Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ірландія: географія. Географічні характеристики і особливості Ірландії

Географія Ірландії
Натисніть для збільшення

Ірландія - острівна держава, розташована в Західній Європі, в Атлантичному океані, на захід від острова Великобританія. Країна має сухопутний кордон з Північною Ірландією, що є частиною Великобританії. Від острова Великобританія Ірландію відокремлює Ірландське море, Північний протоку, і протоку Святого Георга. Загальна площа Ірландії - 70 280 квадратних кілометрів.

Географія Ірландії досить різноманітна. У центрі Ірландії розташовані рівнинні низовини, що перетинаються болотами, озерами, і річками, і оточені пагорбами і низькими горами.

З великих гірських гряд Ірландії можна виділити Блекстейрс, Блюстек, Макгіллікаддіс Рікс, Окс, Сільвермайнс, Злив Міш, Твелф Пінс, і Уіклоу.

Найвища точка Ірландії розташована на самому південному заході країни - вершина Карантуілл (висота посилання - 1 041 метр).

Західне узбережжя Ірландії включає безліч морських скель і круч, з них найвідоміші - це стрімчаки Мохер. Максимальна висота скель на західному узбережжі - 213 метрів.

Географія Ірландії також включає безліч прибережних островів і острівців. З них найбільший - острів Акілле, розташований уздовж західного узбережжя. З інших значущих островів можна виділити острова Аран, на північний захід від графства Голуей, і острів Валентія, розташований у південно-західного узбережжя країни.

Крім того, з інших об'єктів географії Ірландії можна виділити річки. Найдовша річка Ірландії - річка Шаннон (довжина - 386 кілометрів). Вона утворює безліч озер (по ірландськи озеро - «lough», «лох»), серед яких найбільші - Лох-Аллен, Лох-Бафін, Лох-Смик, і Лох-Рі. З інших значущих озер Ірландії можна виділити Лох-Конн, Лох-Корріб, і Лох-Маск. Іншими значущими річками Ірландії є Барроу, Блекуотер, Бойн, Фінн, Лі, Нор, і Слені.

Клімат Ірландії - помірний морський, регульований Північно-Атлантичним плином. В Ірландії м'які зими і прохолодне літо. Через велику кількість випадає опадів, клімат в Ірландії постійно вологий.

Новости