Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Безвізові країни для росіян в 2019 році: список

  1. Безвізові країни колишнього СРСР для громадян РФ
  2. Безвізові країни Європи і Азії для російських туристів
  3. Безвізові країни Атлантики для росіян
  4. Безвізові країни на Тихому океані для громадян РФ

Багато громадян РФ в період курортного сезону звертають пильну увагу на безвізові країни для росіян в 2019 році, список яких досить різноманітний. Для відвідування деяких з них співвітчизникам досить пред'явити внутрішній паспорт, для відпочинку на просторах інших слід завчасно оформити закордонний паспорт громадянина Російської Федерації. До першої групи належать переважно держави СНД, які мають з Росією родинне коріння та спільний кордон. До другої групи належать в більшості своїй курортні країни, які сприймають росіян як дорогих клієнтів.

Безвізові країни колишнього СРСР для громадян РФ

Перераховувати безвізові країни для росіян 2019 безумовно слід почати з Білорусії. Дана республіка дозволяє своїм близьким сусідам перебувати на її території протягом тридцятиденного періоду. По завершенню зазначеного терміну гості з Росії повинні або пролонгувати термін перебування, або виїхати з Білорусі. Туристів цій країні приваблює наявність безлічі пам'яток історії та природних парків. Також популярні в республіці шоп-тури, оскільки співвідношення ціни і якості на товари тут є одним з найкращих.

Також до переліку держав, для відвідування яких росіянам потрібно тільки внутрішній паспорт, входять Абхазія, Киргизія і Казахстан. У цих країнах туристи з Росії можуть перебувати безвилазно протягом тримісячного терміну. Абхазія для відпочиваючих з Росії перш за все відома дивовижними пейзажами і прекрасними пляжами. Також в цій країні є багато пам'яток, куди мріє піти кожен мандрівник. До таких зокрема відноситься дача Сталіна, розташована на березі озера Ріца. У Казахстані знавці раджу перш за все звернути увагу на всесвітньо відомий Вознесенський собор і Мавзолей Ходжі Ахмеда Ясави. Втім, ці пам'ятки лише незначна частка того, що можна подивитися в цій азіатській республіці. Збираючись насолодитися красою Киргизії, російські мандрівники в першу чергу мріють видатної горою Музгат-Ата. Також обов'язково слід заглянути на знаменитий Ошський базар, що дозволить зануритися в колорит киргизького народу.

На відміну від інших країн СНД в Узбекистані росіяни без візи можуть перебувати як завгодно довго, але в'їзд на територію цієї країни можливий лише за закордонним паспортом РФ. Тут захват у туристів викликають численні мавзолеї, медресе і музеї. Найпопулярнішим місцем культового спадщини є Блакитна Мечеть.

З більшістю інших країн СНД у Росії теж діє безвізовий режим, що дозволяє громадянам пересуватися по колись єдиній країні без зайвих бюрократичних зволікань. Зрозуміло, на кожній території існують свої нюанси перетину кордону, тому перед початком подорожі в будь-яку з країн, потрібно уважно ознайомитися з ними.

Безвізові країни Європи і Азії для російських туристів

Для росіян в 2019 році «безвізові двері» відкриті не тільки в країни СНД, а й деякі держави СНД. Для їх відвідування російським туристам слід мати при собі лише закордонний паспорт. Зараз список безвізових країн для росіян на 2019 рік дуже багатогранний. І плануючи свій відпочинок можна розглядати відразу кілька напрямків.

Меккою російського туризму в останні роки по праву можна назвати Туреччину.

Увага! Виїзд на територію цієї мусульманської країни дозволений без візи за наявності закордонного паспорта. Максимальний термін перебування становить 2 місяці.

Крім першокласного відпочинку ця країна приваблює російських туристів безліччю культурно-історичних об'єктів, розташованих на цій території. Серед яких можна відзначити:

  1. Блакитну мечеть, яка втілює в собі всю велич Туреччини. Вона є улюбленим місцем для відвідування як мусульман, так і християн.
  2. Замок святого Петра, який є пам'яткою світового значення, розташованому на території античного поселення.
  3. Галатская вежа, наречену так на честь пагорба, на якій знаходиться. Гігантські розміри споруди дозволяють розглянути її з будь-якого кварталу міста.

