Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Збірний тур в Санкт-Петербург "Палаци і фортеці Петербурга" (10 днів / 9 ночей) / Стрельна

  1. Програма туру в Санкт-Петербург "Палаци і фортеці Петербурга" День 1 - Ласкаво просимо в Санкт-Петербург....
  2. Павловська (Павловський палац і парк)
  3. Ермітаж
  4. Кронштадт
  5. Петропавлівська фортеця
  6. Петергоф

Програма туру в Санкт-Петербург "Палаци і фортеці Петербурга" День 1 - Ласкаво просимо в Санкт-Петербург.

Самостійний проїзд до готелю. Розміщення в готелі (гарантоване розміщення з 14:00).
Індивідуальна оглядова екскурсія "Парадний Петербург», під час которойВи познайомитеся з історичним центром міста: Ісаакіївська площа і Ісаакіївський собор, Сенатська площа зі знаменитим Мідний вершник і будівлями Сенату і Синоду, Петропавлівська фортеця і Стрілка Василівського острова, легендарний храм «Спас-на-Крові », Літній сад і Михайлівський замок, крейсер Аврора, Зимовий палац і Палацова площа. Ви побачите унікальні за своєю красою набережні і ажурні мости, завдяки яким місто на Неві по праву називають Північною Венецією.
В ході екскурсії Ви відвідаєте Петропавловську фортецю (докладніше ->) , Яку Петро Перший заклав в гирлі Неви і тим самим заснував один з найкрасивіших міст світу. Прогулюючись по території фортеці, Ви побачите перший в Росії Монетний двір, почуєте розповідь про «Воротах Смерті» і «Будинку дідуся російського флоту», побуваєте в Соборі Петра і Павла - усипальниці всіх російських імператорів і імператриць, в'язниці Трубецького Бастіону яка відіграла велику роль в політичній історії Росії.
Закінчення програми в Петропавлівській фортеці. Вільний час.
Самостійний проїзд до готелю день 2
Сніданок у готелі.
Заміська екскурсія на вибір:
- Екскурсія в Стрельну з відвідуванням Костянтинівського (Президентського) палацу «Відроджений задум Петра». В ході екскурсії Ви почуєте історію Стрельни, починаючи від «Стреліна мизи» Петра Першого і закінчуючи Палацом Конгресів. Екскурсія дає можливість оглянути відновлені інтер'єри палацу і експозицію, що розповідає про історію російського флоту. На початку XXI століття палацово-парковий ансамбль Стрельни отримали нову назву - Державний комплекс «Палац Конгресів», де нині проходять міжнародні зустрічі глав держав. Тут же проходив Петербурзький Саміт Великої Вісімки.
АБО
- Екскурсія до Гатчини з відвідуванням Гатчинського палацу «На прийомі у імператора Павла - резиденції імператора Павла I. Ви відвідаєте замок-палац Павла I, пройдете по підземному ходу, що веде до озера, прогулятись по пейзажному парку. Історія палацово-паркового ансамблю в Гатчині починається з 1765 року, коли Катерина II подарувала Гатчинському мизу графу Г. Г. Орлову в подяку за участь в палацовому перевороті і згодом, після його смерті, подарувала його синові великому князю Павлу Петровичу, майбутнього імператора Павла I . Закінчення програми в центрі міста.
* Вечірня програма - запрошуємо Вас побачити Петербург в унікальній нічний підсвічуванні!
незабутня прогулянка «Ніч розвідних мостів» (докладніше ->) під розведення мостів на комфортабельному теплоході-ресторані! Приголомшливі види нічного міста, зметнулися вгору прольоти розвідних мостів, здається нескінченним караван судів і чарівна музика на борту комфортабельних теплоходів! Рейс супроводжує жива музика, на борту теплохода працює ресторан (доп. Плата)

день 3
Сніданок у готелі. Вільний день для прогулянок по місту, відвідування концертів, виставок, а також покупку петербурзького сувенірів.



