Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Діснейленд в Гонконзі (HongKong DisneyLand)

Щоб потрапити в казку, Алісі довелося слідувати за білим кроликом, а нашим читачам необхідно просто придбати квиток до Діснейленду Гонконгу, країну щастя і справджених фантазій, маленька держава, не схоже ні на одне інше з існуючих.

Вже по дорозі до казкового парку починаються чудеса. Оскільки бажаючих почати чарівні пригоди безліч, тут діє спеціально відведена лінія метро, ​​що доставляє відвідувачів в парк. Пересісти на лінію пригод можна на станції «Sunny Bay». Вагони поїзда оформлені за мотивами мультфільмів про Міккі і Міні Маусов. Віконця вирізані у формі милих вухатих головок, і навіть ручки, за які тримаються стоять пасажири, нагадують симпатичні мишачі мордочки. В отворах між сидіннями на спеціальних п'єдесталах стоять фігурки Гуффі, примхливого малюка з фільму «Хто підставив кролика Роджера» та інших. Набриднути ця поїздка не встигне, тому що лінія зовсім коротка, і буквально через кілька хвилин ви вже будете біля входу в Діснейленд. Вибиратися в країну Діснея варто в будні дні, так як у вихідні всі вагони заповнені вщерть, і в тісноті стає зовсім не до оточуючих красот.

Вибиратися в країну Діснея варто в будні дні, так як у вихідні всі вагони заповнені вщерть, і в тісноті стає зовсім не до оточуючих красот

Вхід в Діснейленд позначений величезними зеленими воротами з червоними прапорцями. Зверху, на витонченої дузі, «танцює» мишеня Міккі, запрошуючи всіх зайти в гості. Далі починається алея сувенірних магазинів і високих красивих дерев. Діснейленд в Гонконзі розділений на сім тематичних частин: Fantasyland (Країна фантазії), Adventureland (Країна пригод), Tomorrowland (Країна майбутнього), Toy Story Land (Земля Історії Іграшок), Mystic Point (Таємниче місце) і Grizzly Gulch (розколини Грізлі), а також Main Street, USA (Головна вулиця США). Mystic Point і Grizzly Gulch - порівняно нові атракціони (відкриті в 2013 і 2012 роках відповідно), тому навіть ті, хто був в Діснейленді раніше, все одно знайдуть для себе тут багато нового.

Любителів всього нового і незвіданого поглине інтригуюча і захоплююча долина пригод - Adventureland. Тут можна гуляти по верхівках дерев або зважитися на ризикований сплав, відвідати житло Тарзана, діставшись до нього на плоту по озеру або відправитися в круїз по річці вздовж самих екзотичних і незвичайних пейзажів мультиплікаційного світу. По дорозі вам зустрінуться слони, які купаються під водоспадами, крокодили і гіпопотами. Найцікавіше чекає туристів в кінці, коли човен підійде до вогнедишною горе. По темних схилах потече лава, і вода навколо загориться. Пагорби парку поцятковані таємничими печерами-лабіринтами. Традиційно в Adventureland проводиться Фестиваль на честь одного з найулюбленіших героїв Діснея - Короля Лева.


Fantasyland не залишить байдужим вашого малюка, адже тут живуть герої улюблених казок. Для початку можна відвідати будиночок Вінні-Пуха, погуляти серед гарбузових грядок або обійнятися з доброзичливим Тигрой. Потім відправитися в замок Сплячої Красуні або позмагатися в силі і спритності, спробувавши витягнути з каменю Ескалібур, меч короля Артура. У затишному гроті між дерев вас чекатимуть Білосніжка і сім гномів. На чаюванні у Божевільного Капелюшника відвідувачі зможуть покружляти у чайних чашках на величезному блюдце. На вулицях Фантазії можна зустріти Піноккіо, Мерліна і навіть вогнедишних драконів. Один з головних сюжетних прийомів, реалізований в Діснейлендах - катання по дорозі - тут не просто оформлений у вигляді старовинного пашить паром локомотива, а й може послужити початком оглядової екскурсії по всьому парку. Зупинки розташовані в зонах Fantasyland і Main Street, USA, а відправляється кожні 5-15 хвилин один з двох поїздів дає можливість під час 20-хвилинної поїздки оглянути ще й Adventureland і Tomorrowland. Тут же знаходиться 3D кінотеатр, де щодня транслюються мультфільми в об'ємному форматі.


