Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Руїни Кносського палацу - новодел початку XX століття

Людей, які відвідували Кноський палац, відтворений Артуром Евансом, можна розділити на три великі групи - одні виходять з руїн пригніченими, інші клянуть реставраторів, а треті дякують долі за можливість побувати тут Людей, які відвідували Кноський палац, відтворений Артуром Евансом, можна розділити на три великі групи - одні виходять з руїн пригніченими, інші клянуть реставраторів, а треті дякують долі за можливість побувати тут.

Уже вечоріло, коли ми вирішили відвідати Кносский палац. Справа в тому, що вечір - найприємніше час для подібного візиту, по-перше, спадає полуденну жар, який особливо відчувається на тисячолітніх руїнах, а, по-друге, зменшується потік туристів. Чи не знаємо як ви, але наш фотограф терпіти не любить туристів, що норовлять засунути свою кісточку або голову в прекрасно скомпонований художній шедевр (у нашого фотохудожника біда з зарозумілістю, але нам доводиться з цим миритися - примітка автора).

З центру міста до Кносса йде муніципальний автобус, вартість проїзду на якому становить 1.5 євро. Вся поїздка займає якихось 15 хвилин, і ви опиняєтеся поруч з непоказним входом до музею Кносского палацу і серед торговців-зазивав, розклали свої сувеніри на непоказних прилавках. Вхідний квиток в Кносський палац коштує 6 євро, а поруч з офіційною музейної сувенірною лавкою можна найняти гіда, який розповість масу цікавої інформації про Кноссе, починаючи з Кам'яного віку.

Сам Кноський палац являє собою численні руїни висотою до кількох метрів, подекуди відновлені і розфарбовані завдяки невичерпній фантазії британського археолога Артура Еванса (1851 - 1941), якого прирівнюють до Генріха Шліману (1822 - 1890), розкопали ряд чудових археологічних об'єктів в Малій Азії , включаючи Трою.

Історія Кносского палацу в значній мірі пов'язана з тектонічними явищами минулого. Створений 2000-1700 р до н. е він незабаром був зруйнований найпотужнішим землетрусом, проте природні явища не зупинили минойцев (представники мінойської культури), що населяли в той час острів. Вони відбудували новий палац, який проіснував в період з 1700 по 1450 до н.е. Приблизно в 1500 році до н.е. потужний землетрус на острові Санторін і викликане ним цунамі назавжди зруйнували Кносский палац. Наступну через десятиліття пожежа довершив історію палацу та мінойської цивілізації, яка була зметена ахейцами, що сформували мікенськую культуру на островах Егейського моря і на території материкової Греції.

Сучасна історія Кносского палацу почалася в 1900 році, коли розкопками мінойської колоса зайнявся британський археолог Артур Еванс. Своєрідний підхід вченого привів до втрати багатьох артефактів ранньої історії палацу. Еванс відновив руїни, діючи в чому на основі своїх особистих фантазій, не завжди відображають історичну правду. Як сухий залишок - руїни Кносського палацу можна віднести до історичних споруд з великою натяжкою, що не зупиняє численних відвідувачів Криту.

Ці та інші фотографії Кносского палацу можна подивитися в нашій фотогалереї . Інші культурні та природні пам'ятки шукайте на нашій мапі !

Новости