Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чорногорія в липні - Відпочинок і погода

  1. Погода в Чорногорії в липні
  2. Чим зайнятися в Чорногорії в липні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок в Чорногорії в липні?

Середина літа - мабуть, найкращий час року для того, щоб полетіти на відпочинок в яку-небудь сонячну країну. Всі ми чекаємо відпустку з великим нетерпінням, і так важливо не помилитися з вибором курорту. У цій статті на Тур-Календарі ми розповімо Вам про Чорногорію, вірніше від тих можливостях і благах, які вона надає своїм гостям в липні.
Середина літа - мабуть, найкращий час року для того, щоб полетіти на відпочинок в яку-небудь сонячну країну

У липні в Чорногорії стоїть спекотна, але не виснажлива погода, це найкращий час для відвідування цієї дивовижної країни


Погода в Чорногорії в липні

Досвідчені туристи знають, наскільки важлива роль погоди в будь-якій подорожі. Часто саме від неї залежить, наскільки вдало пройде поїздка, чи вдасться здійснити задумане, і в якому настрої Ви будете перебувати ці кілька днів або тижнів. Поспішаємо Вас порадувати, липень в Чорногорії просто дивовижний. Це, без перебільшення, один з кращих місяців в році для незабутнього відпочинку. І гроші, вкладені в цей захід, повністю себе виправдовують. Країна територіально знаходиться в Південній Європі, якщо точніше - в південній частині Адріатики Балканського півострова. Літо тут сухе і дуже сонячне, а тому підвищена вологість практично не відчувається. Зокрема липень, за даними метеоархівов, відчуває найменшу кількість опадів на рік - в середньому близько 43 мм. Однак варто зробити поправку на різну будову ландшафту і конкретне розташування того чи іншого регіону, оскільки в певних районах погодні умови будуть дещо різнитися. Незважаючи на цілком компактні розміри, Монтенегро лежить одночасно в декількох кліматичних поясах. Якщо сильно не заглиблюватися в цю тему, скажімо, що прибережні райони відчувають вплив Середземноморського клімату, на півночі панує помірно-континентальний, а в горах - альпійський клімат. У приморських містах дощі вкрай рідкісні - приблизно 4 дні на місяць. Це одні з найбільш спекотних областей, судячи з температурним відмітками.
Котор Досвідчені туристи знають, наскільки важлива роль погоди в будь-якій подорожі

+24

+28

Тіват Тіват

+24

+24

+28

Петровац Петровац

+24

+24

+30

Підгірці Підгірці

+32

Будва Будва

+24

+24

+29

Герцег-Нові Герцег-Нові

+26

+26

+29

бар бар

+25

+25

+30



На щастя, про виснажливу спеку годі й казати: морські бризи чудово освіжають протягом цілого дня. Найвищі показники стовпчика термометра фіксуються в західній частині узбережжя. Так, в Которі, Герцег-Нові днем ​​- близько +29 ° C, вечори приносять невелику прохолоду - +19 ° C. У Ульцине, що знаходиться на схід від них, добова амплітуда - від +20 ° C +28 ° C. А в Будві, що розмістилася якраз посередині між ними - +19 .. + 28 ° C. Як бачите, кардинальних відмінностей між температурними режимами цих курортних зон немає. Якщо трохи відійти від моря, починає вимальовуватися дещо інша картина. Столиця зустріне вас досить спекотною погодою. До полудня повітря розігрівається до +31 ° C. У міру згущення сутінків стає відчутно комфортніше - +20 ° C. Взагалі південь в Чорногорії - рекордсмен за кількістю сонячних годин. В цілому в перерахованих нами туристичних центрах спостерігається до 11 год. Сонячного тепла на добу. При цьому лідером в цьому сенсі слід визнати Будванськая Рів'єра. Перебувати на вулиці без головного убору і засмагати без спеціальних кремів загрожує негативними наслідками. Хоча клімат і має цілющі властивості, наявність агресивного ультрафіолету все ж таки присутня. У лежачої в улоговині гір Цетіньє синоптики реєструють + 12. + 27 ° C, що досить помірно, як для липня. Якщо взяти орієнтир на північ, там, швидше за все, знадобляться теплі речі. Наприклад, вдень у Жабляке всього +19 ° C, а ночами - не вище +9 ° C. На ще одній гірськолижній базі, Колашин, розкид добових температур практично аналогічний - +10 .. + 20 ° C. До речі, це відмінне місце для заняття еко-туризмом.

