Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи можна вітамін Е дітям

При призначенні будь-яких ліків дитині терапевтом як для лікування, так і для профілактики, необхідно дуже ретельно вивчити всі його властивості та вплив на організм, його наслідки і взаємодія з іншими препаратами і багато іншого.

Всі вітаміни і мікроелементи, які нам потрібні, ми можемо отримати завдяки правильному харчуванню. Але часом правильно харчуватися просто не виходить і тоді ми починаємо звертатися до вітамінів, яких повним повно на полицях різних аптек.

Для дитячого підростаючого організму просто необхідно включити в раціон додатковий прийом вітамін, щоб бути здоровим. Одним з важливих вітамінів є вітамін Е. Але насправді виявилося не все так просто, особливо що стосується прийому вітамін для малюків.

Дитині до 12 років в принципі давати вітамін Е, як з'ясувалося, не рекомендується. Лише в якості вітамінного комплексу він може підійти для дітей. Такі комплекси спеціально розробляються під кожен вік дитини та її потреба у вітамінах. Дитині до 12 років в принципі давати вітамін Е, як з'ясувалося, не рекомендується

Довгий час лікарями прописувався вітамін Е для репродуктивної системи тим, хто хотів мати дітей, а також вагітним, які і так вже чекали свого малюка. Але вплив цього вітаміну на організм людини багато років не вивчалось і причина таких призначень, а особливо в таких дозах до сих пір не піддається поясненню.

Зараз вчені серйозно взялися за вивчення вітаміну Е і його впливу на вагітних жінок. Лікарі ж розраховують на те, що вітамін Е допоможе попередити ряд ускладнень при вагітності, а також посприяє лікуванню захворювань в фетальний період.

Лікарі ж розраховують на те, що вітамін Е допоможе попередити ряд ускладнень при вагітності, а також посприяє лікуванню захворювань в фетальний період


У ці дослідження і експерименти, які проходили в один і той же час в декількох країнах за всіма канонами доказової медицини, були залучені величезна кількість вагітних жінок. Результати були приголомшливими і одночасно викликали у лікарів і пацієнтів масу жалю і розчарування. А ті, кому тема про користь цього вітаміну була дуже близька, підняли велику резонансну хвилю.

Після цього було прийнято рішення про проведення додаткових досліджень в інших медичних лабораторіях для того щоб підтримати або оскаржити попередні результати дослідження. При цьому чимало наукових праць з питання вітаміну Е були припинені і заморожені для запобігання ускладнень у вагітних, пов'язаних із застосуванням вітаміну Е.

Після всіх досліджень на сьогоднішній день було визначено вплив вітаміну Е на вагітну жінку, а отже, і на дитину. Отже, якщо вживати вітамін Е у вигляді добавок, то є ризик:
• народження мертвої дитини;
• що дитина народиться недоношеним і з малою вагою, а також з купою захворювань;
• підвищення розвитку захворювань серця, розвитку вад серцево-судинної системи;
• що у вагітної трапиться викидень;
• виникнення і погіршення таких захворювань як еклампсія і прееклампсія.

Беручи до уваги все перераховане вище, виникає питання, чи можна вітамін Е дітям, вагітним і тим, хто планує обзавестися сім'єю.
Лікарі рекомендують відновлювати втрату вітамін Е в організмі за допомогою правильного повноцінного харчування. Цього якраз буде вистачати для повноцінного і здорового життя як батьків, так і їхніх малюків. Вживання вітаміну Е в синтетичні добавки, особливо в дозах перевищують 400 ИЕ, не рекомендується.

Після всього вищесказаного залишилося з'ясувати в яких продуктах міститься вітамін Е і яка добова доза цього вітаміну для дитини.
Максимальна кількість вітаміну Е знаходиться в горіхах, максимально в мигдальних горіхах, також потрібно відзначити, що кількістю цього вітаміну можуть похвалитися курага, обліпиха, пшениця, шипшина, шпинат, калина, щавель, шпинат, льоні, вівсянка і ячка. Не варто забувати і про морепродуктах, в яких крім нашого вітаміну Е величезна кількість корисних речовин і інших вітамінів. Найбільше його в вугрі, кальмарах, лососі і Судаку.

Добова норма для дитини до 7 років становить 10 мг вітаміну Е, в тому ж мигдалі його аж 24,6 мг. У більш старшому віці дозу вітаміну слід підняти вже до 14-15 мг. А матусі, які виношують свою дитину ця доза зростає вже в два рази і становить 20-30 мг.

У будь-якому випадку, всі вітаміни повинні надходити в наш організм природним шляхом за допомогою правильного збалансованого харчування.

Новости