Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де знаходиться Індія на карті світу? Детальна карта Індії з містами і штатами російською мовою

  1. Де знаходиться Індія на карті світу?
  2. Інтерактивна карта Індії з містами і штатами
  3. Штати Індії на мапі
  4. Географічне положення Індії
  5. територія Індії
  6. межі Індії

Детальна карта Індії російською мовою. Карта доріг, міст і штатів на карті Індії. Показати на карті Індію.

Де знаходиться Індія на карті світу?

Яких тільки назв не придумано для цієї дивовижної країни: "країна континент", "країна тисячі чудес", "країна контрастів". Але жодне з них повною мірою не відобразить ту палітру емоцій, які гарантує вам подорож до Індії. Держава розташована в Південній Азії і є найбільшим за територією і населенням в цьому регіоні.

Держава розташована в Південній Азії і є найбільшим за територією і населенням в цьому регіоні

Індія на карті світу

Інтерактивна карта Індії з містами і штатами

Індія поєднує в собі мальовничу стародавню архітектуру (Кхаджурахо, Агра), священні річки (Ганг), чудовий пляжний (Гоа) і екскурсійний відпочинок (Водоспад Дудхсагар, Національний парк Корбетт, плаваючі острови озера Локтак, Мумбай). Незвичайна по красі природа і унікальна культура цього древнього держави притягує і надовго не відпускає будь-якого, кому коли-небудь пощастило побувати тут.

Штати Індії на мапі

За державним устроєм країна представляє з себе федеративну республіку, що складається з 29-ти штатів, 6-ти союзних територій і столичного округу Делі. Держава включає наступні штати: Андхра-Прадеш, Аруначал-Прадеш, Ассам, Біхар, Гоа, Гуджарат, Джаркханд, Джамму і Кашмір, Західна Бенгалія, Орісса, Карнатака, Керала, Мадхья-Прадеш, Маніпур, Махараштра, Мегхалая, Мізорам, Нагаланд, Пенджаб, Сіккім, Раджастхан, Тамілнад, Тріпура, Телінгани, Уттаракханд, Уттар-Прадеш, Харьяна, Хімачал-Прадеш і Чхаттісгарх. До складу Індії також входять союзні території, такі як Лакшадвип або Андаманські і Нікобарські острови.

До складу Індії також входять союзні території, такі як Лакшадвип або Андаманські і Нікобарські острови

Райони Індії на мапі

Географічне положення Індії

Індія розташована на південь від екватора, а її більша частина знаходиться на докембрийской Індостанської плиті, що утворює півострів Індостан і прилеглу з півночі Індо-Гангська рівнину. Географічні координати Індії: 20 ° 00 'пн. ш. і 77 ° 00 'східної довготи. д.

територія Індії

Країна займає значну територію: її площа становить 3 287 263 квадратних кілометрів, що є 7-м показником в світі. Від снігових вершин на півночі до розгойдуються пальм на півдні володіння Індії простягаються на 3214 кілометрів. Між Сходом і Заходом країни більш 2933 кілометрів. Береги держави омивають води Індійського океану - Бенгальська затока на південному сході і Аравійське море на південному заході.

межі Індії

Індія межує: на заході з Пакистаном, з Китаєм, на північному сході з Бутаном і Непалом, на сході з М'янмою і Бангладеш. Водні кордону відокремлюють країну від Мальдівських островів на південному заході, Щрі-Ланки на півдні і Індонезії на півдні-сході. Спірна територія, на якій розташований штат Джамму і Кашмір, межує з Афганістаном. Загальна протяжність індійських кордонів становить 14103 кілометрів.



Де знаходиться Індія на карті світу?
Де знаходиться Індія на карті світу?

Новости