Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яке узбережжі Іспанії вибрати для відпочинку?

  1. про Іспанію Також читайте:
  2. Кастилія - ​​древня країна замків
  3. прекрасна Валенсія - батьківщина паельї
  4. Узбережжя Коста-Брава
  5. Золота Коста-Даурада

про Іспанію

Також читайте:

І сонця блиск і блиск хвилі.

чому в Іспанію прагне так багато туристів? Чим вона бажана і цікава для них? чому , Відвідавши цю країну, хочеться туди обов'язково повернутися? Пейзажі Іспанії незабутні. Це і п'янкі горизонти старовинної Кастилії, і раптово обриваються високі скелі Наварри . Подібно музиці звучать назви: Саламанка , Сарагоса , Естремадура . Вся Іспанія - це безкрає небо, тихе і чисте море, яскраве сонце, все те, що не передати словами. Звичайно, тільки в цій країні могла народитися божевільна фієста, вогняне фламенко , нестримна корида .

З будь-якого готелю на Коста-дель-Соль можна з'їздити в Севілью , Кордову , Гранаду і т.д., загалом, розглянути ближче і відчути на собі, що значить жаркий іспанська південь, з домішкою арабського колориту.

відпустка в Іспанії буде незабутнім. Він подарує кожному море незабутніх вражень та масу сувенірів , Які можна роками зберігати і розглядати. літній відпочинок в Іспанії подарує вам життєву енергію, якої вистачить на весь майбутній робочий рік.

З початку туристичного сезону в Іспанії оживають ресторани і бари на набережних, відкриваються нові курортні села, заповнюються готелі і прибережні портові містечка. Якщо приїхати сюди навесні, то море ще прохолодне, та й погода поки не має в своєму розпорядженні до пляжного відпочинку . Зате можна замовити захоплюючі екскурсії по Барселоні, Мадриду , Севільї, Гранаді , Кордові і іншим великим іспанським містам.

Кастилія - ​​древня країна замків

Іспанія складається з 50 провінцій . кожна провінція має свої гірські вершини. Посередині країни розташовується Кастилія зі столицею країни Мадридом .

Мадрид - це невимушений і чарівний місто, де панує веселощі і доброзичливість. Відвідайте площа Ворота Сонця, де поставлений символ міста - ведмідь, який обіймає суничне дерево. Можна окремо замовити тур в Мадрид або саме з нього почати подорож по Іспанії, адже недалеко розташовані Ескоріал , Толедо і Сеговія .

Кастилія розташована на плоскогір'ї, тому гірських ландшафтів тут немає, зате сюди стікаються мандрівники-любителі старовинних замків різних епох. У цих землях їх кілька тисяч, а в деяких навіть можна оселитися, так як замки перебудовані під сучасні готелі .

На півдні Іспанії, в її середземноморської частини, завжди сонячно, і рідко йдуть дощі. В Андалусії є на що подивитися - Гранаду з її чудовими садами і архітектурою.

У цих місцях найтепліше море у всій Іспанії, дуже часто проводяться кориди , А білосніжні села чекають в гості туристів зі всіх країн. Навіть в маленьких прибережних містах Андалусії можна потанцювати фламенко і спробувати справжні іспанські ласощі.

Бик на кориді атакує червоний плащ матадора, який називається мулета, зовсім не тому, що його дратує червоний колір - адже корови не розрізняють кольорів.

Насправді бик реагує на рух, коли тореро розгойдує мулету. А червоний колір історично був обраний з тією метою, щоб кров бика була менш помітна.

Якщо їхати з півдня на північ , То ви потрапите на узбережжя Коста-тро-Піка, Коста-дель-Соль, Коста-Каліда, Коста-дель-Альмерія. Багато туристів приїжджають відпочивати саме в Коста-дель-Соль, так як неподалік розташований аеропорт в Малазі .

Місцеві жителі знають англійську мову, так як ці місця дуже люблять відвідувати англійці. Але тільки в містечку під назвою Лінія Підрозділи англійців можна сказати буквально ненавидять.

Краще там не говорити по-англійськи, а використовувати суахілі.

шикарні дорогі готелі і приємний відпочинок пропонуються в околицях Марбелья. Ціни тут дуже прийнятні. Тут можна милуватися прибережними горами, заглядати у власне відображення в море, відвідати середньовічний населений місто і зоопарк , Ботанічний сад і заповідник хижих птахів.

