Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хто і що відлякує курортників в Залізному Порту? »Херсонські вести: новини Херсона та області

Багатьох херсонців і гостей області не залишило байдужим повідомлення в ЗМІ про умови відпочинку в Голопристанському районі.

У минулому номері «Гривна» розповідала, як, на превеликий жаль, виглядає і, відповідно, «пахне» пляж в селі Залізний Порт.
І нехай вже вибачить мені читач за не зовсім інтелігентний заголовок цього матеріалу, але ж - чи не так? - саме так в народі кажуть про ахових і при цьому тупикових ситуаціях. Нагадаємо, співробітниця «Херсонводоканала» повідомила, що в морі біля однієї з баз відпочинку спускають фекальні води. Навколо стоїть запах каналізації. А інша читачка надіслала фотографію пляжу, правда, на іншій ділянці, неабияк покритого гниють водоростями кольору гусячого посліду.
На нашу публікацію відгукнувся приватний підприємець Денис з Залізного Порту. Його будинок, де він приймає відпочиваючих, знаходиться на першій лінії після зазначеної бази відпочинку «П.». Як в телефонній розмові з журналістом розповів Денис, цією проблемою перейнялися багато підприємців.

А ось в сільраді поводяться так, ніби нічого не бачать і не чують.
«1 + серпня ми ходили до сільради, - розповів читач. - У кабінеті перебувала, як я зрозумів, голова Олена Анатоліївна. Я попросив вислухати мене. Але вона сказала, що у неї неприємний день і вона поспішає в Київський район. Тоді я спробував наполягти: мовляв, щоб викласти суть, мені достатньо буде трьох хвилин. Але вона й слухати не хотіла. Дуже неприємно, що такі масштабні проблеми, як забруднення моря, яке перетворилося в гниє болото, сморід на узбережжі, що відлякують курортників, мало хвилюють органи влади. Ми, підприємці, готові допомогти вирішити цю ситуацію.

Але необхідно з'ясувати причину. Пляж взагалі покинутий. Там ніхто не прибирає. Хіба так можна?! Адже підприємці не відмовляються платити так званий туристичний збір. Але де ж відповідальність влади? Ми самі намагалися з'ясувати причину неприємного запаху і забруднення моря, ходили на базу відпочинку, але поки результату немає. Якщо проблема не вирішиться, ми взагалі втратимо відпочиваючих! Приїжджі кажуть, що їм подобаються умови проживання, розваги в Залізному Порту, але море - жахливе. І багато хто вже підтверджують, що більше до нас не приїдуть ».
Як повідомляла «Гривна», ми відправили свою публікацію в обласну прокуратуру для відповідної реакції. Прес-служба облпрокуратури інформувала, що, виявляється, ще 3 червня 2016 року Голопристанським відділом поліції Новокаховського ОП ГУНП в Херсонській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом забруднення земельних ділянок рекреаційного призначення в селі Залізний Порт стічними водами. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Новокаховської прокуратурою. Якщо простими словами - йдеться про наглядових функції.
Також в облпрокуратурі нам повідомили, що поліція направила запити в Новофедорівська сільрада і Голопристанський райсуд щодо використання земельних ділянок на території пляжу села Залізний Порт, правовстановлюючих документів по цих земельних ділянок.
Судячи з датою, розслідування триває вже два місяці! На календарі - серпень, тобто курортний сезон добігає кінця. І поки час йде на бюрократичні потуги і доводиться очевидне, туристи купаються в морі з каналізаційними стоками! Дуже хочеться сподіватися, що дії прокуратури щодо усунення дискредитують курортну Херсонщину моментів гальмують тільки процесуальні заковики - і ніщо інше.

Свій коментар на "Фейсбуці" залишила з цього приводу відома правозахисниця Яна Теплова:

Свій коментар на Фейсбуці залишила з цього приводу відома правозахисниця Яна Теплова:


скачати dle 10.5 відпочинок на озері Ярове

І нехай вже вибачить мені читач за не зовсім інтелігентний заголовок цього матеріалу, але ж - чи не так?
Хіба так можна?
Але де ж відповідальність влади?

Новости