Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Більярдний стіл своїми руками 1000 фото, майстер класи

  1. Як зробити більярдний стіл своїми руками
  2. Саморобний більярдний стіл
  3. Більярдний стіл трансформер з ДСП
  4. Більярдний стіл зі світлодіодним підсвічуванням
  5. Як зробити еліптичний більярдний стіл
  6. Портативний більярдний стіл своїми руками
  7. Міні столик для більярду з картонного ящика
  8. Кишеньковий міні-більярд
  9. Кишеньковий міні-більярд в металевій коробочці
  10. Перетяжка більярдного столу
  11. Розбирання більярдного столу
  12. Перевезення більярдного столу
  13. Підставка для київ своїми руками
  14. Переносний футляр для кия і куль
  15. Як зробити полірувальник більярдних куль своїми руками
  16. Більярдний стіл з конструктора Кнекс

більярдний стіл своїми руками

Більярд має довгу і дуже багату історію. Гра зародилася приблизно в 15 столітті в Північній Європі, тоді вона нагадувала крокет, і майданчиком служило трав'яне поле. Гра розвивалася і набула великої популярності, і незабаром її вирішили перемістити в приміщення, щоб грати на дерев'яному столі з зеленою тканиною, що імітує траву, і рамкою навколо країв. У той час, замість того, щоб бити, кулі штовхали, а дерев'яні палиці називали не кий, як сьогодні, а «булава».

Сьогодні більярд, це розвага для будь-якого віку і відмінний спосіб об'єднати сім'ю і розважити гостей. Зробити більярдний стіл своїми руками не просто, багатьох лякає розмір, вага і технічні нюанси, коли справа доходить до конкретних функцій. Але немає нічого неможливого, представлені в цій статті майстер класи та фотографії повинні допомогти йому пережити, якщо є бажання зробити власний стіл для більярду.


Як зробити більярдний стіл своїми руками

Як випливає пошукавши в Інтернеті ви напевно знайдете безліч відеороликів і статей, де представлені поради, інструкції та майстер класи, як зробити більярдний стіл своїми руками Як випливає пошукавши в Інтернеті ви напевно знайдете безліч відеороликів і статей, де представлені поради, інструкції та майстер класи, як зробити більярдний стіл своїми руками. Проте, виготовити таку конструкцію самостійно, без допомоги фахівця по деревообробці работенка не для людей зі слабкими нервами, знадобиться досвід роботи з деревом і терпіння, так як більярдні столи вимагають детальних скоординованих зусиль, тому готові вироби такі дорогі.

Звичайно, більярдний стіл можна вважати розкішшю, в ідеалі для гри потрібна окрема кімната, або, по крайней мере, дуже просторе житлове приміщення. Для початку потрібно переконатися, що у вас достатньо місця в кімнаті, яку вибрали для розміщення свого більярдного столу. Ви будете здивовані тому, як багато разів люди забувають розрахувати простір, необхідне для того, щоб кілька гравців зручно розмістилися і пересувалися навколо столу. Звичайно, більярдний стіл можна вважати розкішшю, в ідеалі для гри потрібна окрема кімната, або, по крайней мере, дуже просторе житлове приміщення Більярдний стіл може стати відмінною інвестицією для будь-якого будинку і крім задоволення, він може бути чудовою прикрасою інтер'єру. Тут представлена загальна інформація для виготовлення столу, ось стандартний креслення Якщо ви беретеся зробити більярдний стіл своїми руками, то природно підберете потрібні розміри і тип столу для свого приміщення. Якщо місця недостатньо, але подальше життя без більярду ви просто не уявляєте, то є кілька варіантів, наприклад, стіл-трансформер, це коли на більярдний стіл встановлюється стільниця і він стає обіднім. Або зробіть конструкцію зі складними ніжками, щоб його можна було зберігати в зручному місці. Ну і звичайно, ви можете зробити маленький, або дуже маленький більярдний стіл. Який би варіант не вибрали, вам швидше за все знадобляться такі матеріали: дерев'яні ніжки з клеєний брус для ніжок; рейки і планки для бортів; зелене більярдне сукно і підкладкова тканину; сітка для луз; цілісний лист ДСП для стільниці товщиною не менше 20 мм; епоксидна шпаклівка, лак; гума для виготовлення ударної кромки; скоби для виготовлення луз (краще купити готові, вони не дуже дорогі); конфірмати, саморізи; меблеві болти і клей ПВА.

