Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

палац Шайо

  1. Палац Шайо в Парижі- вхід в акваріум

Продовжуючи нашу розмову про маршрут нашого путівника і про те, що подивитися в Парижі за 3 дні самостійно ми б хотів розповісти про цікавий сооруженіі- Палац Шайо.

Ми вже писали про Всесвітній виставці в Парижі і хочемо продовжити цю тему ...

Всесвітня виставка 1937 була відзначена не тільки своїми центральними експонатами часів тоталітаризму, розташованими один проти одного. Навряд чи хтось не знайомий з радянською скульптурою «Робітник і колгоспниця» і величезним німецько-фашистським орлом.

Франція теж посилено готувалася до виставки 1937 році. Тоді з'явився цілий комплекс будівель Трокадеро, одним з яких став Палац Шайо. Ось про нього ми і розповімо детальніше.

Колись на цьому місці стояв Палац Трокадеро, зведений в 1878 році до Всесвітньої виставки. Він був спорудою довжиною 706 метрів, а його конструкція складалася з двох веж і двох прибудованих флігелів. Ось фотографія палацу Трокадеро.

Ось фотографія палацу Трокадеро

Палац будувався в мавританському стилі з нотками візантійської архітектури. Багато його називали «східним». Фасад прикрашали 22 статуї, що символізують найбільш впливові в 19 столітті країни.

У Палаці Трокадеро проходили з'їзди і конференції, всередині розташовувався великий концертний зал з органом. Але будівля не викликало особливої ​​любові городян і, в кінцевому підсумку, воно було зруйновано. Орган перевезли в Ліон, але він там прослужив недовго. Під час пожежі інструмент згорів. Зникла остання пам'ять про Палаці Трокадеро.

Новий Палац Шайо в Парижі є два павільйони, що розходяться в різні боки вигнутими крилами. Між ними розташована 60-ти метрова майданчик, з якого відкривається чудовий вид на Ейфелеву вежу, що потопають у зелені сади Трокадеро і фонтан Де Варсові. Вважається, що з палацової майданчика відкривається найкращий вид на знаменитий символ Парижа.

Новий Палац був побудований за проектом групи архітекторів, в яку входили Буалу, Карл і Азéм. Він виконаний в строгому стилі початку 30-х років і має чіткі геометричні форми, властиві конструктивізму. На фасаді відсутня багатий декор і яскраві фарби. Під Палацом знаходиться величезний акваріум з суперсучасними залами. Він був створений на місці каменоломень і двічі закривався на реставрацію. Після двадцятирічної перерви, в 2006 році, акваріум в оновленому вигляді знову відчинив свої двері для гостей та жителів міста. CinéAqua (Сінеàква) являє собою інноваційний акваріум, один з найбільших в світі. Тут живуть представники флори і фауни, кількість і різновиди яких просто заворожують, влаштовуються живі уявлення, а також демонструються фільми про життя морських мешканців. Ви можете побачити фотографію входу в акваріум.

Палац Шайо в Парижі- вхід в акваріум

Палац Шайо в Парижі- вхід в акваріум

Крім знаменитого акваріума, в Палаці Шайо знаходиться ще і кілька музеїв.

У музеї людства можна познайомитися з історією світу, починаючи з давніх часів і закінчуючи сучасністю.

У музеї монументального мистецтва Франції відвідувачів знайомлять з найбільш важливими для країни архітектурними пам'ятками. Тут знаходяться їх мініатюрні копії.

У національному морському музеї зберігаються спогади про подорожі і значущих відкриттів, а також макети суден і човнів, старовинні карти та корабельні гармати, морські прилади та багато іншого.

Трохи нижче основної будівлі, під землею, знаходиться Національний театр Шайо. Там проводяться концерти, фестивалі та вистави.

Якщо ви зважитеся відвідати Палац Шайо, то краще буде виділити для цього окремий день, так як пробігтися по експозиціям швидко навряд чи вийде. Вхід в музеї безкоштовний, а працюють вони всі сім днів на тиждень.

Нагадаємо, що ця пам'ятка входить в наш маршрут: «Історії та Легенди таємничого Парижа!» https://www.yarvitto.com/project/istorii-i-legendy-tainstvennogo-parizha/

Новости