Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де відпочити в Росії на Новий рік

  1. 1. Великий Устюг
  2. 2. Сочі
  3. 3. Казань
  4. 4. Ялта
  5. 5. Москва
  6. 6. Санкт-Петербург
  7. 7. Нижній Новгород
  8. 8. Уфа
  9. 9. Новосибірськ
  10. 10. Єкатеринбург

Адже ні для кого не секрет, що торжество не доставляє всій тій урочистості, як його очікування. Якщо Вам набридло в саму чарівну ніч у році підривати петарди у дворі, поїдати запаси олів'є, дивитися надокучливі новорічні вогники, то збираємо речі і вирушаємо в дорогу.
За останній час новорічний туризм розвинувся настільки стрімко, що вибір рік від року стає тільки ширше, а подорожі по нашій неосяжній Батьківщині подарують масу позитивних вражень. Вирушаємо туди, де «російський дух, де Руссю пахне»!

представляємо Вам підбір турів , Де той самий російський дух дозволить зустріти Новий рік весело, захоплююче з широким розмахом!

1. Великий Устюг

Зростання популярності Великого Устюга серед туристів в останні роки можна пояснити кількома причинами. В першу чергу це, звичайно, розвиток проекту «Дід Мороз - Великий Устюг». У нашій країні не так багато місць, де можна добре і весело відпочити з дитиною, тим більше взимку.

Відвідування вотчини Діда Мороза - відмінна можливість відпочити і повеселитися всією сім'єю , Причому приїхати можна навіть на один день. Це особливо важливо для вічно зайнятих батьків.

Це особливо важливо для вічно зайнятих батьків

Але навіть пара днів приємного спілкування з дитиною в казковій атмосфері допоможуть стати ближче і навчитися краще розуміти один одного.

У цьому місті вам запропонують традиційні забави - катання на конях і оленячих упряжках по вотчині Діда Мороза, хороводи, ігри, танці, а також майстер-класи в школі народних майстрів, де можна навчитися готувати справжнє сільське масло і прясти, а також піч смачні пряники .

У Великий Устюг в пошуках новорічного чарівництва приїжджають молодята, сім'ї з дітьми і просто ті, хто хоче урізноманітнити святкування Нового Року. Із задоволенням відвідують Великий Устюг іноземці, які цікавляться російською культурою.

Когось приваблює ніжна природа середньої смуги, кого-то - пам'ятники історії, православної культури.

Це містечко по-своєму привабливий для кожного. Не дивно, що так багато наших співвітчизників їдуть саме в тихе провінційне Великий Устюг.

Не дивно, що так багато наших співвітчизників їдуть саме в тихе провінційне Великий Устюг

Їдуть сюди не тільки за новими враженнями, а й за душевним спокоєм . Дійсно, де як не тут, в стародавньому північному місті, можна по-справжньому розслабитися і відпочити від нескінченної суєти повсякденного життя.

Приїжджайте в Великий Устюг взимку або влітку, з сім'єю або улюбленими, або навіть на самоті - вам не буде нудно! Не кожен невелике місто може похвалитися такою кількістю пам'яток і розважальних програм для гостей.

2. Сочі

Одним з лідерів новорічних напрямків стало місто Сочі, і це не дивно. М'який клімат (середня температура січня +6 ° C, якщо пощастить, то повітря прогріється і до +15 ° C, а якщо не пощастить, то невезіння буде компенсовано рідкісним видовищем - Сочі в снігу), велика кількість варіантів розміщення, красива природа, розвинена інфраструктура - все це спонукає до туру в Сочі на новий рік.

М'який клімат (середня температура січня +6 ° C, якщо пощастить, то повітря прогріється і до +15 ° C, а якщо не пощастить, то невезіння буде компенсовано рідкісним видовищем - Сочі в снігу), велика кількість варіантів розміщення, красива природа, розвинена інфраструктура - все це спонукає до   туру в Сочі   на новий рік

Більшість готелів і пансіонатів пропонують своїм гостям не тільки відмінний новорічна вечеря з розважальною програмою, а й ранкові паті, які для багатьох виявляться дуже до речі.

