Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де знаходиться Куба на карті світу? Детальна карта Куби російською мовою з містами і курортами

  1. Де знаходиться Куба на карті світу?
  2. Інтерактивна карта Куби з містами
  3. Географічне положення Куби
  4. провінції Куби
  5. територія Куби
  6. межі Куби

Детальна карта Куби російською мовою. Карта доріг, міст і регіонів на карті Куби. Показати на карті Кубу.

Де знаходиться Куба на карті світу?

Куба, або, як її називають, Острів Свободи, розташована між Північною і Південною Америкою в північній частині Карибського моря, при цьому від першої вона відокремлена протокою Флоріди, а від другої - Юкатанським протокою.

Куба, або, як її називають, Острів Свободи, розташована між Північною і Південною Америкою в північній частині Карибського моря, при цьому від першої вона відокремлена протокою Флоріди, а від другої - Юкатанським протокою

Куба на карті світу

Інтерактивна карта Куби з містами

Куба - відносно невелика країна, яку можна об'їхати цілком за один-два тижні. Велика частина належних їй територій вдають із себе нескінченні пляжі з мальовничими краєвидами. Для того, щоб провести відпочинок у моря в комфорті, варто відправитися на один з кубинських курортів. Варадеро - мабуть, найбільш популярний курорт, проте кубинського колориту тут шукати не варто. Ще одне популярне серед відпочивальників місце - елітний Ольгин, тут базуються переважно п'ятизіркові готелі. Якщо сам острів Куба для Вас завеликий, можна усамітнитися на одному з прилеглих островів, наприклад, Кайо-Ларго, Кайо-Коко або Кайо-Гільєрмо.

Однак якщо від відпочинку Ви чекаєте не тільки моря і сонця, то варто відправитися безпосередньо на сам острів Куба. Крім чудових пляжів тут досить багато і історичних місць, до яких, безумовно, відносяться "місто мостів" Матансас, місто - пам'ятник революції Санта-Клара, культурна столиця Куби Сантьяго-де-Куба і, звичайно, фактична столиця Гавана, що вважається одним з найбільш красивих міст Нового Світу.

Географічне положення Куби

Держава знаходиться на стику Північної, Південної та Центральної Америки, розташовуючись як на острові Куба, найбільшому острові в Вест-Індії, так і на острові Хувентуд і інших більш дрібних островах і коралових рифах (всього їх близько 1600), що входять в Великі Антильські острови. Для узбережжя Куби характерні зручні бухти і глибокі затоки. Острів Куба оточений рифами і іншими кораловими підводними системами. Географічні координати країни: 22 ° 01'00 "пн. ш. і 79 ° 01'00 "з. д.

провінції Куби

Адміністративно Куба ділиться на 16 провінцій і включає: Пінар-дель-Ріо, Артеміс, Гавана, Маябеке, Матансас, Сьєнфуегос, Вілья-Клару, Санкті-Спірітус, Сьєго-де-Авілі, Камагуей, Лас-Тунас, Гранма, Ольгин, Сантьяго-де-Кубу, Гуантанамо і Острів Хувентуд.

територія Куби

Територія республіки становить 110 860 кв. км .. - 104-е місце за цим показником в світі.З острів Куба простягається із заходу на схід на 1250 кілометрів, за формою віддалено нагадуючи ящірку. На півдні він омивається Карибським морем, на північному сході Атлантичним океаном, а на північному заході Мексиканською затокою.

межі Куби

Куба не має сухопутних кордонів, проте має багато морських сусідів. Так, відстань від острова Куба до США в найбільш вузькому місці Флоридського протоки дорівнює 180 кілометрів, через протоку Коло до Ямайки - 140 кілометрів, через Навітряну протоку до Гаїті - 77 кілометрів і через Юкатанський протоку до Мексики - 210 км.



Де знаходиться Куба на карті світу?
Де знаходиться Куба на карті світу?

Новости