Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про Луврі в Парижі: як потрапити безкоштовно, екскурсії до Лувру російською мовою

  1. зміст:
  2. Зовнішня і внутрішня обробка
  3. Як дістатися до Лувру - пішки і на метро
  4. Години роботи і вартість квитків
  5. Факти про Луврі, які повинен знати кожен
  6. Колекція Лувру: що подивитися
  7. Екскурсії в Парижі за найкращими цінами
  8. Скляна піраміда - центральний вхід
  9. підсвічування піраміди
  10. Де зупинитися: готелі в районі Лувру
  11. # 1. Hotel Prince Albert Louvre
  12. # 2. Hotel Louvre Bons Enfants
  13. # 3. Hôtel Elixir
  14. Палац-музей Лувр на карті Парижа

Все про Луврі: підготовка до відвідування, час роботи музею та вартість квитків. Що подивитися самостійно і яку екскурсію по Лувру віддати перевагу.

зміст:

  1. Історія палацу і колекції
  2. Як дістатися до Лувру - пішки і на метро
  3. Години роботи і вартість квитків
  4. Факти про Луврі, які потрібно знати
  5. Колекція Лувру: що подивитися
  6. Скляна піраміда - центральний вхід
  7. Де зупинитися: готелі в районі Лувру
  8. Палац Лувр на карті Парижа

Лувр - найвідоміший музей світу. Протягом століть він неодноразово перебудовувався, кожен новий правитель Франції по-своєму оновлював або розширював його. Заснований в 1793 р він був одним з перших європейських художніх музеїв після відкриття таких в Лондоні (1683), Дрездені (1744) і Ватикані (1784). Сьогодні це зібрання шедеврів грає головну роль в культурному житті всього світу.

Лувр щорічно відвідує понад 5 млн осіб. У вихідні дні буває особливо тісно, ​​незважаючи на те, що площа експозиції становить 60 тисяч кв. метрів.

Зовнішня і внутрішня обробка

Музейний нині комплекс був побудований ще в XII столітті, його функцією був захист міста від атак норманів. Згодом Париж розрісся, і його межі вийшли далеко за межі оборонної фортеці. Оскільки Лувр більше не міг служити оборонною спорудою, було прийнято рішення використовувати його в якості королівської резиденції, в музей він перетворився пізніше - в XVIII столітті.

Територія Лувру величезна, гуляючи по залах легко заблукати, навіть маючи на руках карту. Внутрішні дворики музею - окрема тема для вивчення. Фасад палацу має вельми оригінальний декор: можна побачити статуї, що підпирають дах музею, скульптури левів, фігури птахів, тварин, ангелів і масу ажурних елементів. Все це надає будівлі помпезність і витонченість. І кожна з них, кожна вежа Лувру мають продуману обробку.

Внутрішнє оздоблення вражає не менше. По-перше, вражає розкіш, в якій звикли жити французькі монархи. Позолота на стінах, кришталеві люстри, шикарна обробка підлоги, стін і стелі - від цієї пишноти перехоплює дух. Що вже говорити про експозицію, заради якої відвідувачі готові відстоювати черги і протискуватися крізь натовп.

У семи відділах, на які поділяється сучасний Лувр, представлено в розвитку древнє і античне мистецтво Середземномор'я, а також європейське мистецтво, починаючи з часів середньовіччя до першої половини XIX ст. Історія Лувра тісно пов'язана з політичними подіями в історії Франції.

Колекція картин і статуй музею сьогодні настільки велика, що обійти її за один день фізично неможливо. Було підраховано, що якщо зайти в Лувр і біля кожного експоната постояти 30 секунд, то на огляд всіх залів піде понад 7 діб!

Як дістатися до Лувру - пішки і на метро

Поруч з Лувром є дві станції метро: Louvre - Rivoli (гілка 1) і Palais Royal Louvre (гілка 1 і 7). Друга трохи ближче, хоча і перша за все в парі сотень метрів.

Дійти пішки найпростіше по вулиці Ріволі або з боку набережної Франсуа Міттерана. Лувр розташований настільки вдало по відношенню до більшості пам'яток, що проїхати повз нього вам не вдасться при всьому бажанні. Зробити фотографію на тлі знаменитої піраміди завжди буде можливість.

Дуже стильний хід - це відправитися в Лувр в супроводі гіда. На Тріпстере такі незвичайні екскурсії вже користуються попитом. Наприклад, 3-годинна з гідом Надією, що стала хітом, і 4-годинний, більш поглиблений, маршрут з Олександрою. Остання назва говорить, чи не так?

Для самих маленьких мандрівників у тій же Олександри (вона дипломований екскурсовод) є 2-годинна прогулянка:. Заради інтересу загляньте на сайт, до неї вже більше 30 відгуків - юні поціновувачі мистецтва явно не залишаються розчарованими, а вже батьки так і зовсім в захваті.