До вибору матеріалу, з якого буде виготовлений стіл, треба підійти дуже відповідально До вибору матеріалу, з якого буде виготовлений стіл, треба підійти дуже відповідально. Наприклад, для бортів і ніжок підійдуть тільки тверді породи деревини - граб, бук, дуб. ДСП для стільниці має бути з абсолютно рівною поверхнею, звичайно в ідеалі для ігрової поверхні необхідна «ардезітская» плита, яку добувають в Лигурийской області Італії, але це вже для професіоналів, для любителів підійде і ламіновані ДСП. Так само, як і сукно, даний коштує шалених грошей, тому купите звичайне в магазині тканин. Зверніть увагу на гуму для бортів, найкраще купити її в спеціалізованому магазині, або можна звернутися в більярдну, там періодично змінюють більярдний шнур при перетягуванні столів. Не раджу економити на лузах, їх, звичайно можна зробити своїми руками, але навіть на саморобному столі вони повинні бути ідеальні, тому краще купити готові. Головне, зосередьтеся на якості. Можна зробити дуже красивий стіл, але якщо не врахувати всіх нюансів, він буде абсолютно не придатний для гри.

Джерело фото nashprorab.com/bilyardnye-stoly-svoimi-rukami/

Нижче представлена ​​галерея з фотографіями деталей і загальний порядок складання стандартного столу.

Джерело фото http://6sotok-dom.com/dom/mebel/stoly/bilyardnyj-svoimi-rukami.html 6sotok-dom.com

Тут покрокові фото виготовлення вже конкретного більярдного столу

Джерело фото dorsetcustomfurniture.blogspot.com/2008/12/build-your-own-pool-table-update.html

І ще варіант, знайшов на англомовному сайті І ще варіант, знайшов на англомовному сайті. Пропорції, молдинги і палітра в значній мірі те ж саме, але результат відрізняється. Система збирання є гібридною суміш болтів і сталевих пластин. Звичайно, цей стіл виготовлявся в спеціальний майстерні з хорошим обладнанням, на сайті описано багато нюансів, якщо вам цікаво, посилання знаходиться під галереєю з покроковими фото. Там же ви можете знайти посилання на інші моделі.

Джерело фото dorsetcustomfurniture.blogspot.com/2012/08/a-custom-pool-table.html

Саморобний більярдний стіл

Привід, щоб зробити саморобний більярдний стіл може бути різним, для кого-то більярд, це спосіб заробляти гроші, а для кого-то хороший спосіб провести час з друзями. Втім, не важливо, якщо є можливість, обзавестися власним більярдним столом, то упускати її не треба. Якщо ви не професіонал і не багатий дивак, то про покупку, мабуть, говорити не варто, навіть аматорська модель коштує близько 5 тис. Доларів, тому варто спробувати зробити стіл самостійно. На покрокових фото один з варіантів, правда, не дуже докладний, але порядок показаний дохідливо.

Джерело фото svoimi-rukami.my1.ru/index/biljardnyj_stol_svoimi_rukami/0-75

Ще один варіант, з більш детальними фотографіями, правда, якість не дуже хороше, але розібрати можна Ще один варіант, з більш детальними фотографіями, правда, якість не дуже хороше, але розібрати можна. Для виготовлення автор використовував опалубну фанеру б \ у. Причому з цього матеріалу виготовлені ніжки, і борти, які закріплені металевою стрічкою. Не зовсім стандартне рішення, але так як стіл планується зберігати в підвалі, то непоганий варіант, фанера добре переносить вогкість. Але борту звичайно, краще робити з масиву. Замість більярдної гуми використовувалися газові шланги. Стіл хоч і невеликий, але за твердженням автора, свої функції виконує відмінно.

Джерело фото sdelay.tv/blogs/toropygka/bilyardnyi-stol

Більярдний стіл трансформер з ДСП

Приклад, як зробити більярдний стіл трансформер. Як бачите, все дуже просто, ігрова поверхня накривається кришкою, виходить симпатичний обідній стіл для вітальні. В якості звичайного столу, звичайно, виглядає непогано, але наскільки він годиться для гри в більярд, викликає сумнів, зокрема його міцність. При такій конструкції напевно можливі викривлення, хоча, якщо посилити металевою рамою .... Шкода немає опису, як його робили. Але якщо вам ідея сподобалася, можна спробувати, зробити його своїми руками буде не так складно.

