Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ісус Христос помер 3 квітня 33 року, вважають вчені

Американські та німецькі геологи заявляють, що визначили точну дату смерті Ісуса Христа. На їхню думку, Христос був розіп'ятий у п'ятницю, 3 квітня 33 року нашої ери, повідомляє MirVam.org з посиланням на ТСН .

Вчені прийшли до такого висновку після того як проаналізували сейсмічну активність в районі Мертвого моря. Вони порівняли ці спостереження з астрономічними спостереженнями та біблійною історією, в якій йдеться про землетрус під час розп'яття Месії. Про землетрус під час розп'яття Христа згадується в Євангеліє від Матвія, глава 27.

Хронологія землетрусів в районі Мертвого моря показала, що місцевість, розташована приблизно в 20 кілометрах від Єрусалиму, було якось по-особливому активної в 31 році нашої ери, а також між 26 і 36 роками нашої ери.

як пише mir24.tv , Посилаючись на дані Discovery News, для того, щоб проаналізувати геологічну активність цього регіону, геолог Джефферсон Вільямс (Jefferson Williams) з _ Supersonic Geophysical_ і його колеги Маркус Шваб (Markus Schwab) та Ахім Брауер (Achim Brauer) з Німецького дослідницького центру геонаук ( German Research Center for Geosciences) вивчили три зразка порід, взятих з пляжу Ейн Геді на Мертвому морі.

Річні шари опадів показали, що як мінімум два випадки стльной сейсмічної активності вплинули на земну кору - масштабний землетрус в 31 році т більш раннє, яке відбулося між 26 і 36 роками нашої ери.

«День тижня і дата розп'яття відомі з достатнім ступенем точності, однак рік залишається під питанням», - пише Вільямс.

Текстові дані були взяті вченими з результатів більш раннього дослідження, опублікованому в журналі Nature. Вони зводяться до наступного:

- Усі чотири Євангелія свідчать про те, що розп'яття відбулося в той час, коли Понтій Пилат був прокуратором Іудеї, тобто між 26-36 рр нашої ери; про те, що воно мало місце в п'ятницю і про те, що Ісус помер за кілька годин до початку шаббата (вечір п'ятниці).

- З Євангелій від Матвія, Марка і Луки випливає, що Ісус помер до настання ночі на 14-й день місяця нісана - прямо перед початком великодньої трапези.

- Дані Євангелія від Іоанна відрізняються і, імовірно, вказують на те, що Ісус помер до настання ночі на 15-й день нісана.

Так, дослідники пишуть, що з урахуванням єврейського календаря, астрономічних розрахунків і геологічних даних найвірогіднішим днем ​​є П'ятниця 3 квітня 33 року.

джерело: mirvam.org


Новости