Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палац Топкапи в Стамбулі. Фото і відео.

Я велика любителька подорожувати, була і в Європі і в Азії. Ось тільки на минулому тижні я повернулася з уже не першою свою поїздку до чудового міста Стамбул. Я сприймаю Стамбул, як колиска цивілізацій. Неможливо не закохатися в цей красивий і величний місто з його численними пам'ятками, вузькими вуличками і його місцевим колоритом.

Неможливо не закохатися в цей красивий і величний місто з його численними пам'ятками, вузькими вуличками і його місцевим колоритом

Палац Топкапи фото

Моя подорож можна назвати, так «по слідах Пишного століття. Роксолана ». Насамперед я звичайно ж відправилася до палацу Топкапи. Тут мене чекало велике здивування. Оскільки села я на трамвай Т1 і почала по маршруту шукати зупинку Топкапи. Знайшовши цю зупинку, я заспокоїлася, села і очікувала свою зупинку. Ми проїхали Султанахмет і їхали далі хвилин 40. Коли я вийшла в Топкапи, то палацу ніде не було. Я почала розпитувати перехожих і виявилося, що це район Топкапи і палацу тут немає.

Палац Топкапи в Стамбулі

Палац знаходиться в районі Султанахмет. Тому довелося повертатися до району Султанахмет. Крім того, що я витратила 8 лір на проїзд (або 4 долари), так ще ця поїздка зайняла у мене де - то півтори години. Вхід до палацу знаходиться праворуч від Айа - Софії. Вхід платний і становить близько 40 лір (або 20 доларів) - на палац і гарем. Палац вражає своєю розкішшю і масштабом. Я вже бувала в резиденціях європейських королів, таких як Лувр і Версаль, але хочу сказати, що для мене палац Топкапи їм не поступається. Ps: Ви щаслива людина? Хочете дізнатися на чиєму боці фортуна? Радимо Вам зіграти в міжнародну http://yablor.ru/blogs/kak-gramotno-vibrat-zamenu-zapresch/4638469 , Призовий фонд якої обчислюється мільйонами доларів! Випробуйте удачу, грайте та вигравайте!

палац Топкапи

На окрему увагу заслуговує гарем наложниць. Здивував мене контраст між розкішшю і простором кімнат, призначених для членів османської сім'ї з маленькими і вузькими коридорами між кімнат для наложниць султана. Побувавши там, розумієш, що це місце інтриг і пліток. Особливу увагу варто приділити балкону для членів султанської сім'ї. Це досить простора, відкритий майданчик, де я трохи затрималася і насолодилася видами. Якщо Ви цікавитеся історією або просто закохалися, як я в епоху правління султана Сулеймана після серіалу «Чудові століття. Роксолана », то раджу обов'язково відвідати палац Топкапи в Стамбулі.

Ps: Ви щаслива людина?
Хочете дізнатися на чиєму боці фортуна?

Новости