відпочинок на Коса-дель-Соль чудовий, так як тут розвинений туристичний сервіс, тепле море і романтичні пейзажі, які так люблять закохані. Від курорту недалеко знаходиться Гранада і Севілья . Вистачить і дня, щоб оглянути їх визначні пам'ятки.

А щоб потрапити в Гібралтар, потрібно мати британську візу.

прекрасна Валенсія - батьківщина паельї

Національний символ Іспанії - паелья. Саме в Валенсії вирощують понад 100 сортів рису, з якого роблять різні види паельї. В Валенсії вам буде цікаво, та й позасмагати тут є де - узбережжя Коста-де-Валенсія, Коста-Бланка, Коста-дель-Азахар щорічно приймають тисячі любителів пляжного відпочинку , Які добираються сюди з аеропортів Валенсії і Аліканте .

Коста-Бланка в перекладі означає «Білий берег». Ця назва узбережжі отримало через білосніжних прибережних скель, порослих соснами, які підносяться в цій місцевості.

На Коста-Бланке багато готелів , Цей курорт призначений виключно для туристів, тому місцевого населення тут мало. Обов'язково потрібно прогулятися по вузьких мощених вуличках, помилуватися старовинними церквами і римськими руїнами. Гори відмінно захищають узбережжя від вітру і прохолодного повітря, тому в цьому районі коротка зима і довге жарке літо.

Місто Бенідром вважається в Іспанії місцевим Лас-Вегасом. Він відомий своєю активною нічним життям і хмарочосами. Це справжнє місто для туристів з сотнями дискотек, готелів і ресторанів. Понад мільйон туристів щороку відвідують Бенідром.

Взимку тут досить тепло, тому туристичний сезон цілорічний. Молоді люди вважають за краще відвідувати Бенідром влітку, а туристи постарше приїжджають взимку.

Один з найбільших музеїв Іспанії - Провінційний музей витончених мистецтв в Валенсії зібрав понад 2000 творів іспанського мистецтва, таких як полотна Ель-Греко, Мурільо, Сурбарана, Веласкеса, Босха, Ван Дейка та інших європейських майстрів.

Первозданна краса збереглася в тихих старовинних містечках на узбережжі, наприклад, в містечку Ла-Віла. Різнокольорові будиночки рибалок, білий пісок на пляжах і скласти бухти, готичні церкви і римські руїни, мальовнича природа - все це є в Іспанії.

Місто Хавеа розташований неподалік від мису Нао, на узбережжі Коста-де-Валенсії, яке відрізняється прозорими водами, відмінно підходять для дайвінгу. Фешенебельний курорт Гандия побудований в 65 км від Валенсії .

Від горизонту до горизонту тут простягаються білосніжні пляжі і шикарні готелі , А порт міста весь заставлений дорогими яхтами. Прямо на пляжі ростуть апельсинові дерева. А якщо відійти від берега на кілька кілометрів, то можна опинитися близько Пекельної прірви.

«Берег апельсинових квітів» - так ще називають в Іспанії курорт Коста-дель-Азахар. Посеред апельсинових гаїв побудований місто Пеніскола, популярний туристичний центр з фортецею, побудованої в море - це головна визначна пам'ятка міста, вибудувана ще в епоху Реконкісти лицарями-тамплієрами. Від підніжжя скелі, на якому побудована фортеця, тягнутися модні готелі і чисті пляжі.

Як і вся Іспанія Каталонія багатолика. Вона складається з Середземного узбережжя, величних Піренеї і землі, розташованої між нами. Це особлива зона, де живуть витончені і життєрадісні люди, блакитноокі і светлокожие, які п'ють тонкі вина немов справжні французи. Каталонці дуже схожі на французів за способом життя і навіть зовні.

Барселонський Акваріум - найбільший в Європі, його підводний скляний тунель - найдовший в світі.

столиця Каталонії - красуня Барселона з незліченною кількістю кафе, своєрідними вулицями і нічним життям . Що тільки не писали про Барселоні, хто тільки не вихваляв її краси і не зізнавався в любові .

