Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алжир

Африка

Алжир - Алжирська Народна Демократична Республіка, держава в Північній Африці . На арабською мовою звучить як аль-Джезаїр ( "острова"); ця назва своїм виникненням зобов'язана невеликим островам поблизу столиці, портового міста Алжир.

Близько 4/5 території країни займає пустеля Сахара. На півночі Алжир омивається Середземним морем, на сході межує з Тунісом і Лівією , На півдні з Малі і Нігером , На заході з Мавританією , Західною Сахарою і Марокко . З 8 ст. Алжир входить до складу Арабського Заходу (Магрибу).

Араби кажуть: «Всі країни Магрибу - це птах, праве крило якої - Туніс , Ліве крило - Марокко , А тіло птиці - Алжир ».

Алжир - одна з найунікальніших, колоритних і яскравих країн не тільки на Африканському континенті, а й в усьому світі. На світі не багато місць з таким химерним різноманітністю творінь природи і людей на порівняно невеликій території, як Алжир. Алжир - ще називають "африканськими воротами в Європу". Він є другим за величиною державою Африки. Це приголомшлива країна, яка вражає своєю різноманітністю і екзотичністю - це мальовнича природа південно-африканського узбережжя, стародавні руїни великих цивілізацій, «резиденція» суворої Сахари. Тут "чорна Африка" перетинається з арабським світом і європейським Середземномор'ям, тут римська і колоніальна культура древніх міст змінюється тисячами мусульманських куполів, а буйна природа тропічної екваторіальної Африки - розкішними незайманими пляжами ...

Столиця країни - стародавнє місто Алжир, розкинувся амфітеатром на пагорбах у однойменної бухти. Більшість будівель побудовано зі світлого будівельного матеріалу, що додає місту ошатний вигляд. Своєрідна арабська "касба" в старій частині міста з химерним безладдям вузьких вулиць і одноповерхових будинків з плоскими дахами, стрункими мечетями та іншими будівлями в східному стилі. Серед них виділяються побудовані в XVII столітті мечеть-усипальниця Сіддім Абдаррахман і мечеть Джамі-аль-Джадід, "старе місто", музей стародавньої історії і античності.

З 16 в. країна перебувала під владою Османської імперії, а в середині 19 ст. була зайнята Францією . Семирічна війна проти французького правління завершилася проголошенням незалежності Алжиру в 1962.

Громадянська війна, що почалася в 1992 році і забрала десятки тисяч людських життів, практично стерла зі сторінок путівників назва цієї країни, яка колись була одним з найпопулярніших туристичних центрів Північної Африки. Уряд Алжиру і ісламські фундаменталісти як і раніше не поспішають робити кроки назустріч один одному, перетворюючи можливість мирного вирішення конфлікту в досить туманну перспективу.

Тим, хто збирається відправитися на північ країни, слід дотримуватися крайню обережність, оскільки іноземні туристи є головною мішенню повстанців. Основні туристичні маршрути проходять по політично стабільним південним районам, на території яких зосереджено більшість природних пам'яток Алжиру.

Кращий час для поїздки в Алжир - вересень-листопад, коли задушлива спека починає спадати і Ви можете пересуватися по країні, не ризикуючи згоріти заживо. Влітку на атлантичному узбережжі може бути дуже душно, а в холодну пору року Вашу поїздку можуть зіпсувати постійні дощі. Зимові ночі в Сахарі можуть бути дуже холодними, а протягом літніх місяців Ви можете навіть не думати про поїздку в пустелю: жахлива спека перетворить Вашу подорож в пекло.

Більшість алжирців - мусульмани, так що основих релігійні свята - священний місяць Рамадан, День народження пророка, фестивалі Ейд аль-Фітр і Ейд аль-Адха - проходять згідно з місячним календарем. Серед світських свят варто відзначити Новий рік, День праці (1 травня), День незалежності (5 липня) і День Революції (1 листопада).

До визначних пам'яток Алжиру відносяться: численні руїни древніх міст фінікійців, карфагенян, римлян і візантійців на узбережжі країни.

Алжир має тисячами кілометрів чудових пляжів, що рідко використовуються в даний час.

Алжир - столиця країни, в якій варто поглянути на палац Дар Хассан Паша, мечеть Кетчуа, Музей Народного творчості і Монумент Незалежності. "Ла Бланш" (біла) і "бахджа" (весела) - під цими двома іменами столиця Алжиру - місто Алжир (Alger) відома світу західному і східному. Багатомільйонний, але на диво світлий, затишний і мирний, Алжир - ретельно стежить за своїм зовнішнім виглядом мегаполіс, друге найбільше місто в Північній Африці. Велика кількість дорогих машин тут непогано поєднується із містикою лабіринтів старого міста, стародавні руїни омиваються ласкавими хвилями Середземного моря, а з півдня доноситься гаряче дихання Сахари.

У 68 км від столиці знаходяться руїни фінікійського і, пізніше, римського міста Тіпаза з величним мавзолеєм королів Мавританії.

Аннаба - економічна столиця сходу Алжиру, розташована в зручній бухті й приваблива розвиненою портової інфраструктурою. Населення міста становить 400 тисяч жителів. Це один з чарівних міст, який готовий розкрити всі свої таємниці і піднести масу вражень відпочиваючим. Аннаба була заснована арабськими війнами в 7 столітті біля руїн античного р Гиппон, побудованого ще римлянами в I ст. н. е. на місці древньої фінікійської колонії часів Карфагена.