Плюси цих екскурсій очевидні - це можливість заощадити час на просторах Лувру і дізнатися масу пізнавальної інформації. Гід проведе найкоротшим шляхом до більшості світових шедеврів. До речі, якщо у вас є улюблені твори в Луврі, це навіть на краще - повідомте про них екскурсоводу заздалегідь, і маршрут буде складено з урахуванням індивідуальних побажань. Нагадаю, що на Тріпстере ви можете задавати питання до оплати, це дуже зручно.

Якщо улюблених примірників в колекції Лувра у вас поки немає, будь ласка, дочитайте цю статтю до кінця, і можливо вони у вас з'являться.

Години роботи і вартість квитків

Палац-музей Лувр відкритий для відвідувачів щодня, крім вівторка. Час роботи: c 9-00 до 18-00, з 9-00 до 21-45 (по середах і п'ятницях). Лувр закритий по вівторках, 1 січня, 1 травня і 25 грудня. Графік роботи в інші державні свята Франції краще уточнювати заздалегідь на офіційному сайті.

Вартість дорослого квитка до Лувру - 17 євро, додатково аудіогіда - 5 євро. На жаль, аудіогіда російською мовою немає, можна вибрати англійську або будь-який інший популярний європейський мову, якою володієте.

Факти про Луврі, які повинен знати кожен

Палац має масу таємниць і загадок, про нього складають легенди і перекази. З цікавих фактів, пов'язаних з Лувром, відзначимо наступні:

  • Скляна піраміда Фарікона, що знаходиться в одному з дворів Лувру, є сучасним будовою і своєю появою зобов'язана президенту Франсуа Міттерана. Цей об'єкт, незважаючи на молодий вік, завоював величезну популярність у туристів. З ним фотографується практично кожен відвідувач палацу. Однак корінне населення не любить скляну піраміду, так як вважає, що вона безглуздо виглядає на тлі старовинних будівель.
  • Чому величезний музейний комплекс отримав назву Лувр достеменно ніхто не знає. Деякі історики стверджують, що раніше на цьому місці були вовчі угіддя, а «Лувр» в перекладі з французької мови як раз і означає «вовчий ліс». Версія придатна, але більшість дослідників її не поділяють.
Все про Луврі: підготовка до відвідування, час роботи музею та вартість квитків

Цікаві факти про Луврі, які варто вивчити перед відвідуванням музею

  • Не всі кімнати колишньої королівської резиденції віддані музею і обставлені експонатами. У будівлі паралельно працює Міністерство Фінансів Франції. Природно, що туристам вхід туди заборонений.
  • «Джоконда» - це найдорожча картина в світі! Щодня вона збирає навколо себе натовпи фанатів і шанувальників живопису. Навколо картини утворюється настільки щільне кільце, що побачити саме полотно практично неможливо. Саме тому туристи часто залишають Лувр в розчаруванні.
  • У музеї зберігається понад 300 тисяч експонатів, однак до загального огляду представлено лише 35 тисяч. Інші твори чекають або свого часу в засіках Лувра, або регулярно гастролюють по світу.
  • У палаці є три експонати, яких називають «головними жінками Лувру». Це загадкова Мона Ліза, мармурова Венера Мілоська і крилата Ніка Самофракийская. Вони завжди оточені «хороводом» поклонників.
  • Існує безліч гіпотез щодо того, що тримала Венера Мілоська в руках, і куди ж все-таки поділися її кінцівки. На острів, де колись знайшли Венеру, відправлялося кілька експедицій з метою виявити таки її руки. Однак це ні до чого не привело. Тому фахівці схиляються до думки, що статуя створювалася без рук спочатку - дивна задумка майстра.
  • Велика частина співвітчизників мріють побувати в Луврі не так через зібрання живопису і навіть не з метою помилуватися на «Джоконду». Ятрить серця зібрання творів Дюма, прочитане в підлітковому і юнацькому віці. Хвилююче пройтися по коридорах і залах, де свого часу розгорталися події за сюжетом роману «Королева Марго».

Колекція Лувру: що подивитися

Небагато музеїв світу можуть похвалитися таким різноманітним зборами живопису. Але Лувру пощастило: в його колекції роботи всіх європейських шкіл з кінця XIII і до середини XIX ст. Мова про найрізноманітніших жанрах і форматах: картини невеликих розмірів і величезні полотна, фрески і декоративні розписи. Історія перетворення Лувра в музей розтягнулася на п'ять століть - це призвело до багатющого зборам, ввібравши різні смаки, напрями і течії. Виникла органічна колекція, в якій представлено розвиток всього європейського живопису.

