Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дайвінг в Таїланді - кращі місця і сезони для занурень!

  1. Скільки коштує дайвінг в Таїланді
  2. Кращі сезони для занурень
  3. Кращі місця для дайвінгу
  4. Сіамська затока
  5. Андаманское море
  6. печерний дайвінг

Дайвінг в Таїланді є одним з найбільш бурхливо розвиваються видів туристичних послуг, що користуються незмінно високим попитом. Його популярності сприяє багатство підводного світу Сіамської затоки і Андаманського моря, а також відносно низька ступінь ризику - практично відсутні сильні течії, невеликі рівні припливів і відливів, рельєф дна біля узбережжя стабільний і різноманітний, в ньому відсутні різкі перепади глибин. При всьому багатстві фауни, кількість небезпечних морських тварин ( акул ) Значно менше, ніж в Шрі-Ланці та Австралії.

Скільки коштує дайвінг в Таїланді

Дайвінг в Таїланді не регулюється державою, тому єдиного прейскуранта на послуги центрів, що надають послуги із занурення (включаючи оренду обладнання), не існує. Однак є загальне правило, яке формує ціни на дайвінг в Таїланді. Якщо нирець не має досвіду занурень, то він буде платити на 50% більше, ніж той, який їм володіє. Крім того, багато що залежить від комфортабельності плавзасоби, що орендується для денного фрахту і кількості відвідуваних місць, що вважаються найбільш цікавими і безпечними (так званих дайв-сайтів). Для прикладу: на Пхукеті денний круїз і три місця якірної стоянки обійдуться туристу в 100-200 доларів США (читайте докладніше про дайвінг на Пхукеті ).

Для прикладу: на   Пхукеті   денний круїз і три місця якірної стоянки обійдуться туристу в 100-200 доларів США (читайте докладніше про   дайвінг на Пхукеті   )

Так само тим, хто цікавиться скільки коштує дайвінг в Таїланді, варто знати, що ціни збільшуються в міру руху до екватора. Найдешевше він обійдеться вам в Паттайя . Найяскравіше, але і дороге, підводне подорож пропонується на тайських островах , Особливо невеликих і відвідуваних. Послуги дайв-клубів в Таїланді дешевше, ніж в Європі або Америці, але істотно дорожче, ніж в Туреччини або в Єгипті.

Новачкам є не тільки кілька занурень (по 40 хвилин, на 12 метрів) в супроводі з інструктором, що буде коштувати не менше 2700 бат, але і повноцінне навчання. Три дня уроків з отриманням міжнародного сертифікату PADI Open Water Diver коштує від 12 тис. Бат.

Кращі сезони для занурень

Багатьох туристів цікавить питання не тільки про те, де кращий дайвінг в Таїланді, але і в який сезон найкраще їм займатися. Якщо розглядати цю проблему з точки зору фізіологічного комфорту, то варто знати, що в сухий сезон - він умовно триває з початку жовтня до середини березня - температура води від 18 до 29 0С. А ось в період мусонних дощів - з травня по вересень - вона прогрівається від 26 до 32 0С.

А ось в період мусонних дощів - з травня по вересень - вона прогрівається від 26 до 32 0С

Незважаючи на те, що температура води цілий рік підходить для цього заняття, професійні дайвери відзначають, що одне і те ж місце в різні місяці в більшій чи меншій мірі підходить для пірнання. Наприклад, води біля узбережжя Андаманського моря - Пхукет , Крабі , Транг, Сіміланскіе острова - найбільш красиві з листопада до кінця березня. А ось на протилежному, східному, березі півострова Малакка - острова Самуї , до Тао , Кращий сезон для пірнання з січня по вересень. Восени ж і до початку календарної зими у західного берега Сіамської затоки часті шторму, вода непрозора.

Кращі місця для дайвінгу

Сумнівно, що на будь-якому курорті Таїланду ви не знайдете пропозицій декількох дайвінг-центрів. Але якщо ви вже досвідчений нирець, то вам краще всього відправитися туди, де послуги такого роду надаються на дійсно професійному рівні. В першу чергу, на острови. Такі як Сіміла , Самуї , Пханган та інші (читайте докладніше про дайвінг на Самуї з російським гідом ). Зараз ми вам розповімо, де, на нашу думку, кращі місця для дайвінга в Таїланді.

