Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Японії навчилися видобувати газ із гідрату метану з дна океану

Перша партія газу здобута з глибини 1,3 кілометра / Фото: wastedenergy.net

Про це повідомило агентство природних ресурсів і енергії Японії у вівторок.

як повідомляє РІА Новини , Перша пробна партія природного газу здобута з глибини 1,3 кілометра на дні океану з покладів гідрату метану, йдеться в заяві агентства. Родовище, розташоване в Тихому океані на півдні основного японського острова Хонсю, за попередніми розрахунками фахівців, містить запаси гідрату метану, зіставні з обсягами споживання природного газу в країні за 14 років.

Гідрат метану - це кристалічна речовина, що виникає при низьких температурах і під тиском, являє собою суміш молекул води і метану, в природі він зустрічається під шаром вічної мерзлоти або глибоко на океанському дні. Вчені вважають, що запаси цього виду сировини в Японії складають близько 7 трильйонів кубометрів. Японія, яка не має своїх корисних копалин, змушена імпортувати енергоносії. Потреби в них різко зросли після аварії на АЕС "Фукусіма-1" і зупинки більшості атомних станцій в країні. Японські енергетики покладають великі надії на гідрат метану як на перспективне джерело природного газу.

Агентство природних ресурсів і енергії розраховує, що протягом п'яти років може бути розпочато видобуток газу в промислових масштабах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости