуру. Дорога займе 5-6 днів, по шляху вам зустрінуться три гірських лоджа: хатина Мандара, розташована на висоті 2700 метрів над рівнем моря, хатина Хоромбо (3700 м) і хатина Кібо (4700 м). Орієнтовна вартість даного туру становить 1400 доларів США з людини.
    4. Маршрут Ронгаі. Це маловідомий маршрут, який стартує з півночі Кіліманджаро, з міста Лойтокіток. Тур триває 5-6 днів, підійде людям, які не звикли до натовпам народу. Так як маршрут цей не найпопулярніший у туристів, то є ймовірність зустріти на своєму шляху стада диких африканських тварин. Вартість стартує приблизно від 1700 доларів США з людини.
    5. Маршрут Умбве. Найважча траса з крутими схилами і ледь прохідними джунглями, час у дорозі - 5-6 днів, за які вам не раз випаде можливість перевірити свої сили і витривалість. Підійде людям з фізичною підготовкою вище середнього рівня, які звикли до індивідуального підходу і роботі в невеликій згуртованій команді. Вартість маршруту стартує від 1550 доларів США з людини.

    Тури для сходження на Кіліманджаро можна придбати в найближчому містечку Моши в туристичних агентствах. Найбільш поширеними вважаються походи тривалістю 5-6 днів - в цьому шляху, при бажанні і за окрему плату, вас можуть супроводжувати не тільки місцеві, а й англомовні гіди. Труднощі пішохідного подорожі з лишком окупаються побаченим видовищем: вічна крига, вулканічна діяльність з викидом попелу і газу, пейзажі і знамениті 7 стежок до вершини Кіліманджаро, за якими спускаються і піднімаються туристи. Який маршрут вибрати - залежить тільки від ваших фізичних і фінансових можливостей. У кожному турі є кухар і носильники, туристу доведеться нести лише речі першої необхідності.

    Як дістатися?

    Гора Кіліманджаро знаходиться поблизу містечка Моши, дістатися до якого можна наступним чином: з найбільшого міста Танзанії Дар-ес-Салама на міжміському автобусі, відстань між містами - 500-600 км. У місті багато затишних готелів, в яких вам не тільки з радістю нададуть нічліг, але і підберуть відповідний тур, порадять досвідченого гіда.

    Туристу на замітку

    1. Для відвідування гори Кіліманджаро потрібен спеціальний дозвіл, яке легко можна отримати в будь-якій туристичній фірмі.
    2. Рекомендуємо перед відвідуванням Кіліманджаро в Африці зробити необхідні щеплення.
Як дістатися?

Новости