Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Велика Ялта-1: Масандрівський палац, зоопарк, Ялта

Нарешті вирішила таки дістатися до Ялти
Нарешті вирішила таки дістатися до Ялти. Вийшла з дому без конкретної мети, але з напрямком. Тролейбус №53 «Алушта - Ялта». Прийшовши на тролейбусну зупинку, виявила, що на найближчий квитків немає, а наступний - через годину-двадцять ((Півдня можна так провтикали, зрозуміла я, і втиснулася до водія без квитка стоячи (6 грн, як і вартість квитка в касі). По дорозі я почула, як одна пара розпитує, де вийти на Масандру, і згадала, що я так і не доїхала в Масандрівський палац. на дегустацію збиралася. Потім зрозуміла, що один з Массандрівських заводів знаходиться в 500 метрах від будинку, де я живу, так що дегустацію можна влаштувати собі в будь-який день, і нема чого витрачає купу грошей. Однак палац хотілося подивитися. Оскільки це на шляху до Ялти, вирішила вийти і прогулятися. Пішки від тролейбусної зупинки трохи вгору хвилин 10-12.


Частина 1 - Масандрівський палац (фото)

Загалом, палац старий - йому вже більше 100 років, як я зрозуміла Загалом, палац старий - йому вже більше 100 років, як я зрозуміла. Всередину я на екскурсію не ходила. Я не дуже люблю слухати ці всі уривки історії: вони мені ніколи не запам'ятовуються, ось взагалі нічого, якщо не записати (а це можна почитати і в гуглі), а тільки стоїш, слухаєш, і спина відвалюється, і час йде. Я більше віддаю перевагу витріщатися, ходити зовні і фотографувати. Чим і зайнялася. На територію вхід безкоштовний. Скільки в сам палац - не знаю, коли-то дізнавалася, на кшталт 70 грн. При бажанні можна зайти і послухати, подивитися внутрішнє оздоблення, але мені не захотілося. Чи не в цей раз :) Загалом, в Масандрівський заради цікавості заїхати можна: або на машині, або прогулюючись, як я, своїм ходом по ПБК.

Вирішила таки доїхати до Ялти, побродити по набережній і ще куди-небудь з'їздити. У Великій Ялті знаходиться дуже багато кримських пам'яток і красивих селищ! У деяких з них я вже була: Лівадія , Нікітський ботанічний сад , Вирішила таки доїхати до Ялти, побродити по набережній і ще куди-небудь з'їздити Гурзуф , Утес, Палац Гагаріної , Партеніт ; була я в дитинстві і в Воронцовському, однак я примудрилася загубитися там і поки всі інші насолоджувалися видом парку, я судорожно металася по території в пошуках групи і автобуса. Так що Воронцовський парк ще хотілося б подивитися. Палац там значний, може, ще й всередину зайду. Але на сьогодні я намітила зоопарк.

Частина 2 - Ялтинський зоопарк (фото)

Ось що значить віддатися потоку відбувається. Напевно, якийсь схожий стан має бути, коли подорожуєш автостопом: ловиш момент, знаки, попутників, можливості. По-суті, при правильному настрої вони самі тобі підводяться. Варто було мені спуститися вниз від палацу до зупинки, як тут же підійшов тролейбус на Ялту. 1,5 грн :) Як дістатися потім до зоопарку, я поки не знала. Але вже під'їжджаючи до автовокзалу, я випадково розговорилася в жінкою в тролейбусі, і вона мені розповіла все, ще й провела і на маршрутку посадила (їй було по шляху).

Отже, як об'їздити «попсові» (але від того не менш красиві) пам'ятки Великої Ялти, на екскурсії в які агітують мало не біля кожного стовпа будь-якого селища Криму Отже, як об'їздити «попсові» (але від того не менш красиві) пам'ятки Великої Ялти, на екскурсії в які агітують мало не біля кожного стовпа будь-якого селища Криму. Секрет простий: центр всесвіту - це ялтинський автовокзал. По крайней мере, центр Кримської всесвіту :) Звідси можна доїхати до будь-якого кінця Криму! Відмінний пересадочний пункт, щоб дістатися всюди :)

Маршрутка №115 - йде по трасі повз підйому до зоопарку і галявині казок (йти теж хвилин 10, а щоб під'їхати прямо туди, можна недалеко від Ялтинської набережної сісти на 24 маршрутку, я на ній поверталася в Ялту), далі на Алупку (вона проходить повз самого Воронцовського палацу), докладніше за маршрутами розповім в наступній статті. Загалом, послухавши тітку (і ще якогось дядька), я зрозуміла, що доїхати можна, куди хочу. Мене як раз все ще тягне на гору Кішку. Загалом, все це я вирішила залишити на потім і почухала в зоопарк. Вхід для дорослих 100 грн.

