Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як в Україні відзначать свято Колодія та Масляну-2018: програма заходів

03 лютого 2018, субота, 8:00 525

2018-02-03T08: 00: 00 + 02: 00 Суспільство 2019-03-15T04: 51: 10 + 02: 00

Українські Новини

Українські Новини Як в Україні відзначать свято Колодія та Масляну-2018: програма заходів Українські Новини Як в Україні відзначать свято Колодія та Масляну-2018: програма заходів

В Україні на честь святкування пройдуть фестивалі і ярмарки

Свято "Українська Масніця" пройде в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово".

Дотримуючись споконвічно українських традицій, тут відтворять давній обряд Колодія. Наші предки вважали Колодія богом шлюбу, любові, сім'ї і згоди в ній. Відбуватися дійство буде на території експозиції "Середня Наддніпрянщина". Святкування триватимуть 17-18 лютого. Початок о 12:00

На Співочому полі в Києві також будуть проходити традиційні народні гуляння на честь Масниці.

Відвідувачів Співочого поля чекає:

-обряд спалювання солом'яної баби;

-перший фестиваль кольорових млинців;

-лицарський турнір;

-святкова концерт;

-сучасний сферичний кінотеатр;

-зона дитячих розваг;

-великий в Києві тюбинг-гірки;

-живий куточок.

-аллея майстрів хендмейд.

Крім того, гостей пригощатимуть смачними варениками, млинцями та узваром. Дата: 17-18 лютого, з 13:00. Вартість квитка: 50 гривень.

Масштабне святкування Масляної очікується і в "Парку Київська Русь", де відвідувачі зможуть зануритися в давні звичаї та обряди святкування проводів зими. Тут пройде обряд спалювання найбільшого опудала Масляної в Україні, а також ритуал "Колодій", "масляничних вертеп". Занудьгувати на святі не зможуть ні діти, ні дорослі, і голодними точно не залишаться, адже організатори готують безліч страв для своїх гостей. Дата: 17-18 лютого. Вартість квитка: дитячий - 50 грн, дорослий - до 200 грн.

На ВДНГ в Києві пройде "наліком фест" в рамках святкування "Великий Масляної". "Наліком фест" - проводи зими з дуже смачними традиційними стравами і напоями від українських виробників. На ВДНГ люди зможуть дегустувати наливки, млинці, покуштувати смакоти на фудкорті і отримати призи. На території ВДНГ буде розміщено багато тематичних фотозоні. Дата: 17-18 лютого. Вхід безкоштовний.

У парку "Феофанія" також влаштують народні гуляння, які в себе включають розваги для дітей і дорослих, бої на мішках, хороводи, танці навколо святкового багаття. Для охочих навчатися чомусь новому тут будуть діяти "теплі" зони з майстер-класами. Частування від паркових кафе також порадують гостей своїм достатком. Дата: 17-18 лютого, о 12:00. Вартість квитка: 20 грн.

В етнографічному комплексі "Українське село" відзначать українське свято Колодія, за традиціями, яким слідували наші предки і передавали їх своїм нащадкам. Дата: 17-18 лютого. Вхід безкоштовний.

Раніше Українські Новини повідомляли про відмінності свята Колодія та Масляної .

Тим часом, Великий піст в 2018 році розпочнеться 19 лютого .

Новости