Чим зайнятися в Чорногорії в липні?

Популярність турів в Чорногорію в липні досягає свого піку. Один з казково красивих курортів світу притягує увагу сотні тисяч туристів небаченою розкішшю природи, найяскравішим блакитним морем, доглянутими пляжами і широким вибором розваг всіх мастей і мастей. Чому ж саме в цьому місяці до цієї країни проявляється такий ажіотаж? Нарешті, як слід, прогрівається Адріатика, а це її головна перлина і головний скарб. На перший план виходить пляжний відпочинок з широким спектром супутніх йому забав. Але і про екскурсійну слагающей ніхто не забуває. Старовинна архітектура та релігійні споруди, як і раніше викликають інтерес допитливих осіб. Крім того, чималим попитом користуються оздоровчі тури з метою лікування і відновлення життєвих сил.

Пляжний відпочинок

У липні температури води і повітря досягають оптимального співвідношення. Якщо ще місяць тому купання в морі було дуже бадьорить і на тривалі запливи розраховувати не доводилося, в розпал літа воно вже по-справжньому тепле і пріятное- +24 .. + 25 ° C. Адріатика відома тим, що дуже рідко штормить. Така ймовірність мала навіть взимку, а вже влітку так і поготів. Тому на відпочинок можна спокійно їхати разом з маленькими дітьми. До слова, батьків дуже радує той факт, що в навколишніх водах відсутня будь-яка шкідлива живність, начебто медуз і колючих їжаків.

З юними мандрівниками найкраще вирушати на Будванськая Рів'єра, в затишні селища Рафаиловичи або Бечічі. Тут не дуже багатолюдно, а тому відносно спокійно. Сама Будва так само хороша: величезна кількість атракціонів, дитячих дискотек, кафе не дасть нікому занудьгувати. Однак тут дуже шумно, і до цього потрібно бути готовими. Так само порекомендуємо містечко Ігало, в передмісті Герцег-Нові. Для дітвори тут є відмінний парк розваг, у якому є все необхідне, щоб цікаво провести пару годин. Якщо Ви віддаєте перевагу елітарний відпочинок, зверніть свою увагу на острів Святого Стефана, уподобаний багатьма статусними персонами. Його краси зводять з розуму навіть тих, хто вже чимало помандрував на своєму віку. Що в Чорногорії вражає до глибини душі, так це кришталева прозорість бірюзових вод. Вони настільки чисті, що запросто проглядаються в глибину до 2-3х метрів, а де-не-де в масці видимість доходить до 36 метрів. Так що снорклери і аквалангісти, так само як і не байдужі до морській флорі і фауні відпускники, залишаться задоволеними. Невеликий нюанс: для заняття дайвінгом потрібна наявність одного з таких сертифікатів - NNI, CMAS, PADI або SSI. Щоб його отримати, необхідно пройти відповідні освітні курси. Дайв-сайти розкидані уздовж всього узбережжя. Основні зосереджені в таких містах, як Ульцинь, Бар, Чань, Петровац, Будва, а так само на півострові Луштіца. Вони рясніють рифами і різноманітними рекамі (затонулими кораблями і літаками). Як правило, дайв-тури передбачають переміщення до місця занурення не на швидкохідному катері, а на звичайній рибальському човні.

Ніяких зручностей, як Ви розумієте, вона не передбачає. А ось в дайв-сафарі, розрахованому на кілька днів, весь процес організований на більш високому рівні: і годують, і поять, і судно пристойне. Так що вибір за Вами.

