Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Буркіна-Фасо

  1. Географія Буркіна-Фасо
  2. держава
  3. Мова
  4. релігія
  5. Валюта
  6. Популярні пам'ятки
  7. Туризм в Буркіна-Фасо
  8. Популярні готелі
  9. Кухня Буркіна-Фасо
  10. чайові
  11. Віза
  12. Години роботи установ
  13. сувеніри

Корисні дані для туристів про Буркіна-Фасо, містах і курортах країни. А так же інформація про населення, валюті Буркіна-Фасо, кухні, особливості візових і митних обмежень Буркіна-Фасо.

Географія Буркіна-Фасо

Буркіна-Фасо - держава в Західній Африці. Межує з Малі на півночі, з Нігером - на сході, з Беніном - на південному сході, з Того і Ганою - на півдні і з Кот-д'Івуаром - на південному заході. Виходу до моря не має.

Велику частину території Буркіна-Фасо займає велике плато з рідкісними низькими пагорбами. Середні висоти 300-400 м над рівнем моря. На захід від Бобо-Діуласо височить плато, складене пісковиками. Тут знаходиться найвища точка країни - гора Тена-Куру (747 м). Найбільші річки Буркіна-Фасо - Чорна, Біла і Червона Вольта на території Гани зливаються і утворюють р.Вольту.


держава

Державний устрій

Республіканська форма правління. Глава держави - президент. Законодавчий орган - Асамблея народних депутатів.

Мова

Державна мова: французька

В країні поширений цілий ряд племінних мов суданської мовної сім'ї, але жоден з них не використовується для спілкування різних народів.

релігія

Близько 10% населення - християни, головним чином католики. Частина, що залишилася майже порівну поділена між мусульманами і прихильниками місцевих традиційних вірувань.

Валюта

Міжнародна назва: KFA

Обміняти валюту можна в банках і обмінних пунктах. Використання кредитних карт і туристичних чеків можливо тільки в великих банках і готелях столиці, перевага віддається Visa і MasterCard. Найкращий курс обміну мають чеки і кредитні карти французьких банків.




Популярні пам'ятки

Всі пам'ятки Буркіна-Фасо
  1. Корисні дані для туристів про Буркіна-Фасо, містах і курортах країни

    Біосферний резерват Мар-оз-Іппопотам

  2. заказник Сахель

  3. каскади Карфігуела

  4. музей Манега

  5. Національний парк Арлі

  6. Парк скульптур Лаонго

  7. руїни Лоропені


Туризм в Буркіна-Фасо

Де зупинитися

Так як Буркіна-Фасо досі залишається економічно слаборозвиненим державою, похвалитися туристичним сервісом країна не може. Зрозуміло, число готелів з кожним роком зростає, проте як і раніше більшість готелів зосереджена в Уагадугу - столиці країни. Резюме: туристична інфраструктура Буркіна-Фасо малопрівлеательна, але знаходиться в постійному розвитку.

Популярні готелі



Екскурсії та пам'ятки в Буркіна-Фасо

Як і в більшості африканських країн основна туристична діяльність Буркіна-Фасо спрямована на розвиток індустрії активного відпочинку - джип-сафарі, полювання, альпінізму, рафтингу. Однак не тільки природні пам'ятки може запропонувати своїм гостям ця невелика бідна країна. У столиці становить інтерес архітектура, в першу чергу, релігійних споруд. Також може бути захоплюючим похід в Національний музей, де зібрана колекція ремісничих виробів і археологічних знахідок. У кожному з маленьких містечок можна виявити ринок, на якому завжди присутні шедеври виробників масок, окремі екземпляри яких можуть досягати 2 метрів. Найвідоміша природна пам'ятка Буркіна-Фасо, знамениті водоспади Карфігуела, знаходиться на околиці міста Банфора.

Кухня Буркіна-Фасо

Основу кухні Буркіна-Фасо складають страви з м'яса, дичини і риби. Особливої ​​вишуканості немає. Найбільш популярні страви з м'яса на грилі, які подають з томатом і цибульним соусом.

чайові

Стандартні чайові - 10%, слід перевіряти рахунки в ресторанах, тому що оплата послуг часто вже додана до рахунку (великі чайові не прийняті в більшості випадків).

Віза

Режим в'їзду полегшений. Як отримати візу в Буркіна-Фасо

Години роботи установ

Час роботи банків - щодня, крім суботи та неділі, з 8.30 до 17.00.

сувеніри

У Буркіна-Фасо розвинені ремісниче і кустарне виробництва. Завдяки розробці золотих і срібних родовищ, в країні розвинений ювелірний бізнес. Маски моси, бобо і лобі є найвідомішими. Моси роблять маски антилоп, деякі досягають у висоту 2-х метрів, вони пофарбовані в червоний або білий кольори. Бобо роблять великі маски метеликів, пофарбовані смугами білого, червоного і чорного кольорів. Багато сувеніри можна придбати на ремісничих ринках, які працюють без вихідних.

Новости