Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ват Пхра Кео - храм Смарагдового Будди в Бангкоку, Таїланд

  1. Що таке Ват Пхра Кео?
  2. Смарагдовий Будда в Ват Пхра Кео
  3. Храм Ват Пхра Кео в Бангкоку
  4. Практична інформація про храм Wat Phra Kaew
  5. Корисно знати
  6. Що ще подивитися в Бангкоку
  7. Дешеві авіаквитки в Бангкок
  8. Готелі в Бангкоку

У Бангкоку ми вирушили на екскурсію в найголовніший буддистський храм Таїланду, який називається Ват Пхра Кео або Храм Смарагдового Будди (його офіційне ім'я - Wat Phra Sri Rattana Satsadaram) У Бангкоку ми вирушили на екскурсію в найголовніший буддистський храм Таїланду, який називається Ват Пхра Кео або Храм Смарагдового Будди (його офіційне ім'я - Wat Phra Sri Rattana Satsadaram). Це одна з найбільш відомих пам'яток Таїланду . Храм Ват Пра Кео знаходиться в історичному центрі Бангкока, на території Королівського палацу (подібний палац ми вже бачили в місті Пномпень в Камбоджі ), І є домом для Пхра Кео Моракот (Смарагдовий Будда), високо шанованого всіма буддистами образу Будди, зробленого з цільного шматка нефриту. Особливістю цього храму є те, що в ньому проводяться королівські церемонії і свята. Давно хотілося дізнатися, що собою являє статуя Смарагдового Будди, і ось нарешті вдалося це зробити. Зараз розповім про все по порядку.

Зміст статті

Зміст статті

Що таке Ват Пхра Кео?

Ват Пхра Кео (Wat Phra Kaew) - це святе і особливо шановане місце для тайців, найважливіший храм і місце зберігання найціннішою реліквії Королівства Таїланд. У розташованому в самому центрі історичного міста Бангкок культову споруду знаходиться статуя Смарагдового Будди, що вважається священною і неймовірно цінної для правлячої королівської династії країни. У порівнянні з іншими святинями в Південно-Східній Азії, наприклад статуєю Будди Махамуні в М'янмі , Вона не відрізняється видатними розмірами, проте вклонитися їй вважає за щастя кожен громадянин Таїланду. Ват Пра Кео неймовірно красивий, а на його території є кілька цікавих місць, які варто побачити кожному під час екскурсії по пам'яток Бангкока .

Основна інформація:

Назва Ват Пхра Кео (або Храм Смарагдового Будди) Де знаходиться В історичному центрі на території Королівського палацу, в столиці Таїланду Бангкоку Адреса Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand GPS координати 13 ° 45 '5 "N, 100 ° 29 '33 "E
13.751389, 100.4925 Що собою являє Храм, в якому знаходиться головна буддистська реліквія Королівства Таїланд - священна статуя Смарагдового Будди, а також унікальні фрески, що демонструють сцени з епосу Рамаяна Коли був побудований XVIII століття Засновник Король Рама I (Phutthayotfa Chulalok) Час роботи Щодня з 8 : 00 до 15:30 Вартість квитка 500 бат

Ват Пхра Кео на мапі:

Смарагдовий Будда в Ват Пхра Кео

Давайте для початку розберемося, що таке Смарагдовий Будда? Це вирізана з нефриту унікальна статуя Будди в позі медитації, створена в XV столітті, в стилі, характерному для північної школи Ланна. Незважаючи на свій невеликий розмір - всього 48 сантиметрів завширшки і 66 сантиметрів у висоту, вона є найголовнішою святинею для всіх тайців. Її повна назва - Phra Putta Maha Mani Ratana Patimakorn.

Ніхто не може наближатися до об'єктів на узвишші в Ват Пхра Кео статуї Смарагдового Будди, за винятком Короля. Він (або його довірена особа) три рази на рік проводить церемонію зміни шати, що покриває статую, щоб вона відповідала поточним пори року - літа, зими або сезону дощів. Цей ритуал є дуже важливим і вважається, що він приносить королівству Таїланд удачу. Сам храм Смарагдового Будди багато прикрашений і залишає відчуття спокою й умиротворення.

  • Цікавий факт. Подивитися церемонію переодягання Смарагдового Будди в Wat Phra Kaew тричі на рік збираються тисячі паломників і запрошених гостей. Під час спекотного сезону на ньому одяг часів королів Аюттайи . Під час сезону дощів Будда виглядає немов чернець. А холодний сезон разом з прохолодою прикрашає плечі Будди золотим хусткою.

