Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де економніше відпочинок - в Криму чи в Туреччині?

Статті про відпочинок Відпочинок на Чорному морі Де економніше відпочинок - в Криму чи в Туреччині?

Найчастіше люди ставлять одне і те ж питання: де можна відпочити дешевше - в Криму чи в Туреччині? Суперечок на цю тему безліч, а думки не співпадаючі.
Взагалі, виходячи з географічних міркувань, для українців, білорусів і росіян європейської частини, при однаковому сервісному рівні відпочинок в Криму не стане дорожче турецького. Само собою зрозуміло, елітні номера - аж ніяк не дешевий варіант, однак порівнювати VIP номера варто було б з європейськими курортами, а не з Туреччиною. Вони більш підходять для конкуренції в цьому напрямку.
Порівнюючи сферу обслуговування, можна сказати, що її рівень в обох курортах однаковий, в тому числі і вартість. Наприклад, якщо взяти за основу в середньому 20 доларів з людини за добове проживання. У Криму за цю ціну можна знайти пансіонат на березі моря зі зручностями в номері, красивою меблями, харчуванням. Рівень обслуговування підвищується з кожним роком. У Туреччині для такої ціни підходить тризірковий готель, де все включено. Однак кімната буде менше, ніж в Криму. До того ж, вас можуть поселити в двокімнатний номер. А зі збільшенням ціни в Туреччині зміниться вид з вікна, зменшиться відстань до моря і покращаться послуги. У Криму ж побільшає номер, меблювання розкішніше, помітно покращиться обробка в готелях, з'являться біде, джакузі і т.д. Також ціна буде змінюватися від місця розташування курорту: Ялта або Південний берег, Євпаторія, Феодосія.
Розрахунки показують наступне. Бажають поїхати в Туреччину на тиждень не знайдуть путівки дешевше 250 доларів. Для такого курорту це вважається найгіршим обслуговуванням. І додати квитки на проїзд і переліт. Приблизно вийде сума в 450 доларів з людини. А пансіонат в Криму зі зручностями, видом на море, харчуванням обійдеться в тиждень в сто сорок доларів, додати проїзд на поїзді близько тридцяти доларів, і в сумі вийде двісті доларів з людини. Можна розглянути ще варіант. Оренда однокімнатної квартири з хорошим ремонтом, зручностями, кабельним телебаченням в Севастополі, Феодосії, Євпаторії знайдеться за сто двадцять доларів на трьох на тиждень. Отже, на одну людину потрібно сорок доларів. Припустимо, на харчування в кафе на тиждень піде сто двадцять доларів. З будь-якого боку, вийде двісті двадцять доларів. Таких цін не знайти в Туреччині, тим більше, в сезон. Вже не згадуємо найекономічніший відпочинок в приватній кімнаті і самостійним приготуванням їжі.
Крім того, в Криму самостійно можна побачити стільки дивовижних місць, і знайти розваги без будь-чиєї допомоги, чого не зробиш в Туреччині через мовний бар'єр.
Так що, зваживши всі «за» і «проти», стає зрозуміло, що Кримський відпочинок виявиться економніше, а Турецький - дорожче, але екзотичніше.


Відгуки: Де економніше відпочинок - в Криму чи в Туреччині?

Жодного прихильника чи розміщений після перевірки модератором.



попередня стаття: Відпочинок в Сочі на будь-який смак
наступна стаття: Що подивитися в Криму?
Найчастіше люди ставлять одне і те ж питання: де можна відпочити дешевше - в Криму чи в Туреччині?

Новости