Сіамська затока

Щодо мілководна водойма (не більше 90 метрів глибини), в акваторії якого розташовано близько 112 великих і малих островів. Рифи є, але їх небагато. Найбільш привабливі для дайвінгу води навколо острова Ко Тао . Там більшість обстежених місць для пірнання розташоване поблизу с підводними скелями, одна з яких (Зелена) цікава безліччю підводних тунелів.

Там більшість обстежених місць для пірнання розташоване поблизу с підводними скелями, одна з яких (Зелена) цікава безліччю підводних тунелів

Дайвінг в Таїланді в Паттайя вабить тих, хто хоче побачити на дні різні об'єкти штучного походження. Наприклад, доступний для огляду остов крейсера «Нардіп», який затонув на глибині всього 26 метрів. Узбережжя в цьому районі складено з вапняків, пронизаних підводними печерами, найзнаменитішою з яких є Твін Кафедрал. У ній два зали, населених черепахами, кальмарами і акула-зебра.

Острови Панган і Тао порадують нирців прозорою водою, видимість в товщі якої досягає 25 метрів. А острів Самуї цікавий колонією червоних ловлять і скелею Парус, що піднімається над гладдю моря на 15 метрів. Крім того, він є місцем, звідки відправляються дайвінг-тури по морському парку «Анг Тхонг».

Любителі нічних занурень можуть відправитися в заповідник Чумпхон, підводні мешканці якого активні в темний час доби. Сорок заповідних островів, прибережні коралові рифи. Можна побачити черепах, безліч видів риб і навіть китових акул .

Андаманское море

Туристичним центром узбережжя є острів Пхукет . Занурення так само можливі в провінції Крабі , На островах до Ланта , до Липі , Сіміланскіх , Сурін і інших. наслідки руйнівного цунамі 2004 року практично непомітні, під водою ви побачите справжні коралові сади, населені безліччю різноманітних риб - барракудами, скатами, морськими окунями, китовими і леопардовими акулами. А також черепахами, ракоподібними і безхребетними - восьминогами, кальмарами.

А також черепахами, ракоподібними і безхребетними - восьминогами, кальмарами

Дайвінг в Таїланді на Пхукеті в більшій мірі відноситься до категорії Wreck - відвідування затоплених кораблів. Це такі місця, як Тер Бей і Рача Яї, де під водою знаходиться ціле кладовище судів та іншої техніки. Але найцікавішою екскурсією Пхукета є відвідування рифа анемони, поруч з яким на глибині 32 метри (капітанський місток на рівні 18 метрів) лежить японський паром King Cruiser. За 20 років судно довжиною 85 метрів стало своєрідним штучним рифом. Там живуть скати, барракуди, скорпени. До занурення допускаються дайвери з сертифікатом AOWD.

До занурення допускаються дайвери з сертифікатом AOWD

Підводний світ навколо Сіміланскіх островів чарівно красивий, але це місця для досвідчених дайверів через великих глибин і досить сильних течій. Найбільш примітні такі місця, як Стоунхендж - скельне освіту, що кишить рибами та іншими морськими мешканцями, а також слоновоголового скеля (Elephant Head Rock).

Якщо вас цікавить невинно незайманий підводний світ, вирушайте на острови Сурін. Вони знаходяться в Андаманському морі, на відстані 80 км на захід від узбережжя провінції Ранонг.

печерний дайвінг

Серед досвідчених нирців дуже популярні печерні (Кейв) дайвінг тури в Таїланді. Найбільше число підземних порожнин знаходиться в провінції Крабі , В геологічній структурі якої переважають вапняки. Найглибшої з них - порожнина обстежена до глибини 240 метрів - є печера Tham Sra Kaeo. Вона наземна, складається з двох невеликих водойм, що з'єднуються на глибині 84 метри. Знаходиться в двадцяти кілометрах на північ від міста Крабі Таун , Поблизу від села Bai Nai San.

Знаходиться в двадцяти кілометрах на північ від міста   Крабі Таун   , Поблизу від села Bai Nai San

Неподалік від Пхукета є острівець - швидше вапнякова скеля висотою 30 метрів - До Док Май. Це один з найбільш популярних дайв-сайтів в цьому районі. Він цікавий вертикальною стіною, що йде на 40 метрів в море. У ній на глибині 18 і 22 метри є два входи в морські печери. Першу, довжиною близько десяти метрів, можуть відвідати дайвери з сертифікатом OWD. Друга доступна тільки професіоналам. Вона має довжину близько 40 метрів і складається з двох залів, з'єднаних затопленим каналом (сифоном).

Новости