Джерело фото www.instructables.com/id/Pool-Billiard-Table

Більярдний стіл зі світлодіодним підсвічуванням

Грати в більярд зі світлодіодними вогнями набагато цікавіше! Це весело і здорово виглядає для вечірок! Зробити таку підсвічування можна за кілька хвилин і коштуватиме це буде зовсім недорого. Світлодіодні смуги мають липку сторону.

Приклеюється не дуже сильно, досить міцно, щоб прикріпити під бортами і не зіпсувати покриття. Звичайно, якщо намічається серйозна гра і світло відволікає, його можна просто вимкнути або знизити яскравість за допомогою пульта дистанційного керування. А взагалі виглядає здорово, навіть коли не граєте, світло створює в кімнаті дивовижну атмосферу.

Джерело фото www.instructables.com/id/Pool-Table-Lights/

Як зробити еліптичний більярдний стіл

Більярдний стіл, як правило, прямокутної форми і має шість луз. Тим не менш, ключовим словом тут є «зазвичай». Для цього проекту ми будемо робити еліптичну форму. В геометрії Евкліда це замкнута плоска крива, геометричне місце точок площини, для яких сума відстаней до двох даних точок (званих фокусами) постійна. Отже, для початку вам необхідно намалювати еліпс, для цього візьми два гвоздика, застроми в лист фанери на деякій відстані один від одного. Потім візьміть нитку, зробіть колечком і надіньте на гвоздик, натягнувши її, олівцем малюйте по колу, витягнутість і величину можна буде відрегулювати. Складніше буде вирізати еліпс, але думаю, впораєтеся, а подальший порядок виготовлення дивіться на покрокових фото.

Джерело фото www.instructables.com/id/Elliptical-Pool-Table

Портативний більярдний стіл своїми руками

Для багатьох більярдний стіл недозволена розкіш, і не тільки через ціни, в сучасній квартирі знайти місце для досить громіздкої конструкції зовсім не просто. Питання можна вирішити різними способами, наприклад, зробити маленький стіл, автор цього проекту якраз і пропонує варіант такого більярдного столу. Це називається, дешево і сердито, за підрахунками автора витрати склали близько 150 доларів, але це по їх, європейськими мірками, у нас мабуть обійдеться дешевше. Дійсно, вийшла досить компактна конструкція, причому розбірна. Такий столик можна зберігати навіть на балконі. Що треба, показано на фото

Повний список матеріалів подробиці виготовлення можете подивитися на сайті, посилання під галереєю, ну а докладні покрокові фото представлені тут Повний список матеріалів подробиці виготовлення можете подивитися на сайті, посилання під галереєю, ну а докладні покрокові фото представлені тут.

І сточнік фото www.instructables.com/id/Mini-Small-Pool-Table/

Ось ще один міні варіант, який за розмірами складає приблизно половину стандартного більярдного столу. В принципі це тільки стільниця, до днища закріплені два дерев'яні бруски смужки в якості бази, так що міні стіл можна встановити на будь-яку рівну поверхню. Витрати, як бачите теж мінімальні, для бортів використовувалися велосипедні шини, а лузу зроблені з сітки для скиммера.

Іс цом фото www.instructables.com/id/Make-Your-Very-Own-Pool-Table

Міні столик для більярду з картонного ящика

Спосіб, як зробити міні столик для більярду з картонного ящика. Звичайно, щось подібне можна купити в магазині іграшок, але такий ви точно не купите. Все що потрібно, це картонний ящик, трохи зеленого сукна і рулони туалетного паперу. Виріжте з щільного картону кришку, зробіть лузи, вставте ігрове поле в коробку, щоб вийшли бортики 1,5 - 2 см. Використовуйте рулони туалетного паперу, щоб збалансувати верх при склеюванні. Ну і все, приклеїти сукно, пофарбувати і можна починати гру.