Саме в Сочі можна отримати в подарунок на Новий Рік «шматочок літа»: багато пансіонатів і готелів мають підігріваються басейнами з морською водою, в яких влаштовуються новорічні запливи і феєричні шоу на воді.

У поєднанні з пальмами та іншою суто південною рослинністю така екзотична зустріч Нового Року надовго залишиться в пам'яті.

Любителям гірськолижного спорту не потрібно пояснювати, наскільки хороші траси, на яких проходять значущі змагання. На гірськолижних трасах Червоної галявини люблять змагатися аматори та профі гірськолижного спорту.

А поки можна зустріти свято серед друзів і однодумців на вигадливою трасі, по якій скоро будуть з'їжджати найвидатніші гірськолижники планети, або в шале , Зібравшись в затишній вітальні з каміном і обговорюючи незаперечні переваги цього курорту.

А поки можна зустріти свято серед друзів і однодумців на вигадливою трасі, по якій скоро будуть з'їжджати найвидатніші гірськолижники планети, або в   шале   , Зібравшись в затишній вітальні з каміном і обговорюючи незаперечні переваги цього курорту

Сам місто під Новий Рік буде прикрашений ялинками, гірляндами та іншої новорічною атрибутикою, яка в новорічні свята створить у городян і гостей Сочі щось чарівне настрій, який буває тільки в раз в році. Випивши по келиху шампанського, багато вийдуть на вулиці, і небо розквітне яскравими вогнями салютів і феєрверків.

3. Казань

Третя столиця Росії і серце Республіки Татарстан - місто, в яке закохуєшся миттєво і на все життя. За останні кілька років (при підготовці до святкування 1000-річчя та проведення Універсіади) в розвиток інфраструктури Казані були вкладені значні кошти.

Завдяки цьому, сьогодні місто по зовнішньому лиску нічим не поступається будь-якій європейській столиці. У Казані чисті доглянуті вулиці, ідеальні дороги і дуже багато дорогих сучасних будівель.

Тут в злагоді та мирі живуть росіяни і татари, і, як наслідок, дивним чином переплітаються елементи двох культур і двох віросповідань: починаючи від сусідніх один з одним церков і мечетей і закінчуючи олів'є з котлетами на одному столі з кистибием і Бурчак.

Тепер ви будете з видом знавця називати всі будівлі з ефектного силуету, який часто використовують ілюстратори на товари з Татарстану. Історичний центр Казані забудований особняками, торговими будинками і будівлями культової архітектури.

Багато будови занепали або ж зовсім були знесені за радянських часів, але тим помітнішими стають вцілілі будинки, на яких погляд сам зупиняється без підказки гіда-екскурсовода. Різдво в Казані дозволить вам відзначити знаменну дату зі східним колоритом.

Різдво в Казані дозволить вам відзначити знаменну дату зі східним колоритом

Обов'язково спробуйте місцеві солодощі: чак-чак і прихопіть з собою на гостинець кілька таких жерстяних банок. Перед цим простим ласощами неможливо встояти ні дорослим, ні дітям.

До речі, на гранях упаковки ви побачите вже знайомий вигляд і зможете організувати вдома своїм друзям віртуальну екскурсію по Казані за чашкою чаю, навіть не маючи під рукою пам'ятних фотознімків.

До речі, на гранях упаковки ви побачите вже знайомий вигляд і зможете організувати вдома своїм друзям віртуальну екскурсію по Казані за чашкою чаю, навіть не маючи під рукою пам'ятних фотознімків

Нарівні з тим, зимові канікули в Казані дозволяють взяти участь у безлічі розваг. Тут можна відчути споконвічно російський дух їзди на трійках і верхом, покататися на ковзанах і лижах, з'їздити на пікнік в лісі або відвідати шикарний аквапарк Рів'єра, насолодитися швидкістю сучасних гідроциклів.

Сама новорічна Казань має неповторну красою. Барвисті святкові вогні, чисті вулиці, веселі народні гуляння.