Бискра - дивовижне місто-оазис, ще одна "столиця" Алжиру, розташована на північній околиці Сахари. Населення міста становить близько 170 тисяч жителів. Це красиве місто, де злилися разом історія і сучасність, культура і наука. Вся Африка вважає це місто своєю перлиною. Бискра отримала статус фінікової столиці. Величезні плантації фінікових пальм розкинулися на території міста. Ці величезні дерева грають важливу роль в захисті міста від сильних вітрів пустелі, а їх строкаті листя пом'якшують спеку. Для місцевого населення - це дерево життя і радості, а для гостей міста - це дивовижне видовище, що вражає величчю і красою. Само собою, туристам просто необхідно відвідати місцевий базар - такої кількості різноманітних фініків немає більше ніде, напевно. Свіжі і сушені, великі і трохи менше, солодкі і не зовсім ... Крім того, варто спробувати місцеві гранати. Для бажаючих поправити своє здоров'я Бискра пропонує термальні ванни (теплі цілющі ключі) гамма-Салгін і лазні з сірчаної п'ятдесятиградусні водою. Вони дуже корисні для лікування ревматизму і шкірних захворювань.

Костянтина - древній карфагенский місто на сході Алжиру. Тут знаходяться мальовничий Палац Ахмед Бей і мечеть Джамму ель-Кебір. Костянтина - "східна столиця" Алжиру, розташована недалеко від кордону з Тунісом в горах, по обидва боки глибокої ущелини. Це третій за величиною, найкрасивіший і незвичайний місто не тільки Алжиру, а й усього світу. Костянтина по праву вважається найбільшою перлиною в алжирському намисто. Існує легенда про те, що колись бурхлива річка Руммель вирізала в скелях острів. На острові виникло місто - Ксантіс.

Оран - друге за величиною місто країни. Серед визначних пам'яток виділяються Велика мечеть, середньовічна Цитадель і відмінні пляжі. Оран - місто-порт на середземноморському узбережжі Алжир. Столиця однойменної провінції (вилайета), а в епоху французького колоніального правління - однойменного департаменту. Оран найбільш європейський з усіх алжирських міст - свого часу іспанці володіли ним майже 300 років. Назва міста походить від французького назви Wahran, що в перекладі з стародавньої мови маврів означає "Два леви".

Таманрассет - туристичний центр на півдні Алжиру, знаменитий завдяки розташованим неподалік місячним горах Хоггар і селах кочівників-туарегів.
Телемсен - стародавнє місто на півночі країни, в якому варто звернути увагу на Велику мечеть, фортеця Мансура і перетворену в музей мечеть Сіді Белхасан.

Термальні джерела Хаммам Мескутін (Hammam Meskhoutine). Унікальний комплекс термальних джерел розташований на території Алжиру, в п'ятнадцяти кілометрах від м Гельма. Легенда появи джерела: Під час відвідування Хаммама Мескутін гіди обов'язково розкажуть туристам легенду про виникнення цього місця. Згідно з повір'ям, одного разу в цій місцевості народився хлопчик, що володіє неймовірною красою і силою. Юнак ріс, відчуваючи свою силу і не слухаючи старійшин, дають поради йому приборкати свій дар. Коли прийшов час одружуватися, молодий чоловік довго шукав наречену, яка відповідала б його. Але він так і не зміг знайти ту, яка могла хоч якось зрівнятися з його рідною сестрою. І тоді юнак запропонував їй руку і серце. Дівчина погодилася. Тоді, в день одруження, коли вся весільна процесія піднімалася на гору, боги покарали їх за гріхопадіння. Всі гості, що стали свідками кровозмісного шлюбу, перетворилися в кам'яні статуї, які і сьогодні оточують джерело. Унікальне природне явище, що представляє собою мінеральні утворення різних відтінків і форм і стікає по ним воду. Температура води в купальні може досягати 97 C ° і поступається тільки ісландським гейзерам. Вода з джерел сформувала відкладення карбонатів, які подібно струменів водоспаду падають вниз з гори, створюючи фантастичне видовище. Застиглі струменя змінюють свій колір з кришталево білого в темно рудий, проходячи через вражаючі градації від кольору до кольору. Хаммам Мескутін знаходиться на висоті 214 метрів і оточений курортами, що потопають у зелені оазисів, в безпосередній близькості від величних скель. Тут мандрівники можуть оздоровитися, очистити організм від шлаків і токсинів, а також в повній мірі насолодитися чарівною екзотикою Алжиру. Вважається, що води Хаммам Мескутін здатні вилікувати від цукрового діабету. Місце користується підвищеною популярністю у місцевого населення, іноземних туристів тут майже не буває, хоча в околицях побудовано досить готелів. Також можна принести з собою яйце і подивитися, як воно звариться в гарячій воді. Туристам суворо забороняється чіпати вируючу воду руками. Краще не випробовувати себе на міцність, ризикуючи обпектися окропом з джерела, а придбати на пам'ять симпатичний кімнатний фонтан. А спеціально для недбайливих туристів поруч з Хаммамом Мескутін розташований медпункт. До того ж, навколо джерела розташовується безліч курортів, де проводяться найрізноманітніші лікувальні процедури. Більшість відвідувачів курортів проходять очищаючі і омолоджуючі процедури, поєднуючи приємне з корисним. Адже що може бути краще відпочинку та екологічного туризму в цій екзотичній країні, в оточенні мальовничих гір і буйною смарагдовою рослинності!

Чого брати з собою НЕ ТРЕБА в Алжир:
Бінокль! При в'їзді в Алжир його доведеться залишити на митниці. На зворотному шляху повернуть, але процедура тривала.

Новости