Особам, які віддають пріоритет безвізових поїздок, безумовно варто мати на увазі Чорногорію і Сербії. Ці європейські країни не вимагають наявності віз у росіян, громадянину необхідно мати лише при собі закордонний паспорт. Для відвідування цих балканських держав віза не потрібна, якщо термін перебування в них обмежується одним місяцем. І подивитися за цей час дійсно є на що. В першу чергу це стосується другого за довжиною в світі Каньйону Тари. Численних мандрівників він приваблює своєю величністю і незайманою красою. Також на території Чорногорії знаходиться безліч озер, в яких водиться багато риби.

Громадянам РФ, які вибирають в які країни полетіти на цей раз, не варто нехтувати азіатським напрямком. Серед найбільш екзотичних містечок для туризму можна назвати Лаос, Гонконг і Туніс. У ці країни термін подорожі росіянами із закордонним паспортом без візи обмежений двома тижнями. Однак за цей час кожен може перейнятися духом Сходу, і провести незабутній час, оглядаючи досі небачені пам'ятки.

Безвізові країни Атлантики для росіян

Серед країн з безвізовим режимом для громадян Росії безумовно виділяються Багамські острови. Це держава має розвинену інфраструктуру для комфортабельного відпочинку, починаючи від місця проживання, і закінчуючи точками громадського харчування та визначними пам'ятками. В'їзд на цей курорт можливий при наявності закордонного паспорта, термін перебування на Багамах обмежений трьома місяцями.

Безсумнівно, море радості і бурю емоцій принесе відвідування Бразилії. Тим більше, що в 2019 році в'їзд в цю країну для громадян при наявності закордонного паспорта і квитків на зворотну дорогу.

Увага! Термін відвідування цієї латиноамериканської держави обмежений трьома місяцями, за який кожен може отримати незабутні враження.

Питанням, куди піти в цю чудову країну туристи точно не будуть задаватися. Адже тут панує культ всіляких карнавалів, в яких беруть участь всі жителі від малого до великого. Демонстрація цього шоу дозволить мандрівникам зануритися в місцевий колорит і отримати заряд бадьорості на цілий рік.

Демонстрація цього шоу дозволить мандрівникам зануритися в місцевий колорит і отримати заряд бадьорості на цілий рік

Не можна не згадати в списку країн з безвізовим режимом з РФ Кубу. Адже російсько-кубинська дружба незважаючи на зміни останніх десятиліть нікуди не поділася. В даний момент для в'їзду в цю країну віза не потрібна, звичайно ж при наявності закордонного паспорта. Перебувати тут безвилазно туристу дозволяється один місяць. На Кубі розташовано безліч монументальних споруд, що з'явилися тут в різні історичні епохи. Культовим серед них безумовно є Музей Революції, завдяки екскурсоводам якого кожен зможе відчути справу відважного Че Гевари. Також дуже популярними місцями відвідувань у російських туристів є Капітолій і Фортеця Ель Моро, які вражають своєю величчю і вишуканістю.

Безвізові країни на Тихому океані для громадян РФ

Панама мабуть надає найтривалішу можливість для громадян Росії перебувати тут без візи - до півроку. Дана обставина дозволяє найбільш всеосяжно пізнати країну, подорож по якій подарує море позитиву. Впізнаваність цій державі приніс однойменний канал, який є найдовшим штучним каналом в світі. Побачивши такий розмах, мимоволі починаєш сумніватися, що таке чудо є рукотворним творінням. Також любителям унікальних природних явищ буде цікаво подивитися на Вулкан Бару, який вабить своєю невідомістю. Крім того, Панама відома своєю розвиненістю туристичною інфраструктурою, тому переживати за якість сервісу не доведеться.

Цінителі активного відпочинку будуть у захваті від Еквадору куди так само не потрібна віза. Дана країна також має з Росією безвізовий режим, тому для подорожі на строк до 3 місяців співвітчизникам досить буде одного закордонного паспорта. За цей час кожен може відвідати безліч величних масивів, яких в Еквадорі предостатньо. Також на території країни є безліч культових споруд, які полонять своєю праведністю. Серед найвідоміших варто назвати Церква Товариства Ісуса і Церква Святого Франциска. Взагалі архітектура цієї держави являє собою чудове поєднання пам'ятників старовини і новобудов, який створюють своєрідний ансамбль.

Зрозуміло, це не повний перелік країн, який приймають без віз в 2019 році росіян. Деяким з них досить одного лише пред'явлення закордонного паспорта РФ, інші вимагають фінансових гарантій, необхідних для проживання на весь час відпочинку.

Новости