Tomorrowland - незвіданий і загадковий світ майбутнього. Відразу біля входу вас чекає чарівний Стіч. Всі бажаючі можуть надіти скафандри і відправитися в пригоди за його планеті. Один з найяскравіших атракціонів футуристичної частини парку - «Зоряна гора». Це майже те ж саме, що і американські гірки, але в непроглядній темряві, крізь скупчення планет і галактик. Далі можна сфотографуватися з мужнім Базз Лайтер і навіть уявити себе його напарником і допомогти відбити атаку злих роботів. Так само тут можна покататися на ракеті, в космічному кораблі або навіть машині часу, взяти участь в зоряні війни, пограти у відеоігри. Мабуть, найбільш привабливим для дітей і дорослих в Tomorrowland став павільйон Тоні Старка - знаменитого Залізну Людину з фільмів Marvel. Низка виставкових залів розкриває перед захопленими відвідувачами все новітні винаходи Stark Industries, причому поряд з чудово виконаними моделями винаходів Залізну Людину і його корпорації в залах велику кількість інтерактивних експонатів і голограм. Також відвідувачі можуть подивитися захоплюючий фільм, що представляє Гонконг з висоти пташиного польоту (або скоріше - польоту в костюмі Irom Man MARK III suit), а окуляри віртуальної реальності додадуть видовищу небувалу переконливість.


Main Street USA являє собою вуличку з типового вестерну. Такий собі Дикий Захід, адаптований під сучасні вимоги. Дорога являє собою кам'яну бруківку, яку оточують старовинні вілли. На стінах висять вивіски, розписані хитромудрим почерком і ажурною розписом. Всередині - ресторани і різні магазини і бутіки. Уздовж особняків їздять автомобілі в стилі ретро і гуляють «місцеві жителі». «Мейн стріт» і весь Діснейленд - це ще один доказ, що Гонконг - країна чудес, дивовижний острів, де можливо все.


Однією з особливостей парків Діснейленд є їх прагнення змінюватися з плином часу, пропонувати відвідувачам нові захоплюючі атракціони - або по темі конкретного фільму або франшизи, або навіяні конкретним періодом історії США. Скажімо, порівняно новий атракціон Grizzly Gulch в гонконгському Діснейленді присвячений овіяній легендами історії американських золотошукачів на дикому Заході. Як в багатьох інших атракціонах парку, наскрізний сюжет Ущелини Грізлі побудований на темі поїздки - на цей раз відвідувачі їдуть в вагонетках по горах і ущелинах, то зустрічаючись з дикими ведмедями грізлі, то відвідуючи будиночок золотошукачів з величезним злитком золота біля ганку. Тут в черговий раз продемонстровано високу майстерність інженерів Діснея: традиційна розвага з раптово вистрілює фонтанчиками води зроблено тут з великою реалістичністю, і якщо ви навіть обійде стороною великий гейзер, регулярно викидає фонтани води, то мало хто піде повністю сухим від протікає водонапірної башти.


Toy Story Land запропонує вам побувати в світі першого повнометражного 3-D мультфільму, повністю створеного на комп'ютері. Геній співробітників компанії Pixar у співпраці з фінансовою потужністю корпорації Діснея створив один з найвідоміших і запам'ятовуються мультиплікаційних світів, і частина його перенесена сюди, в Гонконг. Найменші відвідувачі можуть покататися на оригінальній каруселі Slinky Dog, в той час як діти приблизно від 5-річного віку (зростанням вище 80 см) вже можуть відчути себе парашутистами в оригінальному повітряному атракціоні Parachute Drop. Для дітей старшого віку (не менше 120 см зросту) призначені американські гірки, виконані в стилі лихого гонщика RC Racer і возносящие туристів на висоту 27 метрів.