Джерело фото www.instructables.com/id/Mini-Pool-Table-Top-Game

Кишеньковий міні-більярд

Вам подобається більярд, і ви ні на хвилину не хочете розлучатися зі своєю улюбленою грою? Не проблема, зробіть запропонований автором кишеньковий міні-більярд і отримуйте задоволення в будь-який час. Для цього вам знадобиться гарячий клей, фетр в будь-якому кольорі, картон, бамбукові шпажки, фоторамка будь-якого розміру, бісер або металеві кульки.

А також ножиці, наждачний папір, олівець, ручка, лінійка і гострий ніж.

  • Видаліть скло з рамки.
  • Виріжте поле з картону і зробіть 6 отворів.
  • Приклейте сукно.
  • За допомогою клею закріпіть поле в рамці.
  • Візьміть бамбуковий шампур, обріжте його до потрібної довжини і відшліфуйте наждачним папером.

Ось і все, можна починати перший фрейм.

Джерело фото www.instructables.com/id/Mini-Pocket-Pool-Table

Кишеньковий міні-більярд в металевій коробочці

А як вам такий варіант кишенькового міні-більярду? Правда, тільки на 4 лузи, більше місця не вистачило, але це не так страшно. Ну, тут пояснювати мабуть нічого не треба, все комплектуючі напевно знайдуться в кожному будинку, а порядок виготовлення добре показаний на покрокових фотографіях. Свято, яке завжди з тобою. Якщо ви бросатся курити, тепер буде чим зайнятися в обідню перерву.

Джерело фото www.instructables.com/id/Pocket-Yard-Pool-Table

Перетяжка більярдного столу

Ігрова поверхня більярдного столу повинна бути ідеальною, принаймні, треба прагнути до цього Ігрова поверхня більярдного столу повинна бути ідеальною, принаймні, треба прагнути до цього. Адже саме сукно першим приходить в непридатність, на ньому утворюються потертості, які змінюють траєкторію руху куль під час гри. Загалом хочете чи ні, але перетяжкой займатися доведеться, хоч це і не просто.

Зазвичай така справа доручають професіоналам, але інструменти, використовувані при перетягуванні не такі вже дорогі і складні. В принципі перетяжку можна зробити самостійно, складність полягає в високих вимогах. Натягнете сукно в неправильному напрямку, або залишите трохи пилу і все - ігрова поверхня буде нерівною і непередбачуваною. Ви можете звести до мінімуму ймовірність, що це відбудеться, працюючи повільно і обережно, і знайти помічника, щоб розтягнути тканину, щоб її закріпити. Порядок заміни показаний на покрокових фото, прочитати коментарі до акаждой фотографії можна на сайті першоджерела, посилання на який знаходиться під галереєю.

Джерело фото www.wikihow.com/Felt-a-Pool-Table

Розбирання більярдного столу

Стандартний стіл складається з дерев'яного каркаса, робочої поверхні і луз. Монетні столи, столи з кульковими поворотними механізмами, а також з поверхнею з фибролита набагато важче розібрати. Взагалі, розбирання більярдного столу, справа не легка, вимагає великих зусиль і необхідних інструментів.

Порядок такої.

  • Відключіть лузи, якщо у вас немає спеціального інструменту видалення скріпок, підніміть скоби за допомогою плоскої викрутки.
  • Зніміть борту, для чого використовуйте торцевий ключ.
  • Відокремте сукно від ігрової поверхні, він зазвичай або приклеєний або закріплений скобами. Скріпки видаляти простіше, а якщо приклеєний, то потягніть край тканини назад дуже обережно (не вгору або вперед), просуваючись навколо столу. Після того, як зніміть, щоб уникнути зморшок і складок, просто скрутіть, не притискаючи лінії згину.
  • Відкрутіть кутові гвинти.
  • Підніміть кожен сланець і відкладіть в сторону. Більшість столів мають ігрову поверхню з трьох сланцевих плит, і кожна з них може важити до 110 кг. Попросіть друзів, щоб допомогли зняти і акуратно скласти. Подряпина в одному сланці може зіпсувати всю ігрову поверхню, тоді буде потрібно дорога заміна для всіх трьох сланців.
  • Розберіть раму. Переверніть стіл і відкрутіть ніжки.

Якщо виникне необхідність в транспортуванні, робіть це дуже ретельно. Особливо акуратним треба бути зі сланцем стільниці, ця штука одночасно і важка і крихка. Попросіть кількох людей, щоб завантажити на меблеву візок. Закріпити на місці меблевому ременем. При транспортуванні на вантажному автомобілі, затягніть ремінь навколо сланцю і на ламелі вантажівки.