Храм Ват Пхра Кео в Бангкоку

Будівництво храму Ват Пхра Кео почалося при королеві Рамі Першому в 1785 році, відразу після того як він переніс столицю з Тонбури в Бангкок Будівництво храму Ват Пхра Кео почалося при королеві Рамі Першому в 1785 році, відразу після того як він переніс столицю з Тонбури в Бангкок. На відміну від інших храмів Таїланду, храм Смарагдового Будди не має житлових приміщень для ченців, а на його території знаходяться тільки лише пишні церемоніальні споруди, чеди і різні статуї. Головним будівлею є центральний убосот - зал для проведення релігійних церемоній, в якому знаходиться Смарагдовий Будда.

Серед інших цікавих пам'яток в Ват Пхра Кео є копія знаменитого Ангкор Ват , Яка була побудована за наказом короля Рами IV, коли Камбоджа перебувала під контролем Сіаму. Модель головного кхмерского храму пізніше була відтворена в гіпсі за наказом короля Рами V до святкування сторіччя королівського міста Бангкока.

Корисна порада. Під час відвідування Ват Пхра Кео обов'язково підніміться всередині храму на балкон, звідти найкраще можна розглянути фрески на його стінах, що демонструють сцени з епосу Рамаяна. На колонах балкона наводиться віршований опис дій, показаних на фресках. Входи на балкон вартують п'ятиметрові гігантські демони Акша (Yaksa Tavarnbal), що є дійовими особами з цього ж епосу і охороняють його персонажів від непроханих гостей.

Правила поведінки в храмі
Правила поведінки в храмі. Пам'ятайте, що Ват Пхра Кео є священним для тайців місцем (як Ангкор для камбоджійців), тому вести тут себе потрібно належно. Одягайте довгу спідницю або брюки (при вході можна взяти напрокат саронг), тіло і плечі також повинні бути покриті одягом. Перед входом в храм потрібно зняти взуття і оглядати його босоніж. Не повертайтеся до статуї Будди спиною і не говорите занадто голосно, це у буддистів вважається крайньому неповагою. Фотографувати всередині строго заборонено.

Схема Ват Пхра Кео:

Практична інформація про храм Wat Phra Kaew

Час роботи: Щодня з 8:30 до 15:30, за винятком днів проведення урочистих заходів Час роботи: Щодня з 8:30 до 15:30, за винятком днів проведення урочистих заходів.
Адреса: Na Phralan, район Пхра Накхорн (Phra Nakorn), всередині палацового комплексу в історичному центрі Бангкока Раттанакосін (Rattanakosin).
Вартість квитка: 500 Бат.

Ват Пхра Кео можна оглядати самостійно, взявши аудіогід на одному з відповідних вам мов (є в наявності і гід по Храму Смарагдового Будди російською мовою). Якщо ж ви хочете найняти офіційного гіда, то ви зможете це зробити днем ​​з 10:00 до 14:00 в бюро екскурсій.

Майте на увазі, що храм закривається досить рано, о 15:30 відвідувачів вже не пускають, так що не з'являтися у суді!

Корисно знати

У храмі Ват Пхра Кео щорічно проводиться церемонія під назвою День Чакрі. Цей національне свято, що проводиться з 6 квітня 1782 року прославляє підставу королівської династії Чакри. Всі вищі керівники Таїланду і наближені королівської сім'ї присутні в цей день в храмі Смарагдового Будди, щоб вшанувати пам'ять предків і принести багаті дари.

Наостанок подивіться ще відео про храм Ват Пхра Кео в Бангкоку:

Що ще подивитися в Бангкоку

Дешеві авіаквитки в Бангкок

Якщо ви хочете побувати в столиці Таїланду - Бангкоку, то зручніше за все купити квиток і прилетіти на літаку до міжнародного аеропорту Суварнабхумі. З Москви до Бангкока літають прямі рейси кілька разів в день.

Рекомендуємо подивитися ціни на авіаквитки в Бангкок на сайті Aviasales.ru .

Готелі в Бангкоку

Знайти і забронювати готель в Бангкоку за вигідною ціною ви можете на сайті Booking.com ( посилання ).

Що таке Ват Пхра Кео?

Новости