І самій таємничій серед тематичних зон гонконгського Діснейленду поза всяким сумнівом можна назвати Mystic Point, чиї образи явно навіяні похмурою привабливістю більш «дорослих» мультфільмів типу Nightmare before Christmas або Corpse Bride. До речі, всі зони Діснейленду побудовані таким чином, щоб шум з однієї зони не проникав в іншу, візуально вони також розділені - таким чином відвідувач повністю оточений ретельно збудованим світом в одному стилі, не відволікаючись на інші атракціони. Увійшовши на територію Mystic Manor, ви потрапляєте в гості до загадкового лорду Генрі Містику, який організував у своїй садибі цілий музей таємничих артефактів з усього світу. Похід по музею обернеться фантасмагоричних шоу з показів як таємничих магічних предметів, так і надзвичайно якісно виконаних голограм - наприклад, по залах музею вас супроводжує магічна блискуча пил і доброзичлива мавпа Альберт, вихованець лорда Генрі. Додаткове диво обстановці надає прекрасна музика Денні Ельфман (до речі кажучи, улюбленого композитора Тіма Бертона, одного з творців мультфільму Nightmare before Christmas), написана спеціально для цього шоу.

На території Діснейленду в Гонконзі розташовані три готелі: Disney Explorers Lodge, Hong Kong Disneyland Hotel і Disney's Hollywood Hotel. Жити по сусідству з казкою - недешеве задоволення: звичайний номер в найновішому з них, Disney Explorers Lodge, обробленому в сучасному стилі, обійдеться від 1900 доларів за ніч мінімум; є і «збірні» варіанти з бонусами на зразок безкоштовного квитка в сам Діснейленд. Звичайно, вартість номера сильно залежить від дати в'їзду і тривалості перебування - середня ціна за ніч тут коливається вже біля позначки в 2500 доларів. Втім, обидва інших готелю також не відрізняються скромністю запитів - збудований у вікторіанському стилі Hong Kong Disneyland Hotel також запросить від 1900 доларів за ніч у «стандартному» номері - правда, в ньому розташовані дві двоспальних ліжка, так що він може вмістити до 4 осіб. Номери «клубного» рівня стоять вже близько 3000 доларів за ніч, при тій же місткості в 4 людини максимум. Їх вартість може виправдати хіба що близькість до Діснейленду і розмір номерів - більше, ніж у звичайних п'ятизіркових готелів Гонконгу, змушених економити площі в одному з найдорожчих міст світу. І, звичайно, високий рівень сервісу для будь-якого гостя - наприклад, у вартість такого номера входить читання диснеївських історій спеціальним служителем вашим дітям на ніч. Найбільш недорогим варіантом в цій блискучої трійці виглядає 600-кімнатний Disney's Hollywood Hotel, виконаний в голлівудському стилі - його стандартні пропозиції починаються з 1500 доларів по спецпропозиції, зі звичайною ціною близько 1900 доларів. Ах, так, і не забувайте 10% «сервісний збір», який треба додавати до будь-якої вартості, зазначеної на офіційному сайті готелів. Звичайно, готелі пропонують різні програми, а на спеціалізованих сайтах типу booking.com або agoda.com можна знайти і більш вигідні пропозиції на ці ж номери. Але, в будь-якому випадку, готелі Діснейленду залишаються варіантом відпочинку для туристів з бюджетом не нижче середнього. Від готелів постійно ходять автобуси-шатли в Діснейленд. Переглянути фотографії готелів та забронювати апартаменти можна на сторінці: https://www.hongkongdisneyland.com/hotels/ . Анулювати замовлення можна за два дні до в'їзду. Телефон для довідок: +852 1-830-830.

Телефон для довідок: +852 1-830-830

Всього в світі 6 Діснейлендів: в Гонконзі, Орландо (штат Флорида, найбільший і найбільш відвідуваний), Анахайм (штат Каліфорнія, найстаріший з них), Токіо, в околицях Парижа, і найновіший з них - в Шанхаї. Гонконгський світ Діснея був відкритий в 2005 році, до відкриття Шанхайського був наймолодшим з них і поки є найменшим з існуючих.