Джерело фото www.wikihow.com/Disassemble-a-Pool-Table

Перевезення більярдного столу

Більярдний стіл, штука важка, мається на увазі справжній стіл, і його переміщення вимагає великих зусиль. Тут показані способи переміщення всередині будинку і транспортування в інше місце. У будь-якому випадку вам буде потрібна допомога, а для перевезення в інше місце ще і необхідні інструменти і терпіння.

Будинки пересувати стіл звичайно простіше, можна навіть спробувати і одному, якщо зробите такі дерев'яні візки, як на фото. Це не так складно, і вони вам ще не раз знадобляться, в будинку завжди є важкі речі. Якщо нема кому допомогти пересунути більярдний стіл, спробуйте самі. Приготуйте візки, якщо ви робите це в поодинці, зачепите візок ногою і вставте її на місце під більярдний стіл. Заблокуйте колеса і повторіть операцію з усіма ніжками. Звільніть колеса і приготуйтеся до руху. Тепер ви повинні йти за наміченим маршрутом. Виміряйте всі двері, через які доведеться пройти, і перевірте, чи пройде стіл. Приберіть килими і інших предмети, які можуть перешкодити переміщенню. Коли досягли місця призначення, повторіть операцію зняття столу з візків в зворотному порядку.

Транспортувати більярдний стіл в інший будинок звичайно складніше, так що його доведеться частково розібрати Транспортувати більярдний стіл в інший будинок звичайно складніше, так що його доведеться частково розібрати. Щоб не пошкодити дорогу річ, робіть все по порядку. Спочатку зніміть лузи. Залежно від дизайну столу вони можуть бути прикріплені різними способами. Відключіть борту. Зніміть сукно. Це найважча частина процесу, так як діяти треба дуже акуратно. Якщо тканина закріплена скобами, необхідний спеціальний знімач. Коли зніміть, акуратно складіть сукно, щоб не було зморшок, звичайно, якщо ви плануєте його знову використовувати. Зніміть кришку столу. Відкрутіть ніжки. Можна завантажувати в машину. Оберніть всі деталі, особливо стільницю готові тканиною або який-небудь набиванням для захисту від пошкоджень. Коли доставите на місце, зберіть більярдний стіл в зворотному порядку.

Джерело фото www.wikihow.com/Move-a-Pool-Table

Підставка для київ своїми руками

Киевница - необхідній елемент інтер'єру більярдної кімнати, до того ж дуже корисний «девайс», не будете ж зберігаті пріналежності для гри на шафі або на столі. Коли-небудь кий обов'язково впадаючи, а ця річ тендітна. Тут уявлень порядок виготовлення підлоги кіевніці. Зручна конструкція, якові можна Встановити в будь-якому Зручне місці, а при необхідності переставіті. Процес показаний на покрокових фото, тільки будьте обережні, автор для обважнення стійки використовував розплавлений свинець, а з рідким металом треба звертатися дуже акуратно. Необхідно пробурити направляє отвір в нижній частині стійки, приблизно 7 см в глибину. Потім фрезером зробити паз 12 см, розтопити свинець в ковші і залити щілину дерева. Остально, думаю, зрозуміло.

Джерело фото www.instructables.com/id/Build-a-Pool-Cue-Rest/

Переносний футляр для кия і куль

Чохол для кия, справа звична, а якщо ви віддаєте перевагу грати тільки своїми кулями для більярду, може, вони у вас щасливі? Для таких випадків автор пропонує зробити переносний футляр для кия і куль власної розробки. Саморобний кофр вміщує 15 більярдних куль, кий, крейда і ще залишається досить місця для інструменту, якщо раптом знадобиться терміновий ремонт для ваших речей. Може здатися, що це дуже важка штука, але це не так, тим більше що носити футляр легко і зручно. Як його зробити, показано на покрокових фотографіях, а подробиці про матеріал, інструменти, розміри та інші нюани виготовлення можете дізнатися на сайті, посилання під галереєю.