день 5

Сніданок у готелі.
Заміська автобусна екскурсія «Блиск фонтанів» в Петергоф (докладніше ->) з відвідуванням Великого Імператорського палацу і Нижнього парку (фонтани) *. Чи можна що-небудь додати до того, що, за опитуванням, який пройшов кілька років тому, Петергоф увійшов до списку семи чудес Росії. Музей набрав 26 мільйонів голосів росіян, і став першим в цьому списку з творінь рук людських. І Ви побачите його практично у всій своїй красі: виконаний в стилі «зрілого бароко» Великий палац з його чудовими інтер'єрами і колекцією предметів прикладного мистецтва, розташований біля його підніжжя знаменитий Великий каскад з фігурою Самсона, що розриває пащу лева, палац «Марлі», що відбивається в дзеркалах оточуючих його ставків, палац «Монплезір», з якого Петро спостерігав маневри молодого Російського флоту, павільйон «Ермітаж», оточений ровом з водою, щоб ніхто не порушував усамітнення імператора, численні замис ловато влаштовані і багато прикрашені фонтани, розташовані на схилах водні Каскади, гроти, вертушки і скульптури.
Закінчення програми в центрі міста.

день 6
Сніданок у готелі. Вільний день для прогулянок по місту, відвідування концертів, виставок, а також покупку петербурзького сувенірів.


день 7

Сніданок у готелі. Екскурсія на вибір:
- Водна прогулянка на теплоході по річках і каналах Північної Венеції * **
Теплохід пройде по парадній частині Неви, по Фонтанці увійде в канали, пройде по Крюкову каналу повз Маріїнського театру і нової Голландії, пройде по річці Мойці під кольоровими мостами: Червоним, Синім і Зеленим і через Зимову канавку повернеться в Неву. Ви побачите: Палаци і маєтки на р. Фонтанка і р. Мийка, Крюков канал і район Коломна, Нікольський собор, Маріїнський театр, Нову Голландію, Юсуповський палац, 3 кольорових моста (Зелений, Синій, Червоний), Храм Спаса-на-Крові, Зимову канавку, Ермітаж, Мармуровий палац, Петропавловську фортецю, Стрілку Василівського острова, Адміралтейство.
АБО
- Відвідування інтерактивного музею «Петровська Акваторія» (вхідні квитки) -в одному місці перед Вами постануть всі головні визначні пам'ятки Петербурга: історичний центр міста; місто-герой Кронштадт; Ораниенбаум; Петергоф з його парками та фонтанами.

день 8
Сніданок у готелі. Вільний день для прогулянок по місту, відвідування концертів, виставок, а також покупку петербурзького сувенірів.


день 9

Сніданок у готелі.
Автобусна екскурсія в Виборг «Від середньовіччя до модерну». За довгу історію міста він встиг побувати і шведським, і фінським, і російським. Зараз Виборг схожий на стару європейську фортецю - неширокі потужні вулиці, замок, вежа ратуші.
Оглядова екскурсія по Виборг, під час якої Ви не поспішаючи пройдете вузькими брукованими вуличками і старовинними площами цього дивного міста, що залучає туристів і мандрівників з багатьох країн, побачите справжнє європейське середньовічний замок і оборонні споруди міста-фортеці належав кільком державам, помилуєтеся «каскадом площ »: Соборній - Піонерській - Ринкової. Знайомство з багатоликої архітектурою міста - «від середньовіччя до модерну». Пам'ятник Торгельсу Кнутссона, засновнику Виборга. Огляд військових укріплень міста XIII - XIX ст .: Кругла вежа, бастіон Панцерлакс, Аннінському і петровські зміцнення. Огляд Виборзького замку з Петровської гірки, звідки Петро I керував облогою і штурмом замку в період Північної війни. Відвідування Виборзького замку. Екскурсія до Державного історико-архітектурний і природний музей-заповідник «Парк Монрепо» ( «Мій спокій», «Моє відпочинок») - єдиний в Росії скельний пейзажний паркепохі романтизму, «Фінляндія в мініатюрі». Розквіт Монрепо пов'язаний з ім'ям президента Санкт-Петербурзької Академії наук Л.Г.Ніколаі, який придбав маєток в 1788р, а після відходу у відставку в 1803 р, цілком віддався прикрасі і оспівування в віршах улюбленого маєтку.
Повернення в Санкт-Петербург, закінчення програми в центрі міста.

