Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

15 маленьких квартир, в яких попрацювали дизайнери

Маленькі квартири - це величезний пласт нерухомості у великих містах. Одна кімната, яку можуть дозволити собі сім'ї часом стає місцем, де їм потрібно буде провести все своє життя. Народити і виростити дітей, а потім повертатися в свою невелику квартиру в старості. Часом маленькі квартири, не такі вже й маленькі. Головне, знайти спосіб зробити з невеликої квартири багатофункціональне приміщення з великим вільним простором.

Дана інтер'єрна візуалізація є плодом роботи польської дизайнерської фірми Pressenter. Перед дизайнерами стояло завдання декору сорока квадратних метрів, а це -430 квадратних футів для того, щоб цей простір було використано матір'ю і її шестирічною донькою. Безумовно, при розробці проекту враховувався той факт, що тут проживає дитина, у якого постійно зростають потреби, наприклад, на самому початку шкільного періоду. У той час дизайнерам необхідно було не забути про матір, якій обов'язково потрібен був би куточок для відпочинку і релаксації після важкого трудового дня.

Дизайнер інтер'єрів Джулія Грандберг (Julya Grundberg) в рамках нової виставки «Оформлення приміщень: нове житло для нью-йоркців» (англ. Making Room: New Housing for New Yorkers) в Музеї Нью-Йорка продемонструвала повністю готову квартиру-трансформер розміром 30 кв. м, що отримала прізвисько «мікроюніт».

За словами мера міста Майкла Блумберга (Michael Bloomberg), перший будинок з такими мікроюнітамі буде містити квартири розміром 22 кв. м.

Ця невелика квартира займає площу всього 25 квадратних метрів. Вона знаходиться в 18 окрузі Парижа, на пагорбі Монтмартр. Компанія Swan Architectes провела реконструкцію приміщення для оптимізації простору. Тепер в квартирі більше вільного місця. В результаті переробки компанія практично повністю позбулася перегородки посередині квартири, тепер на її місці стилізована дерев'яна полку-перегородка.

Завдяки реконструкції вдалося чітко розділити денну та нічну зони.

Проста і зі смаком оформлена квартира площею всього 35 кв.м. ідеально підходить для молодого холостяка. Як колірної бази обраний білий колір, на фоні якого ідеально розставлені дерев'яні акценти, за невеликим винятком сірих і зелених деталей. Правильне використаний простір не виглядає перевантаженим, природне освітлення робить квартиру дуже затишною.

Правильне використаний простір не виглядає перевантаженим, природне освітлення робить квартиру дуже затишною

Макет цієї крихітної однокімнатної квартири, створений дизайнерами WCH Interior, відбив у собі все, у чому так потребував і чого так сильно хотів власник цієї квартири. І це незважаючи на те, що дизайнери працювали з вкрай обмеженою площею і дизайн інтер'єру повинен був вийти дуже лаконічним.

Тут, в цьому просторі, в цій буквально крихітної квартирі, існує так багато дрібниць, які привертають увагу, що ми просто не могли дозволити собі пройти мимо! Нас відразу підкорило освітлення - одне з найоригінальніших, з бачених нами останнім часом - а також дизайнерське оформлення спальні, теж досить нове і незвичайне.

Ця візуалізація квартири, розташованої в Санкт-Петербурзі, належить творцям з української фірми ArtMixer. Потрібно відзначити той факт, що площа цієї маленької квартири продумана вельми оригінально, трохи незвично в порівнянні з варіантами збільшення простору, які ми звикли бачити серед дизайнерських інтер'єрів.

У цій квартирі на Манхеттені всього 450 квадратних футів площі, так що кожен крихітний дюйм вільного простору повинен бути використаний з максимумом користі. Власник цих апартаментів Ерік Шнайдер поклав завдання створення з цього невеликого простору місця приємного зовні і функціонального для життя на нью-йоркську компанію Normal Projects. Наскільки вони з цим впоралися - судіть самі.

Квартира площею 70 кв. метрів в передмісті Барселони. Центральна цегляна стіна ділить житловий простір на дві зони «День» (кухня, їдальня, вітальня) і «Ніч» (дві спальні і ванна). Дизайн - Серхі Понс (Sergi Pons).

Апартаменти Leopoldo - відмінний приклад того, що навіть невеликий простір може бути стильним і затишним. Дизайнер інтер'єрів Maur? Cio Karam зумів оптимізувати площу в 45 кв.м. в Сан-Паулу, Бразилія. Апартаменти не піддавалися ремонту протягом майже 20 років. В першу чергу було вирішено позбутися якомога більшої кількості стін. Зберегти приватність довелося лише у ванній кімнаті і в пральні. Для візуального розділення апартаментів на окремі приміщення були використані декоративні елементи. А для створення безперервності простору служить дерев'яний ламінат у всій квартирі, а також дзеркальні стіни.

Невелика двоповерхова квартира в Стокгольмі, яка сильно виділяється з ряду звичайних дуплексів. Всього 57 квадратних метрів, але створені з турботою про тих, хто на них буде жити. На першому поверсі квартири розташувалися всі кімнати, крім спальні, вона якраз на другому, мансардному поверсі. Косі стіни в спальні роблять її більш романтичною і спокійною. Навіть невелике мансардне вікно надає художність цього приміщення.

бонус:

«У мене маленька квартира. Загальна площа - 28,4 квадрата. Коли недавно прийшла в гості подруга з п'ятирічним сином, хлопчисько озирнувся навколо і сказав: «Ой, яка у вас маленька квартира! Але ви не турбуйтеся - Гаррі Поттер взагалі жив під сходами, а Людина-павук на кухні! ».

Ну, супергерої на те й існують, щоб виробляти фокуси, не доступні простим смертним. Людині не обтяженому суперздатностями, все ж хочеться мати навколо себе вільний простір, щоб повноцінно себе відчувати і насолоджуватися життям будинку. Тим, хто від безнадійної тісноти готовий податися хоч в супергерої, ми дамо кілька слушних порад на тему, як збільшити простір будинку.

Тим, хто від безнадійної тісноти готовий податися хоч в супергерої, ми дамо кілька слушних порад на тему, як збільшити простір будинку

Дизайнер інтер'єрів Maur?

Новости