Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Їжа у великому місті. Або де смачно і недорого поїсти в Санкт-Петербурзі

{Multithumb}

Санкт-Петербург - сучасний багатонаціональний мегаполіс з розвиненою інфраструктурою і величезним вибором місць громадського харчування на будь-який смак і гаманець. Уже давно в Петербурзі не стоїть питання, де б пообідати недорого і смачно. Як гриби після дощу за останні роки зросли всілякі столові, пельменні, хичінние і пишечной. І серед такого розмаїття мені б хотілося виділити ряд закладів, які пропонують не тільки бюджетний обід для звичайного туриста, а ще приємне проведення часу і навіть якусь ідею. Я спеціально відправилася по закладах міста, щоб надати інформацію про найбільш цікаві місця «з перших рук».

кафе Streat

Для тих, хто намагається економити під час подорожі, це місце стане відмінним варіантом ситно поїсти і залишитися при грошах. Працює кафе за принципом їдальнею: береш піднос і вперед. Ціни тут смішні, але при цьому страви виглядають апетитними.

  • Курячий стейк пропонується за вартістю 110 рублів;
  • Печінка «по-строгановски» - 85 рублів;
  • Ескалоп свинячий - 169 рублів;
  • Пиріжки - від 25 до 30 рублів за штуку.

Інтер'єр, не дивлячись на простоту, здається досить милим, відвідувачі обідають на м'яких диванчиках, дивляться TV на великому екрані, привітні дівчата за стійкою послужливо подають страви і приймають оплату. Кафе розташоване в безпосередній близькості від метро Площа Олександра Невського з видом на Олександро-Невської лаври.
Адреса: Невський проспект, 175

Мережа кафе «Теремок»

«Добрий день, Пані!» - усміхнено зустрічає мене молодий чоловік і відразу пропонує спробувати чергову новинку знаменитої борошна. «Теремок» міцно засів у свідомості всіх петербуржців, як самий простий і зручний варіант швидко, смачно і недорого поїсти. Кафе розкидані по всьому місту, у кожної станції метро, ​​а в центрі Петербурга, напевно, через кожні 700 метрів ви натрапите на їх помаранчеву вивіску. Усередині завжди чисто, затишно, за столиками сидять як романтичні парочки, так і великі сімейні компанії, заклад універсально, тому що млинці люблять все.

  • Тут легко можна повноцінно пообідати за 250 рублів з напоєм
  • Вартість млинців коливається в інтервалі від 80 до 300 рублів залежно від начинки.
  • Чи не хочете млинців - візьміть пельмені, ціна 128 рублів, подвійна порція 230 рублів
  • В меню також присутній гречана каша в різних видах (178 р. - 206 р.), А також сирники (118 р. - 146 р.) І супи.

Адреси та меню представлені на сайті.

Адреси та меню представлені на   сайті

Монастирська трапезна «Паломник»

На території Олександро-Невської лаври поруч з собором розташувалося кафе «Паломник». Незважаючи на всю скромність, щільний потік відвідувачів не припиняється до вечора. Контингент даного закладу, як не складно здогадатися, - це представники духовної прошарку населення, люди похилого віку, а також сім'ї з дітьми. Вибір страв тут не великий, асортимент простий, ціни радують, а вільний столик знайти непросто.

  • У меню представлені кілька видів салатів по 50 рублів
  • Три види супу від 80 до ста рублів
  • М'ясні страви в середньому 100 - 110 рублів за порцію
  • Гарніри 45 - 50 рублів
  • Кава 70 рублів, чай 30 рублів.

До речі, тут можна придбати пісну випічку.
Адреса: Олександро-Невська Лавра

Адреса: Олександро-Невська Лавра

Кафе «Лускунчик»

І хоча «Лускунчика» вже «сто років в обід», але популярність його не згасає, а тільки примножується. І з чого б це раптом їй згасати при наявності власної броварні і безпосередній близькості до Московського вокзалу ?! Тут завжди великий вибір страв і дуже приємні ціни.

  • «Лускунчик» пропонує кілька варіантів бізнес-ланчів: поситнее за 229 рублів і «легше» за 189 рублів.
  • Почати ранок тут можна кашею за 45 рублів, сирною запіканкою за 55 рублів, а омлет з двох яєць коштуватиме 48 рублів.
  • Є також комплексні сніданки в двох варіантах за 125 і 175 рублів.

  • Вегетаріанці безумовно оцінять широкий вибір овочевих страв, а від різноманітності страв з м'яса і птиці у м'ясоїдів розбіжаться очі.

  • Вартість свинячого шашличка становить 159 рублів;
  • Лазанья коштує 149 рублів;
  • Купати «Кавказькі» з соусом - 149 рублів.

Окреме слово варто сказати про пивоварню. За німецькою технологією тут виробляється живе нефільтроване пиво двох сортів: світле пшеничне і світле ячмінне.
Адреса: Лиговский пр, д.10 / 118 (1 поверх готелю «Жовтнева»)

10 / 118 (1 поверх готелю «Жовтнева»)

Їдальня №1 «Копійка»

Дуже гідна мережу міських їдальнях, що відкрилася відносно недавно в Петербурзі. За особистими спостереженнями зауважу, що підприємство розвивається, організатори явно попрацювали над інтер'єром, обстановка усередині дуже симпатична: сучасний стиль з елементами радянської епохи, грає приємна музика - виразно, тут хочеться затриматися. У «Копійці» годують дуже якісно і бюджетно, їжа свіжа і смачна. На роздачі завжди черги, а це показник.

    Орієнтування за цінами:
  • м'ясна солянка - 65 рублів,
  • Оселедець під шубою - 37 рублів,
  • Рубаний шніцель - 92 рубля.