Вічний символ міста - Саграда, парк Гуель , Легковажна Рамбана, величезна статуя Колумба, квартал Ешампле ... в Барселоні є, що подивитися. відвідавши Каталонію , Не забудьте подивитися і інші її не менше красиві міста - це Жерона з готичними соборами і тісними вулицями, Таррагона з амфітеатром і римськими стінами, провінційний Фігерас з музеєм-театром Дали.

Поруч з Барселоною туристи відвідують неприступну гору Монсеррат, на вершині якої побудований бенедиктинський монастир. Це втілення запаморочливих прірв, химерних скель і тихих молитов. Сумними очима тут дивиться Чорна Діва Ла Моренета, яка є каталонської святинею.

Узбережжя Коста-Брава

Назва курорту Іспанії Коста-Брава в перекладі означає «Хоробрий берег». це північне узбережжі Каталонії , Стрімчасте і скелясте. Воно простягнулося до самого кордону з Францією. Узбережжя порізане дрібними глибокими бухтами, а старовинні рибальські села чергуються з елегантними курортами для туристів. Чим ближче до кордону, тим більше відкривається перед гостями країни гірських пейзажів.

Протяжність самого популярного іспанського курорту Коста-Брава - 240 км, від кордону з Францією до міста Бланес .

На березі затоки під назвою Росас побудований місто Росас, в околицях якого розкидані готелі і відокремлених бухти. Тут тихі, спокійні місця для усамітненого відпочинку .

Близько містечка Естартіт розташований острів МЕДОС, оголошений природним парком. Там катаються на човнах і займаються дайвінгом, але тільки робити це можна в тиху погоду .

З міста Паламос починається справжня пляжна життя. На узбережжі відкриті цілі курортні квартали. А аквапарк «Аквадівер» ви зможете відвідати в місті Плайя-де-Аро, який також славиться своєю гучною нічним життям . Хоча і в цих місцях можна позасмагати на піщаних пляжах, обрамлених соснами і скелями.

Поети і романтики з усього світу прагнуть потрапити в Тосса-де-Мар - місце, де на скелястому березі розташована стародавня фортеця Віла Велла. Краси цього місця відмінно поєднуються з численними ресторанами і готелями. Улюблене місце відпочинку молодих пар - туристичний центр Ллорет-де-Мар. Це місто магазинів і ресторанів, готелів і галасливих дискотек.

Місто Бланес розділяється на 2 частини - старовинну і сучасну великий скелею, яка врізається в море. На схилі гори розбитий чудовий ботанічний сад з безліччю екзотичних рослин, а недалеко розташований парк «Марінландія» з морськими уявленнями, атракціонами, парадом хижих птахів і папуг.

Золота Коста-Даурада

Коста-Дорада перекладається як Золотий берег. Зовсім не дарма так назвали цей курорт. Довгі пляжі з блискучого білого піску при певному сонячному освітленні стають золотими.

У перекладі цей курорт означає «Золотий берег». І це дійсно так: золотисті широкі пляжі, тепле неглибоке море, ніжна серпанок тутешніх краєвидів тоне в гірських схилах. Це найнаселеніше туристам місце у всій Іспанії.

Старовинні селища і рибальські села давно перетворилися в шикарні курорти - Калафелл або Ель-Вендрелл. Римлянами був побудований древнє місто під назвою Віла Сека, який також поєднує в собі старовину і сучасні туристичні розваги . Місто-готель Салоу розташований недалеко від рибальського селища Камбрілс.

Це справжній європейський курорт з прогулянковими катерами, кварталами дорогих готелів , Пальмовими набережними, кафе і магазинами, ресторанами і нескінченними пляжами. В Салоу краще відпочивати всією сім'єю , Адже тут відкрито знаменитий парк атракціонів « Порт Авентура ».

Якщо вам потрібен спокійний відпочинок , Вирушайте в Камбрілс - старовинний рибальський порт з безліччю готелів і рибних ресторанів. Іспанське місто Таррагону потрібно описувати окремо.

Це красива старовинна провінція Іспанії з галереями, музеями, римським амфітеатром і знаменитими соборами на морському узбережжі. Тут є ще морський курорт Монтбріо-дель-Камп, де відкриті лікувальні санаторії, що використовують термальні води. До речі, лікування водами можна прекрасно поєднувати з морськими купаннями.

Читайте тут ще про Іспанію!

Чим вона бажана і цікава для них?

Новости