Кілька років тому була ідея піти назустріч туристам - одноденним відвідувачам Лувра - і помістити в одному залі відразу дві найяскравіші перлини: «вмираючого раба» Мікеланджело і «Джоконду» Леонардо да Вінчі.

Однак проект так і не був реалізований. Адміністрація музею була непохитна: «Подорож по залах палацу є уроком з історії мистецтва, а прагнення побачити тільки знамениті твори веде до профанації». З цим твердженням важко сперечатися, адже Лувр готує масу відкриттів і перших «очних» знайомств з творами мистецтва світового значення:

  • «Мадонна з зеленою подушкою» художника Андреа Соларио - типово італійський живопис XIV століття.

«Мадонна з зеленою подушкою» Андреа Соларио (Лувр, Париж)

  • «Свобода, що веде народ» ( «Свобода на барикадах») кисті іншого французького романтика Ежена Делакруа - твір зі світовим ім'ям.

«Свобода, що веде народ» Ежен Делакруа (Лувр, Париж)

  • «Пліт« Медузи »Теодора Жеріко, що став першою ластівкою романтизму в образотворчому мистецтві Європи.

«Пліт« Медузи »Теодор Жеріко (Лувр, Франція)

  • «Посвята імператора Наполеона I і коронування імператриці Жозефіни ...» автора Жака Луї Давида, ярого прихильника імператора. Взагалі особливе місце в літописі музею займає Наполеон Бонапарт.

«Коронація імператриці Жозефіни ...» Жак Луї Давид (Лувр, Париж)

  • Нарешті, «Джоконда» або «Мона Ліза», до якої ведуть всі дороги Лувра. Посмішка подружжя флорентійського купця Франческо дель Джокондо, свого часу навіть не спромігся сплатити роботу майстра над портретом, - століття поспіль хвилює відвідувачів Лувру куди більш інших його експонатів.
  • «Вмираючий раб» Мікеланджело, еталонна «Венера Мілоська» та переможниця «Ніка Самофракийская» регулярно завойовують «золото» в серцях відвідувачів навіть на тлі такого фаворита, як «Джоконда».

Три легендарні статуї (Лувр, Париж)

Вивчити живопис перед поїздкою допоможуть «12 шедеврів Лувру, які потрібно знати». Стаття вже завоювала серця наших читачів сайту поряд з «Шедеврами Орсе» - музею, присвяченого імпресіоністів Європи.

Збори предметів пластичного і прикладного мистецтва також представляє величезну цінність. Завдяки щедрим дарам і грамотним закупівель, в Луврі з'явилися пам'ятники древніх цивілізацій. Ними займаються відділи ісламського і східного, єгипетського, давньогрецького, етруського і давньоримського мистецтва. Археологічні знахідки і шедеври прикладного мистецтва всіх епох (меблі, ювелірні прикраси, вази, фарфор) виставлені за всіма музейним канонам.

Велика частина колекції античності Лувру представлена ​​скульптурами, деякі з них користувалися заслуженою популярністю за всіх часів.

Екскурсії в Парижі за найкращими цінами

Найцікавіші екскурсії в Парижі - маршрути від місцевих жителів. Вибір з більш ніж 150 (!) Прогулянок на російській мові: оглядові, гастрономічні, екскурсії по Лувру, музею Орсе, в квартал Маре та на Монмартр, виїзні за місто, квести та ін.

Скляна піраміда - центральний вхід

Яких тільки функцій не взяла на себе піраміда, розташована у дворі Лувру і оточена фонтанами і трьома іншими, меншими за розміром, скляними пірамідами. Це і прикраса двору, і головний вхід в музей, і засіб освітлення вестибюля. У 80-х рр, коли йшла активна підготовка до двохсотріччя Великої французької революції, Париж перебудовували. Президент Франції Франсуа Міттеран оголосив конкурс на кращий проект по оновленню Лувра.

Перемогло незвичайне рішення в стилі модерн. Розробив проект американський архітектор китайського походження Йо Мінг Пей. За задумом скляна піраміда Лувра повинна була з'єднати землю і небо, а крім цього, вмістити службові приміщення, ресторани, торгові галереї, магазини і т. Д. Прототипом споруди стала, як неважко здогадатися, піраміда Хеопса.

30 березня 1989 року відбулося урочисте відкриття. Важить основна скляна піраміда 180 тонн, висота 22 м. Основа її 35 м в довжину, кут нахилу - 52 градуси. Піраміда Лувру складається з 673 скляних пластин товщиною 21 мл: 603 з них маю форму ромба, а 70 - трикутника.