* Відправлення екскурсій з центру міста - від ст. метро "Невський проспект"
** У період з 10.10 по 29.04 відвідування тільки Великого Імператорського палацу - фонтани не працюють.
*** - Екскурсія "Нічний Петербург" і Водна прогулянка на теплоході по річках і каналах Північної Венеції тільки в літній час - з 29.04 по 30.09

Царське Село (Пушкін)

Царське Село - палацово-парковий ансамбль XVIII-XIX століть, головною частиною якого є Катерининський парк з палацом і павільйонами. Це офіційна літня резиденція трьох російських монархів - Катерини I, Єлизавети Петрівни і Катерини II. Палац був закладений в 1717 році за наказом імператриці Катерини I, на честь якої і отримав назву. Протягом XVIII століття неодноразово перебудовувався і в сучасному вигляді представляє зразок пізнього бароко.

Фасад лазоревого кольору чудово гармоніює з позолоченими елементами декору. Північну сторону вінчають золоті куполи палацової церкви, а до південної примикає чудове парадне ганок. Головний зал палацу - найбільший у всіх палацах Петербурга, його стелі з величним плафоном досягають близько 47 м у висоту. Прогулюючись по знаменитій Парадній анфіладі з величезними вікнами, ви зможете побачити безліч прекрасних кімнат, окремої згадки серед яких заслуговує всесвітньо відома Янтарна.

Катерининський парк, що займає площу 107 гектар, складається з регулярного Старого саду і пейзажного Англійського парку, розділених Великим ставом. Перший був облаштований на початку XVIII століття фламандськими майстрами за тодішньою модою на голландський манер. А пейзажний парк створювався вже по британській моді при Катерині II. В ході робіт висадили кілька тисяч дерев, звели десятки павільйонів і навіть змінили рельєф місцевості - створили штучні пагорби.

Павловська (Павловський палац і парк)

Павловська - палацово-парковий ансамбль кінця XVIII - початку XIX століть, розташований в передмісті Санкт-Петербурга. Основною визначною пам'яткою є Павловський палац, літня резиденція Павла I. Поруч з палацом по обох берегах річки Слов'янки розташовується пейзажний парк площею приблизно 600 гектар, один з найбільших в Європі.

Палац і парк були закладені в 1782 році і створювалися протягом близько 50 років трьома поколіннями архітекторів і оформлювачів: Чарльз Камерон, Вінченцо Брена, Джакомо Кваренгі, Андрій Воронихин, Карло Россі. Золотисто-білий палац, побудований на високому березі річки, видно навіть з далеких точок парку і міста. Його центральний триповерховий корпус увінчаний пологим куполом на шістдесяти чотирьох колонах. Примикають відкриті галереї утворюють парадний двір у вигляді широкої підкови.

Формування колекцій нинішнього музею пов'язане з подорожжю власників палацу Павла Петровича і Марії Федорівни по Європі в 1781-1782 роках. Відвідуючи майстерні відомих майстрів, вони набували і замовляли картини, скульптуру, меблі, бронзові вироби, шовкові тканини, порцелянові сервізи. Королівські особи підносили їм різні подарунки, які увійшли в оздоблення залів палацу.

Ермітаж

Державний Ермітаж - гордість Росії, найбільший в країні музей, який займає 5 історичних будівель на Палацовій набережній, головним серед яких є Зимовий палац. Сьогодні колекція Ермітажу налічує близько 3 млн експонатів, починаючи з кам'яного віку і до нашого століття. Тут представлено живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво, нумізматика та археологічні пам'ятники. Державний Ермітаж знаходиться на 13-му місці в списку найбільш відвідуваних художніх музеїв світу.

