Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Діснейленд в Парижі. Ціни і інструкція для новачків



Париж, день 3.
На третій день перебування в Парижі у нас була запланована поїздка в Діснейленд - в світ дитинства, казок і улюблених мультфільмів.

Під катом поради для тих, хто збирається в Діснейленд і наші враження.

1. Визначтеся з тим, навіщо ви їдете в Діснейленд. Саме час сказати, що це не один парк, а цілих два: Disneyland Park і Walt Disney Studios Park. Я не буду писати, який з них краще - вони обидва по-своєму цікаві і кожен заслуговує того, щоб його відвідали. Аттраціони потрібно вибрати в залежності від того, яким складом ви їдете і які емоції хочете отримати - тут є розваги як для самих маленьких, так і для дорослих шукачів пригод. На карті, яку вам обов'язково видадуть безкоштовно при покупці квитків (або ж ви візьмете її самі, при вході в парк) атракціони відзначені різними кольорами:
a) Зелений - для всієї родини;
b) Синій - розваги для найменших;
c) Червоний - гострі відчуття *
і галочками відзначені ті, які обов'язково варто відвідати.
* - для дорослих і дітей вище 130 см (залежить від атракціону)
2. Купуйте квитки заздалегідь, якщо ви їдете в «високий сезон». Інформацію про вартість і години роботи можна подивитися на офіційному сайті парку: http://www.disneylandparis.com/ . Квитки можна купити і на місці, але це займе більше часу і доведеться постояти в черзі. Якщо ви ставитеся до пільгової категорії (наприклад, студенти або пенсіонери), сміливо беріть підтверджують пільгу документи - обов'язково зроблять знижку. За замовчуванням вам продадуть квиток на вхід в обидва парку, тому якщо ви націлилися тільки на один з них, не забудьте це вказати при онлайн-замовленні або касиру в парку.
3. Сплануйте свій маршрут. Парк відкривається в 10 ранку і щоб встигнути все подивитися, краще приїхати трохи раніше. Прокласти маршрут від готелю до Діснейленду можна за допомогою офіційного сайту французького метро: http://www.ratp.fr/en/ . З Парижа до парку можна дістатися електричкою (RER) по лінії А1 в сторону Marne-la-Vallee Chessy, які ходять кожні 10-20 хвилин. Перехід на RER є на станціях Opera, Chatelet Les Halles, Gare de Lyon та Nation. Особливу увагу потрібно звернути на те, що для поїздки до Діснейленду потрібні спеціальні квитки, які найпростіше купити у касира прямо на станції, сказавши магічне слово «Діснейленд». Вас обов'язково зрозуміють!
4. Візьміть з собою їжу і пляшку води (або чай, якщо їдете взимку) - на території багато кафе і ресторанів, але продають тільки фаст-фуд і газовану воду. У ресторані можна поїсти смачніше і корисніше, але ціни кусаються. Є кілька кав'ярень, де можна відпочити, випити гарячий шоколад і з'їсти смачний маффин всього за 4,8 євро.
5. Якщо їдете в холодну пору року, одягайтеся тепліше - черги на атракціони навіть в низький сезон можуть досягати 30-60 хвилин - обігрівачів на вулиці у них немає, є ризик замерзнути.
6. Активно використовуйте fast-pass (FP) - квитки на швидкий прохід на атракціони. FP діють на найпопулярніших атракціонах (на яких саме - зазначено на паперовій карті, на схемах всередині парку і в безкоштовному мобільному додатку для IPhone і Android). Отримати їх можна використовуючи свій квиток на вхід в спеціальному автоматі - потрібно провести квиток магнітною смугою (немов оплачуєте покупки кредиткою) і з автомата отримати FP - листок паперу, на якому буде вказано проміжок часу (15-20 хвилин), в який ви можете пройти без черги. В один проміжок часу можна взяти тільки 1 FP і не можна взяти наступний, поки не закінчиться час попереднього. Якщо ви раптом передумали, то FP завжди можна анулювати в сервісному центрі.
7. Шопінг краще відкласти на кінець дня - з першого ж кроку на територію парку навколо вас буде купа магазинчиків, що ваблять красивими вітринами. Але вони працюють допізна, а ось атракціони швидко заповнюються людьми і закриваються раніше.

Наш день в Парку пройшов дуже насичено - пройшовши буквально 100 метрів від станції Marne-la-Vallee, ми встали в невелику чергу за квитками. Не минуло й 10 хвилин, як ми опинилися на головній вулиці Main Street USA, де казковий світ бере свій початок - будиночки з невеликими віконцями і кольоровою черепицею немов перемістилися з улюблених мультфільмів. Тут і там ходять дорослі і діти, з шапками Міккі-Мауса на голові, купленими в одному з незліченних магазинчиків. Майже бігом ми опинилися у центральному майдані, звідки відкривається вид на всім знайомий замок Сплячої Красуні, який ми так часто бачимо на початку всіх диснеївських мультфільмів.

Почуття щенячого захоплення переповнює, тому як Діснейленд це місце, де збуваються дитячі мрії. Для тих, хто пам'ятає Дісней-Клуб по вихідним на ОРТ, це особливе місце - адже стільки разів ми дивилися 40 секундну заставку, де був і замок Сплячої Красуні, і атракціон Індіана Джонса з мертвою петлею, і знаменитий Орбітрон - в Діснейленді це стає реальним ! Хочеться всюди бігти, щоб все-все встигнути подивитися.
Діснейленд Парк розділений на 5 регіонів - Adventureland, Fantasyland, Discoveryland, Frontierland і вже згаданий Main Street USA

Ми почали з Discoveryland, де прокотилися на Space Mountain і Buzz Lightyear Laser Blast. Перший атракціон один з найстрашніших - в ньому діють всілякі обмеження і не дарма - навіть у людей, у яких немає проблем зі здоров'ям, кров приливає до голови і серце б'ється в шаленому ритмі. Описувати відчуття марно, краще один раз спробувати. Buzz Lightyear - відмінний, барвистий атракціон для всієї родини, ні позбавлений частки азарту (на індивідуальному табло горять очки за убитих прибульців). По сусідству Париж. знаходиться величезний комплекс, в якому можна пообідати, просто відпочити і подивитися мультики на величезному екрані.

Fantasyland: Peter Pan's Flight, It's a small world і Sleeping Beauty Castle - атракціони для всієї родини, дуже красиві і призводять в захват як самих маленьких, так і дорослих З відвідувачів парку.

Adventureland: Indiana Jones and the Temple of Peril, а на знамениті Pirates of the Caribbean потрапити не вдалося - атракціон був закритий до кінця місяця на реставрацію.

Frontierland: Phantom Manor і Big Thunder Mountain (дуже схожий на Indiana Jones).
У проміжках між FP ми бігали в Walt Disney Studios (від дверей до дверей відстань приблизно 200 метрів), де, на жаль, майже всі хвилюючі атракціони були закриті, але дещо нам все-таки вдалося побачити, а саме: Crush's Coaster і The Twilight Zone Tower of Terror.

Останній можна назвати самим екстремальним, бо летіти в невідомість і відчувати вільне падіння можна хіба що під час стрибка з парашутом. Враження «псує» одна думка, що в Діснейленді все дуже безпечно і продумано до найменших деталей.
Отже, забігши по шляху в один з наповнених гостями парку магазинчиків, ми повернулися в Париж.

Новости