Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Старий королівський палац в Празі

  1. Церква всіх святих
  2. Владиславский зал

Всі туристи, потрапивши в Прагу, прагнуть в перші дні свого перебування в цьому старовинному місті відвідати легендарний Старий королівський палац, який є історичною частиною Празького Граду, в якому з X до XVI століття жили чеські королі і імениті князі. Тут знаходиться відразу кілька пам'яток, які привернуть увагу всіх відпочиваючих і подарують масу найприємніших вражень. Тим більше, багато готелі Праги пропонують екскурсії в ці місця.

Церква всіх святих

Нікого не залишить байдужим Церква Всіх Святих, побудована в середині XIV століття відповідно до проекту Петра Парлера. Спочатку будівля стояло окремо, але після пожежі 1541 року, який поглинув і палац, і Церква, вона стала частиною Старого королівського палацу. Тут знаходиться могила святого Прокопа, про життя якого розповідають розпису на стінах. Особливо сильні враження справляють урочисті Богослужіння, які тут проходять.

Владиславский зал

Владиславский зал як частина Старого королівського палацу займає особливе місце серед пам'яток Чехії. Це найбільше церемоніальне приміщення в Європі, знамените своїми унікальними склепіннями у формі лілії. Тут вам розкажуть історію його будівництва:

  • побудований в кінці XV століття за наказом Владислава II;
  • відповідальним за будівництво був Бенедикт Рейт;
  • призначення залу зовсім не зводилося до засідань парламенту: найчастіше він був використаний для розважальних розваг аристократії (танці, турніри, театральні вистави);
  • починаючи з 1723 року, Владиславский зал служив місцем для банкетів коронування;
  • в 1791 році тут проходила знаменита промислова виставка;
  • з 1918 року в залі організовуються державні свята та урочисті заходи.

Відвідуючи Старий королівський палац, ви будете в захваті від розкоші, багатства і краси Владиславський залу. Вас напевно вразить той факт, що лицарі могли в'їхати в зал прямо верхи на коні, піднявшись по Сходами Вершника. Зайшовши в галерею південній частині залу, ви зможете побачити дивовижний краєвид на місто.

Інтерес для туристів представляють і інші частини палацу: Людвігово крило, шлях Терези та інші.

Крім цього, пам'ятки Праги в цій частині міста доповнюються залишками палацу Карла IV і трону залом палацу Собеслава, що збереглися з XII століття, а також собором Святого Віта . Старий королівський палац відкритий для перегляду туристами, які зможуть відвідати виставку, присвячену історії Празького Граду.

Старий королівський палац в Празі на мапі Праги

Новости