Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

заборонене місто

  1. Історія будівництва Імператорського палацу
  2. Інформація для відвідувачів

Протягом століть на території Забороненого міста в Пекіні проживав тільки імператор і його сім'я. Вся королівська свита розташовувалася за його стінами, до певного часу вхід звичайним людям був сюди заборонений.

Історія будівництва Імператорського палацу

Будівля була Імператорського палацу побудовано в 1406-1420 роках, тут протягом 5 століть проживало 24 імператори династій Мін і Цин. У будівництві брали участь 1 млн. Будівельників і понад 100 тисяч інших фахівців, серед яких були художники, майстри різьблення по дереву і каменю, і багато інших. Це прекрасна споруда і унікальна пам'ятка Китаю включена в перелік світової спадщини людства.

Повна назва історичної будівлі - Цзицзінчен, що в перекладі означало Пурпурне заборонене місто, пізніше з'явилося іншу назву - Гугун, Палац колишніх правителів, воно майже витіснило перше. Дуже часто це місто називають просто Імператорським палацом або Зимовим імператорським палацом, адже імператор частіше бував тут у зимовий час, а влітку відвідував одну зі своїх заміських резиденцій.

Останній китайський імператор Пу І, який відрікся від престолу в 1912 році, поїхав з Забороненого міста лише в 1925 році. Будівля палацу часто піддавалося руйнувань через постійні пожежі, після чого багато ділянок доводилося будувати заново. Основна їх частина датується 17-19 століттями.

Імператорський палац знаходиться в центрі міста недалеко від площі Тяньаньмень , Він виконаний у формі прямокутника, по кутах стін будівлі знаходяться сторожові вежі. Причому Заборонене місто - це цілий комплекс споруд, їх тут налічується 9999, приміщенням вважається і звичайний майданчик, яка оточена колонами. Вони займають територію в 72 га.

Головний вхід в місто - це південні ворота Умень, або Полудьонний ворота, ще їх називають Серединними. За ними знаходиться велика площа Цзіньшуйхе з каналом ( «річка Золотий води»). Через канал підносять 5 мостів з мармуру, вони ведуть до воріт Тайхемень, огороджувальні комплекс будівель. Тут проходили офіційні заходи.

Північну частину пам'ятки Пекіна прикрашає Імператорський сад, його розміри невеликі, але краса невимовна. Тут можна прогулятися серед басейнів і химерних каменів, відвідати невеликі павільйони і відпочити в затишній альтанці. А недалеко розташовані одні з найкращих готелів Пекіна .

Інформація для відвідувачів

Адреса: 4 Jingshan Qianjie, Dongcheng, Пекін.

Екскурсії: подивитися рекомендовані тури по Забороненому місту можна на офіційному сайті Імператорського палацу.

Високий туристичний сезон: з 1 квітня по 31 жовтня.

Низький туристичний сезон: з 1 листопада по 31 березня.

Заборонене місто на мапі Пекіна

Новости