Джерело фото www.instructables.com/id/DIY-pool-stick-and-pool-ball-case

Як зробити полірувальник більярдних куль своїми руками

За більярдними кулями треба доглядати, тільки тоді вони принесуть вам удачу За більярдними кулями треба доглядати, тільки тоді вони принесуть вам удачу. Якщо куля брудний, він повільно котиться, погано реагує, в загальному, веде себе не адекватно. Тому їх треба регулярно чистити, особливо биток. Машинки для полірування коштує близько 700 $, і це далеко не найдорожча. Хоча в її пристрої немає нічого складного, це поліруюча поверхню, двигун і якась ємність, бак або контейнер. Загалом, якщо захотіти, таку штуку можна без проблем зробити своїми руками, обійдеться вона вам максимум в 10 доларів. Автор цих фото пропонує такий варіант саморобної полірувальника. На фото процес показаний не дуже добре, але на сайті все розписано дуже детально, так що можете перейти по посиланню нижче і почитати.

Джерело фото www.instructables.com/id/Pool-Billiard-Ball-Polisher

Більярдний стіл з конструктора Кнекс

Тут представлена інструкція, як зібрати більярдний стіл з деталей конструктора Кнекс Тут представлена інструкція, як зібрати більярдний стіл з деталей конструктора Кнекс. Спочатку сумнівався, чи потрібно ставити цей майстер клас, але думаю, може, комусь буде цікаво. Є ж люди, які захоплюються пазлами, конструкторами, особисто у мене терпіння б не вистачило. Конструктор K'NEX, це оригінальний винахід американця Джоела Глікмана, назва від слова connects - «з'єдную». Ідея лежить в з'єднання гнучких пластикових прутиків чотиригранної форми. Основні частини являють собою два елементи: K'NEX Rods (стрижні, прутики, палички) і K'NEX Connectors (з'єднувальні елементи, за допомогою яких можна збирати тривимірні конструкції). Також в комплект входять шестерінки, розпірки, цеглинки, колеса, в загальному, вистачає на повноцінний більярдний стіл, у чому ви нижче і переконайтеся. На жаль, в статті не вказано, який саме конструктор треба купувати, це треба дивитися по деталях. Крім конструктора, треба ще купити дошку для стільниці і сукно. Ніяких спеціальних інструментів не треба - клей, сктч, ізоляційна стрічка, маркер і багато, багато терпіння.

Хоч на вигляд прутики і коліщатка виглядають несерйозно, але це дуже міцний більярдний стіл, висотою 91.44cm, в ширину 83.82cm, і довжиною близько 182.88cm. Ігрова поверхня 134cm в довжину і 66.52cm в ширину. Ігрова поверхня (стільниця) з ДСП товщиною 3.175mm обтягнута сукном і закріплена на нижньому боці. Це не покрокова інструкція, кожен блок фотографій в галереї пояснює певну деталь і як вона працює. Я вирішив не розміщувати повну інструкцію з-за великого розміру і складності. Тут ви можете побачити виворіт і те, що є основою столу. Основа, це 4 напрямні, що йдуть по всьому периметру, які підтримуватися поперечними розпірками. Крім того, є ще 2 балки, одна відбувається по вертикалі, а інший горизонтально, утворюючи X.

Це область, де розташовані трикутник, стійка для київ і биток. Биток просто звичайний м'яч для гольфу. Також показано розташування луз і сортувальник. Доріжки з кутових луз призводять по 2-му централей направляють до сортувальника куль, з середніх луз доріжки ведуть безпосередньо. На фото показаний центральний вал, де кулі падають вниз, щоб перейти до сортувальника. Оскільки биток (м'яч для гольфу) трохи менше, він йде вправо. А так як більярдні кулі Knex більше, вони йдуть вліво.

Тут показано, як зробити більярдні кулі. Справа в тому, що на цьому столі можна використовувати тільки класичні Knex кульки з отворами. Як їх зробити придатними для гри, дивіться на покрокових фото. Тільки треба бути уважним, для деяких куль знадобиться більше шарів фарби. Наприклад, для зелених і синіх потрібно лише три шари, в той час як для фіолетових і помаранчевих п'ять. Коли будете вибирати фарбу, беріть більше жовтої, цей колір легше зафарбувати.

Джерело фото www.instructables.com/id/Knex-Pool-Table/

Креслення більярдних столів

Більярдний стіл своїми руками 300 фото


Новости