Першим подивом були пелікани, що зустрічають людей прямо на вході, що вільно гуляють і ручні Першим подивом були пелікани, що зустрічають людей прямо на вході, що вільно гуляють і ручні. М'які і рожеві. Ну і далі - багато різних тварин. Приїжджайте, подивіться) Скажу тільки, що найбільше вразили тигри. І леви. Вони ВЕЛИЧЕЗНІ! Стою я біля клітки з якимись єнотами, роблю крок в сторону, і тут - бац! - «Ахррр! ...» - мене зустрічає здоровенне тварина великий мордою і своїм риком з неї ... О_О Це з серії «Сходив в ліс попісяти, побачив ведмедя - заодно і покакать», вибачте)) Ведмеді, до речі, теж були, теж величезні. Але тигри! Вони, звичайно, трохи худі, але здоровенні! Перша пара були білі тигри. Самець безустанно метався на ділянці 5 метрів з боку в бік, тигриця теж на місці не сиділа. Потім були і звичайні тигри, але не менш здорові! Лапи !! Там такі лапи, ух! Розчулили лев зі левицею, вальяжно валяються на своєму ложі. Така собі сімейна ідилія :) Цікаво, що стану у тигрів і левів різні! І то, і то великі хижі кішки, але такі різні! Леопарди теж були, і теж за станом інші, ще більш неспокійні. Звичайно, вони все, схоже, хотіли жерти, але тим не менш, навіть крізь це стану у тварин різні :) Ще в одній окремій клітці були тигр і лев (левиця?), Схоже молоді, терлися одна об одну, проходячи повз :) І молодий масик-тигреня (фото вище), він такий гарненький! Його так хотілося помацати, я там ніжками тупала біля нього :) Загалом, за звірами можна було спостерігати вічно) А, ще ари! 15 штук !!! 10 синьо-жовтих і 5 червоних. Вони прекрасні! Жираф - така штука прикольна. У нього попа починається на висоті, де у досить рослого людини закінчується голова. Тобто ноги метра два)) І хвіст такий дивний! :) Під кінець порадували левенята маленькі :) Зовсім, розміром зі цуценя :) Один з них вже грізний - ходив гарчав весь час, так смішно :) А ще зебри - такі чудові, як інь і янь, світла зебра і темна ... здавалося б (фото вище :). Загалом, наумілялась я, аж вилиці втомилися посміхатися. Запахи, правда, різняться ... Ух ... Але нічого, пережити можна. Найбільш смердючими, як не дивно були кролі.

Висновок: в зоопарк треба ходити не в дитинстві. Тобто і не в дитинстві теж :) Досить веселе і пізнавальне заняття.

На території зоопарку є колесо огляду. Я думала, звідти відкриється вид на узбережжі, але немає, панорама виявилася трохи скромніше, хоча море, звичайно, видно було. Дуже вражав вигляд гір, різко обриваються. Взагалі над Ялтою всюди круті схили. Красиво! На колесі за 30 грн можна кататися, поки не знудить. Або поки не замерзнеш :) Я подужала 2 кола, потім був ризик обвітритися. Але прикольно. Таке повільне відпочинок з обладнаний видом на гори і низлежащий зоопарк.

Там же поруч є Поляна казок, але я навіть не впізнавала, кажуть, зовсім для дітей. Села на 24-ю маршрутку і поїхала до набережної Ялти.


Частина 3 - Ялта (фото)

Приїхавши, пообідала і відправилася гуляти Приїхавши, пообідала і відправилася гуляти. У Ялті я була, коли мені було 6 років. Місця, яке відбилося в моїй пам'яті як набережна Ялти, так і не побачила, і взагалі, нічого з дитинства не згадала. Правда, на наступний день я дізналася, що це була алея в Сімеїзі. Що стосується ж Ялти, то тільки картинки поєднання Кипарисовому-Туєв зелені і балконно-колоною білизни десь синхронізувалися з моїм поданням про це місто. Скінчено, що сказати, Ялта - це квінтесенція Кримського курорту. З тією поправкою, що тут більше шику, чи що. Взагалі, так проїхатися по місту, цивілізація переважає, ось і набережна не відстає. Публіка будь-якого стану. Культурно. До речі, дивно, але незважаючи на натовп (яка приїхала шукати тут оксамитовий сезон, вважаю, ха-ха), на набережній затишно. Якраз в порт зайшли 2 шикарних найбільших лайнера (виявляється, тут досить глибоко, причому відразу, вони стояли недалеко від берега). Загалом, добре тут, можна довго сидіти, відпочивати ... Але вже було годин 6 Увечері, і я вирішила повертатися в Алушту: спочатку на №1 доїхати до автовокзалу, взяти квиток, почекати ще півгодини і тільки потім відправитися в Алушту, дорога до якої займає годину. Але і тут логістика виявилася в акурат: о 20.05 я під'їхала на Алуштинське тролейбусне кільце, і о 20.10 під'їхала моя маршрутка, що йде прямо під будинок. Алушту, звичайно, всю можна пішки обійти, але не в 8 вечора, коли темно (а дорога до будинку через старе кладовище), після дня походів і поїздок, і в гору. Так що маршрутка під самий будинок припала в пору. Дуже послати, але абсолютно задоволена :) Знайомство з тваринами наздогнало мене і в Ялті. Шиншила. Я ніколи не думала, що у неї ТАКИЙ ніжний хутро. Коли вона сиділа у мене на плечі і доторкнулася до моєї щоки, я мало не запищала від несподівано приємних відчуттів! позитив :)

Для себе відзначила, що сюди, будучи в Криму неподалік, можна приїжджати просто прогулятися або посидіти на набережній. Добре й, як не дивно, навіть кілька ЕНЕРГЕТИЧНОГО місце.

Продовження дослідження Великої Ялти слід :)

<< Доторкнутися до дельфінів
<< Доторкнутися до дельфінів

Велика Ялта-2: гора Кішка, Сімеїз, Кацивелі
Велика Ялта-2: гора Кішка, Сімеїз, Кацивелі.
Воронцовський, Алупка. Ластівчине гніздо, Гаспра >>

ВСЕ ВРАЖЕННЯ ПРО КРИМ (2013)

Левиця?

Новости