У численних магазинчиках з блискучими вітринами ви зможете вибрати оригінальні сувеніри та приємні святкові подарунки для близьких людей.

Вирушаючи в новорічну подорож до Казані, ви зумієте осягнути справжнє диво російського Нового року зі справжніми тріскучими морозами і високими сніговими заметами.

4. Ялта

Новий рік в Ялті - це просто сон наяву! Тільки в Ялті можна одночасно відігрітися душею і тілом, втікши від остогидлої холоднечі і сльоти мегаполісів, і в той же час відчути справжню зиму з кучугурами по пояс в гірських околицях.

Ялта взимку - це без перебільшення, найпростіша і звичайна казка!

Тільки уявіть собі - днем ​​ви катаєтеся: хто на санках, хто на гірських лижах, а хто сміливіший, так і на снігоходах по схилах засніженого плато Ай-Петрі, ну а ввечері прогулюється - чоловіки в костюмах, а дами можуть і на шпильках, по мармурової ялтинській набережній, вбираючи в себе цілющий коктейль теплого морського бризу. Краса!

Чи не хочете шуму, гамору і зайвої суєти Чи не хочете шуму, гамору і зайвої суєти? Будь ласка! До ваших послуг невеликі, але постійно затребувані, міні-готелі і приватні пансіонати. Також працюють і основні Південнобережні здравниці.

Культурна програма? Розваги?

Не питання. Більшість ялтинських оздоровчих комплексів і ресторанів уже розробили для вас захоплюючі новорічні шоу.

Ви ще не встигли ознайомитися з основними кримськими пам'ятками? Не біда. Легко надолужити згаяне.

У період новорічних канікул будуть відкриті для відвідування і Воронцовський палацово-парковий комплекс, і Лівадійський палац, і Нікітський ботанічний сад, і Ластівчине гніздо, і Масандрівський палац Олександра Другого.

У період новорічних канікул будуть відкриті для відвідування і Воронцовський палацово-парковий комплекс, і Лівадійський палац, і Нікітський ботанічний сад, і Ластівчине гніздо, і Масандрівський палац Олександра Другого

Хочете екзотики?

Сходіть в спа-центр Приморського парку - з басейну можна виплисти прямо в Чорне море . Купання в морі в січні - чому не екзотика?

Любителям здорового способу життя - дорога в засніжені гори. Санки, лижі та іншу зимову амуніцію з собою можна не брати. Все це і багато іншого можна взяти в організованих службах прокату за розумну орендну плату.

Все це і багато іншого можна взяти в організованих службах прокату за розумну орендну плату

Ну а для діточок море радості і захоплення принесе Ялтинський зоопарк, який в цьому сезоні розширив свої і без того чималі кордону, а також поповнився новими колекціями рідкісних тварин і птахів.

Їду для тварин краще заздалегідь приносити з собою. У зимовий період вони особливо ненажерливі. Ну, і звичайно, в новорічну ніч - традиційні салюти і феєрверки. Куди ж без них. Без салютів і Новий рік - не свято.

5. Москва

Для тих, хто хоче підтримати вітчизняного виробника і провести час з користю - ідеальне місто для поїздки - Москва .

У наших суворих погодних умовах особливо хочеться поглянути на гарну архітектуру, повеселитися і провести час з користю. Дідів Морозів в Москві буде багато - вистачить на всіх!

Місця, в яких можна буде зустріти кохану чарівника і загадати пару заповітних бажань представлені нижче: Місця, в яких можна буде зустріти кохану чарівника і загадати пару заповітних бажань представлені нижче:

Танцювальний флешмоб Дідів Морозів в московському Парку Філі.

400 колоритних старих будуть хвацько танцювати і закликати приєднатися до веселощів гостей.

А тих, хто не хоче танцювати, але із задоволенням дивитиметься і слухати - з 2 по 7 січня в парку будуть проводитися театралізовані вистави за участю персонажів російських казок. Попутно в парку можна взяти напрокат лижі, а також снігокати, щоб відпочити активно.

