Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кабаре "Мулен Руж» в Парижі

  1. «Мулен Руж» - серце нічного Парижа
  2. Сучасний «Мулен Руж»
  3. Книга і фільм «Мулен Руж»
  4. Фрагменти з шоу «Мулен Руж»

6 жовтня 1889 до відкриття Всесвітньої виставки в Парижі відчинила свої двері Червона млин - кабаре (сabaret) «Мулен Руж», яке змінило уявлення людей про нічних закладах 6 жовтня 1889 до відкриття Всесвітньої виставки в Парижі відчинила свої двері Червона млин - кабаре (сabaret) «Мулен Руж», яке змінило уявлення людей про нічних закладах. Ця подія повністю стерло межу між високим і низьким, між мистецтвом і шоу, між індивідуальним і колективним, тут вульгарне видовище стало предметом захоплення і символом вишуканого смаку.

По сусідству з Moulin Rouge (що в перекладі з французької означає «червоний млин») знаходиться квартал Червоних ліхтарів, і, що б було співзвучно, колір млина вибрали теж червоний. І декоративну млин над закладом виявилася не випадково - поруч розташована друга уціліла млин Монмартра - Мулен де ла галет (Moulin de la Galette). У підніжжя Moulin de la Galette є ресторан з танцювальним залом, який збирав по вечорах багато відвідувачів. І власники нового кабаре розраховували залучити не менше публіки спочатку на запальний танець, а потім на хорошу випивку і смачну їжу. Так «Мулен Руж» став тим місцем, де розвага об'єднало найрізноманітніші групи людей, де збиралися як аристократи, так і представники середнього класу, а також творча інтелігенція і паризька богема ...

«Мулен Руж» - серце нічного Парижа

Геніальною ідеєю Мулен Руж стала оригінальна кадриль, яку незабаром прозвали «французьким канканом». Творці кабаре змогли інтуїтивно намацати шлях до сердець Монмартрська публіки. І кабаре дуже швидко набуло надзвичайної популярності. Незабаром про те, як це "побувати в Мулен Руж" говорив уже весь Париж.

Мулен Руж втілив витає в повітрі настрій тодішнього життя в Парижі, сюди прагнули, щоб подивитися на карколомних, екстраординарних танцівниць з такими виразними іменами, як Ля Гулю (в дослівному перекладі - "ненажера"), Рейон д'Ор ( "Золотий промінь") , Ніні-Пат-ан-л'Ер ( "Ніні- лапки догори"), Божевільні ночі в «Мулен Руж» тривали аж до початку Першої світової війни. Закрившись в 1915 році після пожежі, кабаре знову було відкрито лише в 1921-му, ставши храмом мюзик-холу. Сцена кабаре «Мулен Руж» бачила багатьох відомих зірок 20-го століття: тут виступав Моріс Шевальє, починав кар'єру Жан Габен, зал аплодував Елі Фіцджеральд і Едіт Піаф , Ще невідомому Іву Монтану і іменитому Шарлю Азнавуру , Лайзе Міннеллі і Френку Синатре , Елтону Джону і Михайлу Баришнікова ...

Сучасний «Мулен Руж»

Вчора, коли ми говоримо «кабаре», маємо на увазі «Мулен Руж». Але потрібно пам'ятати, що славу кабаре приніс саме канкан, французький канкан у виконанні прекрасних танцівниць. Ось уже понад сто років самий легендарний зал кабаре в світі приймає мільйони глядачів, які приїхали насолодитися легендарними уявленнями! Сучасний «Мулен Руж» перестав бути тим місцем, де збиралася богема Парижа, де в прокурених залах пили абсент, а придивилася танцівницю з кордебалету можна було запросити до себе додому. Тоді в «Мулен Руж» взагалі не було ні лаштунків, ні репетицій: сцена і життя зливалися в шумному веселому гулянні, з залицяннями і любовними історіями.

А зараз сцена і лаштунки - два різні світи. Сучасний «Мулен Руж» - це вже не спосіб життя. Це перш за все видовище, шоу. Атмосфера свята і всепоглинаючого веселощів збереглася, але сьогоднішній «Мулен Руж» - це елітний заклад. Але як і раніше тут танцюють легендарний французький канкан.

І хоча в місті існують і інші подібні заклади, де програма, може бути, більш яскрава і насичена, «Мулен Руж» все ще на піку популярності.

І принципи сучасного «Мулен Руж» залишаються незмінними: пір'я, стрази та блискітки, розкішні декорації, оригінальна музика і найкрасивіші дівчата. Він залишається місцем, де можна відчути в повітрі настрій Парижа, зрозуміти, що таке справжній Париж.

Книга і фільм «Мулен Руж»

«Мулен Руж» - назва книги П'єра ла Мюра (Pierre La Mure), за мотивами якої в 1952 році був знятий фільм з однойменною назвою з Хозе Феррером (Jose Ferrer) і За За Габор (Zsa-Zsa Gabor) в головних ролях. Пізніше з'явилося ще кілька фільмів з такою ж назвою, в тому числі «Мулен Руж» 2001 року із Еваном Макгрегором (Ewan McGregor) і Ніколь Кідман (Nicole Kidman) в головних ролях. Фільми 1952 і 2001 років були номіновані на Премію «Оскар» за кращий фільм:

Фрагменти з шоу «Мулен Руж»


Новости