Розваги та екскурсії

Адже праві ті, хто береться стверджувати, що літо - це маленьке життя. Саме ті враження, які ми отримуємо за період літніх відпусток і канікул, ми запам'ятовуємо найкраще, а спогади про цей час року зігрівають нас довгими зимовими вечорами. Пляжний відпочинок - це, звичайно ж, здорово, але не їм єдиним багата країна. Трохи скуштувавши околопляжних радостей, починаєш оглядатися по сторонах і помічаєш, скільки всього примітного знаходиться навколо. Мабуть, перше, що кидається в очі, це мальовничі заповідні ландшафти. Якими тільки епітетами НЕ нагороджували Монтенегро через його чарівних природних куточків, які тільки рядки йому не присвячували поети.

Цей край западає в душу, дивуючи вже з найперших днів перебування в ньому. Чорногорія носить статус екологічного держави, а це значить, що милування дзеркальними озерами, смарагдовими затоками, зеленими пагорбами, величними горами і безкрайніми рівнинами не тільки принесе естетичне задоволення, а й благотворно позначиться на загальному самопочутті. Одним з пунктів списку «must-see» значиться глибоководний каньйон річки Тала. Рівне 3 місяці, з 1 червня по 1 вересня, тут доступний захоплюючий сплав на плотах (коли рівень води оптимальний). Так само величезну любов туристів завоювала Бока-Которська бухта (обов'язково візьміть із собою фотоапарат, знімки виходять просто шикарні).

Бажаючі можуть зайнятися дайвінгом. Бальнеологічний потенціал Чорногорії заслуговує окремої згадки. Все частіше сюди їдуть за кліматотерапією: унікальні метеорологічні чинники і природні ресурси, покладені в основу методик, застосовуваних у оздоровчих центрах, дають приголомшливі результати. Підвищення імунітету, зміцнення нервової, серцево-судинної і дихальної систем, відновлення роботи опорно-рухового апарату - це далеко не весь спектр розв'язуваних тут завдань.

Свята та фестивалі

Липень культурному відношенні - дуже насичене час. У стародавній Цитаделі Старого міста Будви в середині місяця проходить фестиваль «Град-Театр». Театральна «лихоманка» охоплює так само Бар - «Панська літопис», Бієло Поле - «Фестиваль аматорських театрів», і Котор - «Дитячий театральний фестиваль». Всіх, хто цікавиться живописом, Цетіньє запрошує на «Міжнародну виставку образотворчого мистецтва». У свою чергу Герцег-Нові влаштовує музичне свято «Сонячні сходи», а Тіват збирає шанувальників вітрильного спорту на щорічній регаті. Відмінний спосіб познайомитися з народними традиціями - відвідати Фашінаду в Перасте. Це захоплююче дійство, в ході якого міцні чоловіки зміцнюють каменями острів Госпа од Шкрпела, де колись була знайдена ікона Божої Матері.

Які ціни на відпочинок в Чорногорії в липні?

У липні вартість турів в Чорногорію максимальна. Ціни приблизно на 20% -40% більше, ніж навесні. Гарячі пропозиції час від часу з'являються, але ненадовго (швидко розкуповуються) і в обмеженій кількості.

У липні відпочинок в Чорногорії припаде до смаку навіть самим вибагливі туристам. Ясні сонячні дні, тепле море, велика кількість пам'яток, смачна кухня - що ще потрібно для справжнього щастя? Тур-Календар сподівається, що ми зуміли розвіяти всі Ваші сумніви щодо відпочинку в цій країні в самий пік літа.



Чим зайнятися в Чорногорії в липні?
Чому ж саме в цьому місяці до цієї країни проявляється такий ажіотаж?
Які ціни на відпочинок в Чорногорії в липні?
Ясні сонячні дні, тепле море, велика кількість пам'яток, смачна кухня - що ще потрібно для справжнього щастя?

Новости