Адреси столових.

Адреси столових

Латтер

Девіз цього місця: «Важливіше кави тільки люди». Тут до кави ставляться дуже трепетно, зі знанням справи, готують з високоякісної сировини із застосуванням різних способів заварки. Але не кава єдиним сита людина, їжа тут присутній, так що голодним не підете.

  • Можна порадувати себе сирниками з добавками на вибір за 160 рублів.
  • Або різними варіантами бейгл, традиційними єврейськими борошняними виробами, начиненими всілякими інгредієнтами, за вартістю від 160 до 180 рублів.

Концепт Латтер можна описати словами: «мінімалізм, екологічнойсть, молодіжність, інтелектуальність». При вході стоїть великий, абсолютно білі стіни розбавлені постерами в простих дерев'яних рамах і панно з натуральних матеріалів і рослин. За сусіднім столиком два архітектора обговорюють новий проект музею, відмінний музичний супровід і запах свіжозвареного середнього обсмаження.
Адреса: вул. Маяковського, 16

Маяковського, 16

Мережа ресторанів Market Place

Заклад функціонує за принципом відкритої кухні, у вас на очах вам приготують будь-яку страву або зберуть салат з інгредієнтів на ваш розсуд. Простір кухні розділено на окремі сегменти за видами: вок, салати, паста, сендвічі та роли. На другому поверсі є кафе-бар з десертами і випічкою. Ресторан заявляє, що всі страви готуються з продуктів місцевого фермерського виробництва. Інтер'єр дійсно нагадує фермерську лавку, заставлену дерев'яними ящиками, кошиками з овочами і фруктами, банками з макаронними виробами.

    Цінник досить лояльний, наприклад:
  • рисова локшина з куркою пропонується за 199 рублів;
  • паелья з кіноа з курчам - 220 рублів;
  • мусака з баранчиком, гарбузом та сиром чеддер - 265 рублів;
  • кави від 89 до 135 рублів.

Сюди можна зайти пообідати в денний час, а також провести свій вечір в компанії друзів.
У Санкт-Петербурзі на даний момент працюють 9 ресторанів мережі в різних районах міста.
Адреси ресторанів.

Адреси ресторанів

Гастрономічний street food ЧЕБУROOM

Вуличну їжу різних країн об'єднала під одним дахом мережу ЧЕБУROOM. Тут зібрані всі гастрономічні тренди від кебаба до фахитос. Всупереч стереотипам в меню запропоновані фітнес-варіації класичних вуличних смакоти. Також є широкий вибір комбо-обідів, серед яких присутній обід ЗСЖ, FITNESS, Веган-dream.

  • Чебуреки займають окреме місце в цій гастрономічною історії: начинки від солодких до м'ясних, Кутаб (чебуреки без масла), чебу-сети з трьох штук за 119 рублів.
  • Роли з різними начинками пропонуються за ціною від 225 до 350 рублів.
  • М'ясо по-селянськи можна загорнути в різні види лаваша, вибір м'яса теж на ваш розсуд, вартість 255 рублів.
  • Вартість десертів починається від 80 рублів, напоїв - від 70 рублів.

У вогкий Пітерський день вам порекомендують зігрітися зимовим зігріваючим напоєм: «Мене Ленінград» або «Що за пунш на кораблі?». Чудова ідея даного ресторану, втілена професійно, якісно і іронічно, змусить мене заглянути сюди ще не один раз.
Адреса ресторанів.

Адреса ресторанів

булочна №31

Любителям свіжої і недорогий випічки відкриті двері в булочну №31, розташовану на Заміському проспекті у «п'яти кутів». З порога кидається в очі довга черга за борошняними виробами і відсутність вільних столиків.

    Запах свіжоспеченого хліба туманить розум, вітрина рясніє:
  • чізкейк (79 рублів),
  • еклерами (42 рубля),
  • макарунс (39 рублів)

Помірні ціни віщують бюджетний перекус і заряд ендорфінів на весь день. Вартість чаю з прянощами або бергамотом становить 30 рублів, також у продажу є журавлинний морс від 42 рублів залежно від обсягу.
Адреси булочних мережі.

Адреси булочних мережі

Бістро-їдальня FoodMaster

Поруч з вищезгаданої булочної знаходиться зовні невибагливе заклад FoodMaster. По ряду причин цей заклад гідно згадки в даному огляді. По-перше, при вході ви відчуєте неймовірний запах, який починає стимулювати слиновиділення вже з самого порога.
Бістро спеціалізується на східній кухні, в меню заявлені кілька видів шаверму, є пропозиції «шаверма + напій» від 155 до 215 рублів. Є традиційні бізнес-ланчі, що включають в себе суп, гаряче з гарніром, салат, чай або компот, пропозиція діє навіть у вихідні дні.
На вітрині з десертами я знайшла екземпляри зі східної кухні: Варди по 40 рублів і еммра по 50 рублів. Керівник закладу явно небайдужий до Велікобірітаніі, окрема стіна в кафе присвячена Лондону і різних національних символів Об'єднаного Королівства. Решта інтер'єр виконаний в стилі лофт. Якась еклектичність додає закладу певну родзинку і, в цілому, залишається приємне враження від відвідування. Адреса: Заміський проспект, 20

Адреса: Заміський проспект, 20

Задоволений турист - це ситий турист! У перервах між музеями і екскурсіями не забудьте підкріпитися.
Бажаємо Вам приємного апетиту і відмінних прогулянок.

І з чого б це раптом їй згасати при наявності власної броварні і безпосередній близькості до Московського вокзалу ?
У вогкий Пітерський день вам порекомендують зігрітися зимовим зігріваючим напоєм: «Мене Ленінград» або «Що за пунш на кораблі?

Новости