Якщо ви прихильник активного відпочинку і хочете зустріти новорічну ніч в русі - вирушайте в Сад «Ермітаж», розташований в самому центрі Москви. Феєрверки і канонада салютів, лялькові вистави для дітей, новорічний ярмарок - загальний тріумф і веселощі - забезпечені.

З 3 по 6 січня на ковзанці Саду "Ермітаж" починаються сімейні розважальні програми «Новий рік запрошує друзів».

Перебуваючи в Москві, вирушайте на прогулянку по головних площах столиці: на Луб'янській пройде великий концерт за участю зірок естради, а на Червоній, поруч з ГУМом, буде залитий невеликий, але дуже ошатний і галасливий каток Перебуваючи в Москві, вирушайте на прогулянку по головних площах столиці: на Луб'янській пройде великий концерт за участю зірок естради, а на Червоній, поруч з ГУМом, буде залитий невеликий, але дуже ошатний і галасливий каток.

Там же чекає покупців різдвяний ярмарок з яскравими іграшками, смачними пряниками і розважальною програмою.

Не можна випустити з уваги ЦПКіВ імені Горького, і один з найкращих ковзанок Москви.

Не можна випустити з уваги ЦПКіВ імені Горького, і один з найкращих ковзанок Москви

Покриті льодом алеї та доріжки парку, прикрашені святковою ілюмінацією - можливість побачити панораму катка з пішохідного моста і заздалегідь вибрати місце святкування.

Цього року адміністрація парку приготувала багато цікавого: хвилеподібні химерні інсталяції, тисячі світлодіодів, вбудованих в лід, 3D-снігопади і імітації феєрверків, пропозиція погрітися біля живого вогню!

Так що, якщо ви все ще роздумуєте, чим зайнятися в новорічні свята, - включіть в рейтинг місць, які варто відвідати, Парк культури, вас чекає море задоволення.

Мерія Москви заявила, що Новий рік в Москві будуть зустрічати з усім розмахом: буде працювати безліч відкритих ковзанок, ярмарків, виставок, музеїв та інших місць для проведення відмінного дозвілля. Адже як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.

6. Санкт-Петербург

Місто на Неві з його величною архітектурою і щедрою російською душею - один з улюблених новорічних маршрутів. Широкі гуляння, витончений аристократизм, ні з чим незрівнянна, особлива атмосфера Пітера зроблять свято по-своєму чудовим.

Саме Петру I ми зобов'язані найулюбленішим і довгоочікуваним святом року! відзначити його в Санкт-Петербурзі широкими гуляннями - традиція, якої не варто нехтувати. У центрі міста в кінці грудня і в перші січневі дні пройдуть концерти та розважальні шоу.

А на Двірцевій площі буде встановлена ​​найбільша, святкове і жива ялина! Решта зелені красуні міста - штучні.

Від площі Повстання до Двірцевій пройде урочиста хода Дідуся Мороза з Великого Устюга, на площі Островського буде шуміти і зазивати покупців Різдвяний ярмарок, а в Петропавлівській фортеці всі бажаючі зможуть помилуватися на експозицію крижаних фігур Від площі Повстання до Двірцевій пройде урочиста хода Дідуся Мороза з Великого Устюга, на площі Островського буде шуміти і зазивати покупців Різдвяний ярмарок, а в Петропавлівській фортеці всі бажаючі зможуть помилуватися на експозицію крижаних фігур. Відправитися на поромі або теплоході з Санкт-Петербурга в довколишні країни - і все це на Новий рік - що може бути краще.

Тут і повноцінне подорож , Причому не звичайне, а «водне», що тільки додає романтики і захоплень; і можливість познайомитися з культурою святкування Нового року і Різдва в інших країнах.

На плавучих засобах, як правило, все влаштовується за вищим класом - пишно прикрашений шведський стіл , Велика розважальна програма, комфортабельні каюти . Ви не скучно проводите час і одночасно переміщується, маючи задоволення спостерігати приємні морські пейзажі.

