Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Babr24 - Шахраї за кордоном: як обманюють наших туристів

Аферисти різних мастей винахідливі не тільки в Росії, їх закордонні колеги також на фантазію не скаржаться. Тому, вирушаючи в подорож, не втрачайте пильності. Неприємності можуть відбутися в будь-якій державі, яким би цивілізованим і безпечним воно ні вважалося.

Турфірми

Капкан на туриста ставлять ще в Росії, коли мандрівник тільки вибирає напрямок вояжу і турфірму. При виборі фірми важливо не попастися в мережі компаній-одноденок. Спочатку почитайте відгуки про цю фірму, подивіться, скільки коштує тур. Якщо його вартість значно нижче ціни на такий же тур в інших компаніях, то, найімовірніше, це шахраї.

Крім того, кожна поважаюча себе турфірма має свій власний сайт. Липові же компанії не роблять сайт - занадто витратно. Перш ніж укладати договір, варто звернути на це увагу. Пам'ятайте, хороша турфірма - перевірена турфірма. Розпитайте у знайомих, послугами яких компаній користуються вони.

Не пийте воду з-під крана

Отже, ви в іншій країні, заселилися в готель, і все начебто добре. Але тут помічаєте, що в номері (часто в жарких країнах) висять таблички, які забороняють пити воду з-під крана: небезпечно. Це при тому, що в багатьох готелях стоять потужні системи фільтрів, і проточна вода абсолютно безпечна. Робиться це для того, щоб туристи брали платну воду з міні-бару.

Іноді гостям готелю бутильовану воду видають самі співробітники, «забуваючи» згадати, що за живлющу вологу доведеться сплатити. У підсумку в кінці проживання гостю викочують пристойний рахунок за воду. Щоб уникнути зайвих витрат і не ризикувати здоров'ям, можна або набрати воду в кулері під час сніданку, або купити її в найближчому супермаркеті - там вона коштує набагато дешевше, ніж в готелі.

Чому така красива і одна

Цей вид обману дуже популярний в Італії, Туреччині та Єгипті. Розводять там дівчат далеко не на спекотну ніч, а на банальні гроші. Симпатичний молодий чоловік підходить до самотньої панночці на вулиці, розмовляє з нею, гуляє, а потім пропонує піти в бар.

У самому закладі хлопець замовляє випити і собі, і дівчині. Починає з нею щосили фліртувати. Через годину він видаляється в «туалет», «подзвонити», «зустріти на вулиці знайомих», - привід може бути будь-яким. Головне, що кавалер; не повертається. За «частування» дамі доведеться платити зі свого гаманця. Такі «джентльмени» працюють в парі з барменом, прибуток з жертви ділять навпіл.

здайте телефони

Практично у всіх індійських храмах, музеях не можна фотографувати. За зйомкою строго стежать співробітники, які ще на вході наполегливо просять здати камери і телефони «на зберігання». Однак робити цього не варто, інакше розлучитеся з гаряче улюбленою технікою назавжди. Якщо працівники будуть надто наполегливі - витягніть акумулятор з камери, вимкніть телефон і покажіть їх співробітнику. Мовляв, уже знімати не зможете.

Ще один з популярних туристичних розлучень в музеях, галереях, храмах - квиток «без черги». Аферисти (іноді у формі місцевих працівників) пропонують іноземцям купити квиток «трохи дорожче» і не витрачати час на очікування. Не ведіться. По-перше, квиток виявиться фальшивим, а по-друге, чергу доведеться відстояти заново.

сигари

Всі ми чули, що гордістю Куби вважаються місцеві сигари. У торгових і сувенірних лавках вони стоять зовсім не дешево. Далеко не кожен турист може собі дозволити привезти з відпустки такий сувенір. І ось тут економних мандрівників ловлять шахраї. Зазвичай вони стоять недалеко від офіційних магазинів і пропонують купити сигари в своїй точці за смішною ціною.

Важливо не піддатися спокусі і не купити «відмінний» товар дуже дешево. Інакше в ваших руках виявиться підробка, причому вельми сумнівної якості. Щоб не переплачувати і придбати справжні сигари, краще піти на тютюнову фабрику, де є свої спеціалізовані магазинчики. Купуючи кубинські сигари поштучно, просите продавця при вас розкрити коробку, дивіться, щоб на ній стояв знак гарантії зеленого кольору. Усередині коробки кожен шар сигар повинен бути відділений друг від друга тонкої кедрової платівкою, розмір якої точно збігається з розміром коробки.

Фото з відкритих джерел

© Babr24.com

URL: http://babr24.com/?IDE=182873
bytes: 4648/4131

24.com/?

Новости