При будівництві свого чергового дітища співробітники корпорації Disney намагалися врахувати особливості китайської культури, традиції та менталітет нації. Зокрема, були враховані моменти з вчення фен-шуй. Парк знаходиться в затоці Пенні острова Лантау. Його «фасад» звернений до моря, ліворуч і праворуч - гори. Відкриття Діснейленду пройшло 12 вересня 2005 року, оскільки число «12» вважається у китайців кращим для успішних починань.

Варто враховувати, що бажаючих відвідати Гонконгський Диснейленд безліч. Тому існує спосіб не стояти в довгих чергах на популярні атракціони - це електронна черга Fast Pass. Побачивши довгу чергу до потрібного атракціону, вам потрібно тільки відсканувати ваш квиток на спеціальному пристрої і отримати талон з часом, в яке вам потрібно повернутися. При поверненні в зазначений час вам гарантована мінімальна чергу у спеціального входу. На жаль, на початок 2018 року цю можливість діє тільки для трьох атракціонів: Hyperspace Mountain, The Many Adventures of Winnie the Pooh і Iron Man Experience; також обмежена кількість таких квитків. Існує й інший спосіб уникнути черг: він називається Disney Spectacular Tour, але оскільки його вартість перевищує 5000 гонконзьких доларів, то ми залишимо цю можливість без розгляду. До речі, карту парку і програму всіх заходів на весь день можна взяти біля входу в парк.

Вхід в Діснейленд на один день коштує від 589 HKD $ для відвідувачів від 12 до 64 років, від 419 HKD $ для дітей від 3 до 11 років, і 100 HKD $ для пенсіонерів від 65 років (але для них доступні не всі види квитків) . Діти до 3 років допускаються безкоштовно, але врахуйте, але не всі атракціони будуть прийнятні для маленьких дітей - наприклад, Mystic Manor їх може і налякати. Додаткових витрат зажадають: відвідування атракціонів, харчування та сувеніри. Інформацію про спеціальні пропозиції, акції та знижки на момент поїздки можна подивитися на сторінці: https://www.hongkongdisneyland.com/offers-discounts/ . Тим же, кого не влаштовує стандартна ціна на квитки, можна порекомендувати, мабуть, кращий на поточний момент сайт зі знижками на квитки: klook.com (дивіться також нашу окрему статтю про цей сайт). Зазвичай він пропонує 15% знижку на квитки в гонконгський Діснейленд, і кращої пропозиції, схоже, просто не існує. До того ж онлайн-квиток, куплений на Klook, звільняє від черги на вхідних касах, що важливо.

У Гонконгській Діснейленді до оплати приймають гонконгські долари і китайські юані. Поміняти гроші можна в центрі обслуговування клієнтів. Можливий безготівковий розрахунок за допомогою банківських карт: VISA, American Express Card, Master Card, JCB, Union Pay. Курити на території парку строго заборонено, штраф - 5 000 гонконгських доларів. Та й смітити не варто, за це теж передбачено штраф - втім, всюди на території розташовані урни характерного дизайну з вухатим мишеням на боці.

Дістатися до цієї пам'ятки Гонконгу можна на метро або автобусі. Маршрути, час відправлення та прибуття, частоту рейсів і карти руху можна подивитися на сторінці: https://www.hongkongdisneyland.com/guest-services/pre-arrival-tips/ . Існує у Діснейленду і свій мобільний додаток, в якому зібрано чимало корисної інформації, в тому числі за часом появи ваших улюблених персонажів в тих чи інших тематичних зонах ( https://www.hongkongdisneyland.com/mobile-app/) .

Діснейленд в Гонконзі відкритий щодня з 10.30 до 20.00. Однак під час планування поїздки краще уточнити час роботи заздалегідь на сайті - в залежності від сезону час роботи може незначно змінитися.

Подробиці можна дізнатися на офіційному сайті: www.hongkongdisneyland.com .


Новости