Ви не скучно проводите час і одночасно переміщується, маючи задоволення спостерігати приємні морські пейзажі

Культурна столиця Росії тішить своїх мешканців та гостей не тільки пам'ятниками архітектури і «переказами старовини», а й відмінними закладами, де можна відпочити, смачно поїсти і відсвяткувати настання Нового року.

Для вибору гідного закладу вирушайте на Невський проспект, Двірцеву площу і прилеглі до них вулиці - інакше кажучи, в самий центр міста.

Наприклад, з вікон ресторану «Terrassa» відкривається приголомшливий вид на Казанський собор, а в італійському ресторані Massimo Sicilia гурманів чекають авторські страви і дивовижний салат «Олів'є». Куди піти з дітьми в новорічні канікули? Найпопулярніші шоу для дітвори проходять в Аничковом і Льодовому палацах, в цирках на Фонтанці і в Автово.

Наполегливо радимо з'їздити в передмістя «північній столиці» - в Гатчинському, Павлівському, Петергофском палацах проводяться приголомшливі по красі ялинки!

Відмінні новорічні вистави можна подивитися в «Театрі Казки», театрі «На Неві», Театрі маріонеток імені Е.С. Деммені.

Для юних інтелектуалів і самих допитливих умів відкриті двері міста професій «Кідбург» і музею цікавих наук «ЛабірінУм» - тут можна не тільки споглядати барвисті шоу, але й активно брати в них участь!

Ну а тим, кому не сидиться на місці і страшенно хочеться виплеснути енергію, рекомендуємо відправитися на засніжені гори і ганяти з ним на плюшках, санках і Ледянка.

Такі є в Шувалово, Коробицино, Токсово - до речі, кошти для катання завжди можна взяти напрокат.

7. Нижній Новгород

Старовинний купецький місто багате пам'ятками і чекає туристів цілий рік. Тут дуже багато цікавих музеїв, храмів, соборів, однак в них не хочеться заходити одразу.

Навіть якщо погода морозна. Справа в тому, що міські вулиці - це вже самостійна виставка, ніби створена для нескінченних прогулянок. Фасади багатьох міських будівель вражають своєю архітектурою, щоб на неї надивитися, знадобиться не один день.

Але прикрашають Новгород не тільки творіння рук людини, тут приголомшливі види! Адже це місто стоїть на місці злиття Волги і Оки.

Новорічна ніч - час сюрпризів, подарунків та гарного настрою. Найпростішим і, можливо, оптимальним рішенням буде відправитися в новорічну ніч на прогулянку на одну з центральних площ міста.

Щороку адміністрація організовує барвисту програму, працюють крижані містечка - в загальному, в столиці Приволжья панує справжня атмосфера свята.

Для зручності всіх гуляють і відпочиваючих в новорічну ніч курсує громадський транспорт, а значить, ймовірність того, що ви без проблем відвідайте за одну ніч кілька місць, багаторазово зростає.

Якщо численним пропозицій відправитися за межі Нижегородської області, щоб відвідати, наприклад, Санкт-Петербург або Великий Устюг - найпопулярніші новорічні напрямки, ви вважали за краще все ж Нижній Новгород, то варіантів, як зробити свято яскравим, у вас буде чимало.

В першу чергу, визначитеся, скільки людина буде в вашій компаніі.Ето принциповий момент у виборі місця проведення.

Якщо компанія невелика і налаштована на нетривіальний свято, можна відправитися в нижегородські сауни, де ширяють зовсім особливими ялівцевими віниками і виганяють нудьгу і поганий настрій.

Якщо ж ви більше налаштовані на більш традиційні варіанти, то варто розглянути веселе проведення часу на Новий Рік в численних кафе Нижнього Новгорода або в заміському пансіонаті.

8. Уфа

Гостинна і привітна Уфа також не залишилася без уваги в рейтингу кращих міст Росії для зустрічі Нового Року.

Уфа - промисловий и діловий центр РЕСПУБЛІКИ Башкортостан. Однак в Новий Рік - це одне з найвеселіших і безтурботних міст Росії.

Гостей Уфи, які прибувають на поїзді або їдуть в місто на таксі з аеропорту, зустрічає пам'ятник герою - Салават Юлаєв.