Будівництво піраміди, а також підземного лобі під нею, допомогло вирішити проблеми з чергами: оригінальний вхід до Лувру вже не справлявся з щоденним потоком. Пропустивши речі через стрічку і пройшовши рамку безпеки (не рекомендується брати з собою колючі / ріжучі предмети і рідини, що викликають підозру), відвідувачі на ескалаторі потрапляють на рівень цокального поверху. Внизу, навіть якщо ви не плануєте відвідування музею, можна купити сувеніри або альбоми, присвячені шедеврам Лувру, відвідати парфумерні магазини або антикварні крамниці.

Центральний вхід до Лувру - цокольний поверх

Досвідчені туристи використовують можливість безкоштовного входу в вестибюль, щоб відвідати туалет, сховатися від дощу, перекусити в кафе або випити капучино.

З цокольного поверху можна пройти в один з трьох флігелів, де і розміщені експонати: флігель Рішельє - на півночі, флігель Сюллі, що тягнеться навколо Квадратного двору, і флігель Денон, що простягнувся вздовж стіни. На інформаційній стійці візьміть безкоштовну карту-путівник по Лувру російською мовою. Стане в нагоді тим, хто налаштований оглядати музей без гіда. На карті є докладні плани залів, розділів і кімнат, де знаходяться знамениті шедеври.

Два ради: підкріпіться перед відвідуванням Лувру в одному з ресторанів швидкого харчування і здайте верхній одяг в гардероб, а вже потім купуйте квиток.

Скляна піраміда Лувру: прикраса фасаду або несмак?

підсвічування піраміди

Проект освітлення розробив американський дизайнер Клод Енгл: по внутрішньому периметру він встановив галогенні лампи. Через 15 років колишні лампи були замінені металогалогенними, що володіють меншою потужністю, але більшої світловіддачею. Завдяки «холодного» висвітлення, конструкції надали ще більш сучасний вигляд. Правда, частина парижан і раніше вважає, що конструкція виглядає недоречно перед збудованим в класичних традиціях палацом. Зате гості столиці, як правило, зачаровані поєднанням класики і сучасності, вважаючи такий мікс запорукою успіху.

Де зупинитися: готелі в районі Лувру

Оселитися в районі Лувру - це, мабуть, третій стильний хід, який варто зробити в Парижі. Не думайте, що я буду вам пропонувати п'ятизіркові готелі рівня з видом на Тюїльрі або, де зупиняється Анджеліна Джолі. Пропозиції по захмарних цінах ви і самі легко знайдете. Тут ви побачите топ-3 ідеальних по співвідношенню ціна / якість міні-готелів, розташованих максимально близько до музею.

Але зверніть увагу, що якою б адекватною не була вартість, в окрузі №1 вона за визначенням вище, ніж в інших районах Парижа.

# 1. Hotel Prince Albert Louvre

Hotel Prince Albert Louvre в п'яти хвилинах від музею Лувр

Готель «3 зірки» в п'яти хвилинах від Лувру та саду Тюїльрі. Інтер'єр витриманий в класичному стилі (до статті на палацову тематику він підходить ідеально!), Номери за традицією невеликі, але все є. Вулиця тиха, з магазинами і ресторанчиками. Є ліфт, безкоштовний wi-fi і парковка.

Booking.com - від 6 700 руб.

# 2. Hotel Louvre Bons Enfants

Де зупинитися в районі Лувру: Hotel Louvre Bons Enfants

Розташування - краще не придумати. Майже навпроти Лувра та саду Тюїльрі. Номери невеликі, але чисті, затишні і по-паризькі стильні; підкуповує якість ліжок і матраців. Персонал дуже привітний, сніданки стандартні для Парижа.

Booking.com - від 8 700 руб.

# 3. Hôtel Elixir

Стандартний номер в Hôtel Elixir (район Лувра, Париж)

Сучасний тризірковий готель розташований близько до Лувру, але з боку торгової вулиці Ріволі. Провулок Jean Lantier тихий, сторонні шуми не заважають спати. Поруч булочна і обалденная кондитерська! Якщо дістанеться номер на 5-му поверсі з балконом, в якості бонуса отримаєте панорамний вид.

Booking.com - від 8 000 руб.

Палац-музей Лувр на карті Парижа

Точна адреса: Rue de Rivoli, 75001 Paris, Франція.

Екскурсія в музей Орсе , де знаходиться площа Вогезов і час роботи підсвічування Ейфелевої вежі . Ідеї де недорого поїсти в Парижі , кращі екскурсії з Парижа за місто. Паризький Діснейленд - готелі і атракціони, як доїхати в Шамоні .

Фотопрогулка по двору Наполеона, коридорах і залах Лувру. Якщо вам ще доводилося бувати в наймасштабнішому музеї світу, буде простіше уявити, що ж чекає відвідувачів всередині.

Остання назва говорить, чи не так?
Скляна піраміда Лувру: прикраса фасаду або несмак?

Новости