Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Жироні Побудуй найбільший в світі макет Титаніка

В іспанському місті Жірона Побудуй найбільший макет легендарного лайнера Титанік.

В іспанському місті Жірона Побудуй найбільший макет легендарного лайнера Титанік

За словами Хесуса Феррейра, президента Фонду «Титанік», габарити макета складуть 9 м в довжину, 2 - в ширину і 2,4 м - у висоту. Таким чином, модель відтворить знамените судно в масштабі 1.30.

Після доведення каркаса лайнера до стану повної готовності корабель буде відправлений в Гранаду, де допрацюють його внутрішні інтер'єри, а потім сучасний «Титанік» значних розмірів зробить світове турне.

Планується, що в рамках цього круїзу іспанська лайнер відвідає Італію, Великобританію, Мексику, Венесуелу, Колумбію і США.

У Гранаді, в свою чергу, створять макет британського порту Саусхемптоні, з якого «Титанік» і відправився в шлях в далекому 1912 році, а також такі елементи «внутрішнього оздоблення» корабля як капітанський місток, камера зберігання предметів мистецтва, трюми з перевозяться в них автомобілями і навіть винний льох, де зберігалося шампанське.

За словами творців цього шедевра декоративно-прикладного мистецтва, макет «Титаніка» повинен прибути в гранадський порт вже в січні наступного року. А орієнтовний час початку його «круїзу» призначено на перші місяці 2016.

За матеріалами: EUROMAG

Новости