Встановлений на обриві річки вершник прагне вперед, символізуючи собою волелюбність всього башкирського народу.

Головною особливістю архітектури Уфи є те, що практично всі пам'ятники культури - дерев'яні, і знаходяться вони в поганому стані, а їх число зменшується з кожним роком. Тому здійснюючи променад по вулиці Жовтневої Революції, обов'язково дістаньте фотоапарат. Цілком можливо, в ваш наступний візит, вам вже не вдасться застати ці будівлі.

Центр міста являє собою змішання стилів зі старих будівель, радянської забудови, і сучасної архітектури, з переважанням скла і бетону.

Центр міста являє собою змішання стилів зі старих будівель, радянської забудови, і сучасної архітектури, з переважанням скла і бетону

Зголодніли? Заходьте пообідати в будь-яку Уфимську Чайхона і ви не прогадаєте: кулама, тукмас, накази, бешбармак, учпоч-мак, беліш, Губад. На солодке до чаю традиційно подається чак-чак і мед, особливо зігріваючий в зимову пору. Обов'язково скуштуйте молочні страви - кумис та айран.

Після ситного обіду, обов'язково вирушайте в район Черніковке, що знаходиться на півночі міста і погляньте на одну з найвідоміших мечетей Росії - «Ляля-Тюльпан» в снігу.

Два високих білих мінарету мечеті, увінчаних червоними бутонами тюльпанів, видно з різних точок міста, однак подивитися на всю пишноту будівлі потрібно поблизу.

В якості основної ідеї при будівництві мечеті лежало бажання показати один з головних символів мусульманського світу - ще не розпустилася бутон весняного тюльпана.

Прекрасне і суворе будівлю мечеті «Ляля-Тюльпан» побачило світ у 1998 році. Його будівництво велося близько десяти років. Будівля складається з трьох поверхів, на самому верхньому знаходиться молитовний зал на 500 осіб, і окремо за мусульманськими канонами розташований балкон для жінок.

Пол в молитовному залі вистелений килимами, а в вікна вставлені майстерно виконані вітражі. Стіни мечеті покриті мармуром.

В районі Черніковке велика ймовірність зустрічі з справжнім башкирським Дідом Морозом - Киш Бабаєм. Розповісте пару фактів про Уфі і підете з пам'ятним подарунком.

Якщо ви - затятий любитель спортивних видовищ, то ввечері загляньте на головну хокейну арену міста - «Уфа-Арена», базу хокейного клубу «Салават Юлаєв». Тут проводяться найважливіші матчі Континентальної хокейної ліги, а «юлаевци» захищають рідні ворота під підбадьорливі крики тисяч уболівальників.

Тут же проходять всі тренування легендарної уфимской команди «Салават Юлаєв». Всього «Уфа-Арена» вміщує в себе 8200 глядачів. Близько 500 осіб можуть розміститися на трибунах малої арени спорткомплексу.

Близько 500 осіб можуть розміститися на трибунах малої арени спорткомплексу

Ну а якщо ви хочете зустріти Новий рік за межами міста, то подбайте заздалегідь вибором бази, так як Новий рік вже близько.

Ось підібраний нами список турбаз, де можна відпочити в новорічні свята:

Павловський Парк

Природа Башкортостану підкорює кожного, хто одного разу стикнувся з нею: близько тисячі річок, більше трьох тисяч озер, прекрасний ландшафт, що складається з пагорбів, гір і рівнин. Все це щорічно привертає на курорти Башкирії безліч мандрівників.

Цілорічний центр відпочинку «Павловський Парк» - це сучасний центр, розташований в 120 км. від Уфи. За роки існування «Павловський Парк» став улюбленим місцем відпочинку городян і туристів.

Завдяки унікальному розташуванню і розвиненій інфраструктурі «Павловський Парк» має в своєму розпорядженні масштабними можливостями для організації сімейного та активного відпочинку, корпоративних і ділових заходів, а також спортивних змагань.

До ваших послуг: готельний комплекс, гірськолижний курорт з трасами для катання на лижах і тюбінга, надувний аквапарк, басейни з підігрівом, конференц-зал, банкетний зал і багато іншого.

До ваших послуг: готельний комплекс,   гірськолижний курорт   з трасами для катання на лижах і тюбінга, надувний аквапарк, басейни з підігрівом, конференц-зал, банкетний зал і багато іншого

Парк відпочинку Лукомор'я

Зона відпочинку «Лукомор'я», розташована в одному з мальовничих місць Уфимського району, поблизу села Михайлівка, в 20 хвилинах їзди від галасливих міських вулиць - це оазис, спеціально створений для зміцнення здоров'я гостей Башкортостану.

Тут все має лікувально-оздоровчий ефект: і чудовий ставок, оточений тінистими деревами, і сосновий бір з найчистішим повітрям, і дає незвичайний емоційний заряд «антистрес-рибалка» і іпотерапія - катання верхи на конях по мальовничих околицях ставка. А зимових забав тут превелике кількість: від катання на лижах та санчатах до екстремального водіння снегокатов і скутерів.

9. Новосибірськ

Щозими Новосибірськ з розмахом святкує Новий рік, готує сюрпризи і заряджаючу розважальну програму для гостей будь-якого віку. З кінця грудня в міських театрах активно йдуть новорічні постановки, а спеціально для дітей влаштовуються святкові ялинки і запам'ятовуються спектаклі.

Дитячі розважальні вікторини та конкурси проходять в кожному районі міста, а маленькі учасники можуть отримати пам'ятний подарунок від Діда Мороза за прочитання вірша або виконання пісні.

Дитячі розважальні вікторини та конкурси проходять в кожному районі міста, а маленькі учасники можуть отримати пам'ятний подарунок від Діда Мороза за прочитання вірша або виконання пісні

Взимку в Новосибірському зоопарку тюлені і білі ведмеді влаштовують справжні вистави, а найменші гості зоопарку зможуть поглянути на годування пінгвінів.

Новорічні заходи в Новосибірську для дорослих також радують своєю різноманітністю, а зустріти новорічну ніч можна не тільки в елітному ресторані або затишному кафе, але також галасливою компанією на щорічному фестивалі крижаних скульптур.

Це видовищне шоу зі спецефектами, яке з кожним Новим роком все більше і більше вражає своїми масштабами і колосальним талантом умільців, майстрів льодового мистецтва.

Крім того, на центральній площі міста встановлюється ялинка, а на сцені проходять театральні святкові виступи талановитих акторів. Настрій буде саме що ні на є, новорічне, а бій курантів і виступ президента не завершать свято, а залишать його в самому розпалі.

Відвідати цей захід можна всією сім'єю, а дітям такий Новий рік надовго запам'ятається.

Відвідати цей захід можна всією сім'єю, а дітям такий Новий рік надовго запам'ятається

Гарний настрій буде забезпечено, головне - заздалегідь визначитися з місцем святкування і з особливою уважністю вивчити святкові афіші. Нудьгувати в цю чарівну ніч не доведеться, тим більше, всі заклади в місті працюють до самого ранку і гостинно зустрічають своїх відвідувачів.

Святкування Нового Року за традицією пройде на площі Леніна. Уже в кінці листопада тут заллють каток і поставлять ялинку.
Святкування Нового Року за традицією пройде на площі Леніна

З цього дня каток працюватиме щодня з 10-00 до 22-00 годин, так що любителі зимових катань - не пропустіть можливість як слід розім'яти ноги.

10. Єкатеринбург

Єкатеринбург - столиця Уралу, «третя столиця» Росії і просто дуже красиве місто. Заснований в 1723 р місто з роками перетворився на сучасний мегаполіс з багатим історично і культурною спадщиною.

Зараз Єкатеринбург є великим промисловим і адміністративним центром Свердловської області. Єкатеринбург - справжня квінтесенція історичних, археологічних, і інших визначних пам'яток. Взимку особливою хочеться вірити в чудеса.

