Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Церква Святого Миколая

  1. Відомості про храм

Для тих, хто цікавиться релігійними пам'ятками Туреччини, пропонується екскурсійна поїздка до церкви Святого Миколая. Храм перебувати в провінції Анталії, недалеко від міста Миру, столиці стародавньої держави Лікія.

Святий Миколай народився в родині моряка. У місті Ксанфа придбав духовний сан і прослужив єпископом в місті Миру до кінця своїх днів з 310 по 343 роки нашої ери.

Про святого, в роки його служіння ходили легенди, завдяки яким він як і раніше вважається покровителем усіх моряків. За легендами Святий Миколай здатний вгамувати бурю і шторм, а також вберегти від загибелі моряків.

На Русі Святий відомий, як Микола Угодник і є одним з найбільш шанованих святих, для якого храми побудовані, чи не в кожному місті.

Святий Миколай або Санта Ніколаус відомий ще Санта Клаус, так як в Різдво пробирався в будинку бідняків і залишав їм подарунки. Якось вночі він забрався на дах і опустив в димохід мішечок з золотом, який потрапив в сохне панчіх біля каміна. Ось тоді-то і виникла західна традиція, дарувати подарунки в панчохах.

Храм Святого Миколая, де знаходяться його мощі, одне з найбільш шанованих місць, куди з'їжджаються паломники з усього світу. 6 грудня тут традиційно проходять поминальні служби.

бажаєте купити тур до Туреччини на серпень ? Тоді поспішайте, так як саме зараз туристичне агентство Пегас пропонує цікаві тури за доступною ціною.

Відомості про храм

Храм Святого Миколи був побудований приблизно в 4 столітті, на місці зруйнованого землетрусом храму богині Артеміди. Сюди ж надалі і були перенесені мощі святого в різьбленому дерев'яному труні. На кришці труни Миколи були вирізані чайки, а з боків риб'яча луска.

У період численних набігів кочівників, Миру була зруйнована, а храм залишався занедбаним. Але під час правління імператора Костянтина, церква була відновлена ​​і обнесена стінами.

Під час війни турків з Грецькою імперією, всі християнські святині зазнали руйнувань, в пізніше води річки Мирос затопили церква. У 1858 році церква була знову відновлена ​​завдяки російському мандрівникові А. Муравйова, а вдруге храм був виявлений в 1956 році, і відреставрований в 1989 році.

Спочатку храм був побудований хрестоподібної форми у вигляді базиліки, де є внутрішній дворик, 2 вестибюля і основний зал Спочатку храм був побудований хрестоподібної форми у вигляді базиліки, де є внутрішній дворик, 2 вестибюля і основний зал. В одній з ніш храму знаходиться різьблений труну з мощами святого.

Кожен мандрівник увійшовши всередину приміщення відчуває спокій, умиротворення і святість цього древнього місця. Церковні стіни прикрашені образами святих, які надають храму особливу атмосферу.

Підлогу храму прикрашено мозаїкою, який прикрашав ще святилище богині Артеміди. Цікаво буде побачити в храмі знаки, схожі на ті, що є на гральних картах. Виявляється це священні християнські символи символізують: серце - черви, рани - бубни, списи - піки, розп'яття - трефи. Саме тому гра в карти в християнстві вважається великих гріхом.

Новости