Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Екологічний туризм - свіжо і модно

  1. Основи екологічного туризму
  2. Екопутешествіе: куди вирушити?

Дата публікації 13 грудня 2015. Опубліковано в Подорожі

Подорожі

Туризм - відмінне хобі, що дозволяє відкрити для себе багато нового, придбати унікальні речі в різних кінцях світу, вивчити, хоча б частково, іноземні мови та познайомитися з традиціями та культурою різних народів. Якщо в переліку ваших захоплень значиться туризм, то напевно ви вже побували в багатьох країнах і відвідали всі найпопулярніші курорти. Як правило, запити досвідчених туристів спеціалізовані агентства вже не задовольняють, і бувалі мандрівники спрямовуються на пошуки нових вражень самостійно. Якщо ви шукаєте незвичайний варіант для проведення відпустки, варто познайомитися з екотуризм. Що ж це таке і як організувати подібний відпочинок?

Основи екологічного туризму

Екологія сьогодні - перспективний напрямок в будь-якій області, будь то промислове виробництво, сфера харчування, будівництво або туризм. Людство усвідомило необхідність піклуватися про свою планету, і направляє всі сили на поліпшення екологічної обстановки. Тому все, що пов'язано з екологією, стає сьогодні так само модно, як і життєво необхідно.

У сфері туризму і подорожей екологічна складова проявляється насамперед у принципі «не нашкодь». Всі подорожі, тури і розваги влаштовуються таким чином, що не порушують природний плин природних процесів. Туристів запрошують приєднатися до природоохоронної діяльності, ознайомитися з унікальними особливостями місцевості, не тільки екологічними, але і етнографічними. Будь-яка дія мандрівників має бути безпечно для навколишнього середовища, тому навіть все переміщення в рамках програми організовані таким чином, щоб не завдавати їй шкоди, зокрема, використовуються транспортні засоби, що рухаються не за рахунок бензину. а за допомогою альтернативних варіантів палива.

а за допомогою альтернативних варіантів палива

Екопутешествіе: куди вирушити?

Організувати екотур можна де завгодно. У кожній країні знайдуться заповідники, ліси, степи чи інші зони, куди можна відправитися з метою стати ближче до природи і дізнатися хоча б деякі її таємниці. Якщо дозволяють фінансові можливості, то можна упустити шанс познайомитися з унікальними екосистемами Австралії, Нової Зеландії, Кенії, Індії, Ісландії. Можна відчути себе справжнім натуралістом, немов Джеральд Даррелл і його команда, вивчаючи унікальну місцеву фауну, підкоряючи височини і опускаючись в нелюдимий низини, гуляючи по непрохідних лісах і освоюючи безлюдні прерії. Напевно вам вдасться зробити для себе багато відкриттів в ході такого екстремального подорожі!

Росія надзвичайно багата красивими і унікальними місцями, придатними для екотуризму. Це Сибір, Алтай, Камчатка - для найсміливіших, узбережжя південних і північних морів - словом всюди в нашій країні можна здійснити мрію про екопутешествіі.

Якщо ж такий незвичайний відпочинок на лоні природи не надто вас приваблює, і хочеться провести час відпустки з великим комфортом, можна звернутися до іншого різновиду екотуризму - так званого сільського туризму. Дуже розвинений цей вид туризму в Прибалтиці, особливо - в Литві. Суть його полягає в тому, що мандрівники проживають в місцевих будинках і садибах, попередньо домовившись з господарями. Вони можуть відпочити від шуму мегаполісу, насолодитися свіжим повітрям і близькістю природи, здійснювати прогулянки по лісах і луках, вивчати екологічні особливості регіону, але при цьому «дому» їх завжди чекають смачні страви, комфортні умови проживання і доброзичливі співрозмовники. Крім ознайомлення з місцевою природою, туристи отримають уявлення про етнографічні особливості населеного пункту, візьмуть участь в майстер-класі на тему традиційних місцевих ремесел, дізнаються багато про національну кухню. На такий відпочинок можна сміливо їхати всією сім'єю, навіть з самими маленькими дітками.

Бути туристом - це не означає відвідувати тільки курорти і загальновідомі місця. Варто лише спробувати здійснити подорож в природу, і вам напевно захочеться повторити його.

Світлана, www.vitamarg.com

Що ж це таке і як організувати подібний відпочинок?
Екопутешествіе: куди вирушити?

Новости