Створити атмосферу чарівництва і свята для вас і ваших дітей допоможуть: Створити атмосферу чарівництва і свята для вас і ваших дітей допоможуть:

Музей ляльок та дитячої книги «Країна чудес»

Музей був відкритий в Літературному кварталі Єкатеринбурга 31 жовтня 1994 року. Він знаходиться в будинку, де з 1880 по 1883 роки жила сім'я Д. Н. Маміна-Сибіряка.

Будинок був відреставрований і 1994 році почав свою роботу як Музей ляльок та дитячої книги. Унікальність музею полягає в тому, що експозиція ляльок сусідить з експозиціями дитячих книг.

Унікальність музею полягає в тому, що експозиція ляльок сусідить з експозиціями дитячих книг

Екскурсійний матеріал будується на основі відомих літературних творів, герої яких представлені ляльками. Нескучний, цікавий матеріал про літературну спадщину Батьківщини припаде до душі як дорослим, так і дітям.

Будинок-музей П.Бажова

Будинок-музей знаменитого казкаря Павла Бажова в Єкатеринбурзі унікальний. Він дійшов до нас у повній цілості і тому вигляді, який був ще при самому господаря.

Будинок збережений в первозданному вигляді: зі справжньою і повною обстановкою кабінету, їдальні, дитячої, надвірними будівлями і садом, де ростуть посаджені ще письменником яблуні, калина, горобина, липи.

Послухати знамениті бажовской казки біля каміна, коли за вікном тріскучий мороз і загадати своє найпотаємніше бажання може кожен, приїхавши поглянути своїми очима на будинок уральського сказателя Павла Бажова.

Ну а якщо вам захотілося активного зимового дозвілля, відправляйтеся на традиційне катання в один з довколишніх гірськолижних комплексів.

Один з них розташований поблизу гори Вовчиха. Це найвища гора в околицях Єкатеринбурга - 526 метрів над рівнем моря. Сезон катання тут починається з кінця листопада і триває до середини березня. На горі розташовані чотири траси - дві середнього рівня і по одній для новачків і професіоналів.

Крім того, тут працює великий сноупарк , Де із задоволенням будуть грати діти. Напрокат вам запропонують як традиційне гірськолижне спорядження, так і снігоходи та мобільні аероподушкі.

Гора Їжакова - ще один комплекс - знаходиться в ста кілометрах від Єкатеринбурга. Сюди можна добратися своїм ходом або на спеціальному автобусі, який забирає лижників у будівлі міського цирку. Траси добре освітлюються, тому тут можна кататися до глибокої ночі.

Цей комплекс - справжня база відпочинку - з російською лазнею, фінською сауною, рестораном і нічним клубом, так що тут створені всі умови для відмінного святкування Нового Року.

Цей комплекс - справжня база відпочинку - з російською лазнею, фінською сауною, рестораном і нічним клубом, так що тут створені всі умови для відмінного святкування Нового Року

З розвагами в самому місті в Новий Рік проблем не виникне, так як нічне життя Єкатеринбурга дуже багата і різноманітна. Є як традиційні нічні клуби з модними ді-джеями, так і клуби з альтернативним наповненням, де тусуються різні субкультури - хіпстера, рокабіллі, металісти і так далі.

Є як нішеві закладу з ухилом в бік інтелектуальної складової і претензією на елітарність, так і закладу категорії «для всіх» з найпопулярнішою «начинкою».

Вибирайте будь-який!

Вибирайте будь-який

Неважливо, де ви вирішите зустріти свій Новий Рік - в колі рідних і близьких вдома, попиваючи прохолодний освіжаючий коктейль під яскравим сонцем на курорті або в поїздці по засніжених містах Росії, головне, зустріньте Новий рік із задоволенням і в приємній компанії.

Чи не хочете шуму, гамору і зайвої суєти?
Культурна програма?
Розваги?
Ви ще не встигли ознайомитися з основними кримськими пам'ятками?
Хочете екзотики?
Купання в морі в січні - чому не екзотика?
Куди піти з дітьми в новорічні канікули?
Зголодніли?

Новости