Свою історію музей почав з колекції творів мистецтва, придбаних російською імператрицею Катериною II. Спочатку це зібрання розміщувалося в спеціальному палацовому флігелі - Ермітажі (в перекладі з французької - місце усамітнення) - звідки і виникла назва. Для відвідувачів музей відкрився в 1852 році в спеціально побудованому для цього будівлі Нового Ермітажу. Вже тоді тут було представлено багаті зібрання творів мистецтва, а в наші дні відвідування Ермітажу, безперечно, один з обов'язкових пунктів туристичної програми в Санкт-Петербурзі.

Кронштадт

Кронштадт (в перекладі з німецького - місто-вінець) - найвіддаленіший і незвичайний з передмість Санкт-Петербурга. Місто-порт, заснований в 1710 році, розташований в Фінській затоці на острові Котлін, прилеглих до нього дрібних островах і дамбі. Протягом усієї своєї історії Кронштадт служив морським щитом Санкт-Петербурга і столицею Балтійського флоту Росії, саме тут був побудований перший в світі криголам.
Найбільш відомим пам'ятником архітектури міста є Морський Нікольський собор, побудований в 1902-1913 роках в неовізантійському стилі. З 2013 року він вважається головним храмом Військово-морського флоту Росії. Крім цього зберігся ряд історичних будівель XVIII-XIX століть: Італійський палац, «губернські» вдома, комплекс кронштадтського адміралтейства, стіни і казарми Кронштадтської фортеці, Арсенал, Гостинний двір. Також цікава чавунна бруківка в центрі міста.

Петропавлівська фортеця

З Петропавлівської фортеці, закладеної в 1703 році Петром I в гирлі річки Неви на Заячому острові, почалася історія міста Санкт-Петербурга. Фортеця побудована в формі шестикутної зірки, шість її потужних бастіонів названі іменами сподвижників Петра I. З Наришкіна бастіону щодня о 12:00 робиться постріл сигнальної гармати.

У центрі фортеці розташований Петропавлівський собор, закладений в 1712 році на місці невеличкої дерев'яної церкви. Собор служив усипальницею царюючого Дому Романових, тут поховані російські імператори і імператриці від Петра I до Миколи II.

Петропавлівський собор входить в ансамбль фортеці і становить її родзинку. Визначною пам'яткою собору є дзвіниця з курантами і оглядовим майданчиком. Завдяки висоті в 122,5 м вона аж до 2012 року була найвищою будівлею Санкт-Петербурга. Екстер'єр собору дуже скромний, а інтер'єр, навпроти, вражає своєю помпезністю.
У 1991 році на території Петропавлівської фортеці встановлено пам'ятник Петру I роботи скульптора Шемякіна.

Петергоф

Петергоф (в перекладі з німецького - двір Петра) - заміська імператорська резиденція в околицях Санкт-Петербурга, заснована Петром I в честь перемоги в Північній війні. Неповторний вигляд «Русского Версаля» формувався протягом 300 років - від закладки першого каменю в 1712 році до наших днів, коли після німецької окупації його довелося відновлювати з руїн.

Величний і вишуканий, Великий Петергофський палац, чий фасад простягнувся вздовж тераси майже на 300 метрів, пов'язує в єдине ціле Верхній сад і Нижній парк. Розташований поруч Великий каскад - найграндіозніша фонтанне спорудження Петергофского ансамблю і одне з визначних споруд світу.

Мальовничий Нижній парк створювався Ж.-Б. Леблоном, талановитим учнем творця версальських садів А. Ленотра, за зразком знаменитих регулярних садів і зберіг всі особливості своїх французьких оригіналів. Територію 112,5 гектар прикрашають близько 150 фонтанів і водних каскадів, палаци, павільйони, статуї і квітники. Тут навіть у дерев є своя історія - в парку збереглися дуби, посаджені самим царем.

Новости