Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палац Нимфенбург (нім. Schloss Nymphenburg)

  1. пам'ятки Мюнхена
  2. Парк палацу Нимфенбург
  3. Час роботи палацу Нимфенбург
  4. Схожі публікації:

Подорожуй з нами:

пам'ятки Мюнхена


Рубрика: Мюнхен

Подорож в минуле починається вже з декількох сотень метрів перед палацом Нимфенбург. Дві під'їзні алеї вказують шлях до палацу, а між ними розташований Німфенбургскій канал, де в літній час граються лебеді. З кожним кроком до палацу зростає фронтон будівлі шириною майже півкілометра і постає у всій своїй величі. Сто років тому королівські гості дивувалися пишного пишноти Нимфенбург, а сьогодні туристи з усього світу можуть здійснити подорож за часів Баварської монархії.

Палац Нимфенбург, який довгий час був літньою резиденцією родини Віттельсбахів, розташований в західній частині Мюнхена в районі Нойхаузен-Нимфенбург. Разом з парком і невеликими парковими замками він утворює єдиний комплекс. Нимфенбург є одним з великих королівських замків Європи і є сьогодні пам'яткою, привертає велику кількість відвідувачів.

Цілий палац в якості подарунка? Курфюрст Фердинанд Марія має бути був дійсно шалено щасливий з приводу народження свого довгоочікуваного спадкоємця Макса Емануеля (Максиміліана II Емануеля). У 1664 році він подарував Нимфенбург своїй дружині Аделаїді Савойської за народження сина. Сам же Макс Емануель пізніше вніс значний внесок в розширення палацу.

Нимфенбург був побудований на зеленому лузі перед воротами Мюнхена. Початковий дизайн палацу, прикрашеного в стилі бароко, створений італійським архітектором Агостіно Бареллі. Пізніше будівля була змінена в стилі рококо та класицизму. Велику роль в розширенні палацу зіграв Макс Емануель, який привертав в зв'язку з обширні роботами таких відомих архітекторів, як Енріко Цуккаллі, Джованні Антоніо Віскарді і Джозеф Еффнер.

У Німфенбургском договорі від 1741 року, Франція, Іспанія, Баварія, Саксонія в союзі з Пруссією об'єдналися проти Австрії. У 1747 році курфюрст Макс III Йозеф заснував німфенбургскій фарфоровий завод. У 1792 році курфюрст Карл Теодор відкрив для народу парк Нимфенбург.

Король Максиміліан I помер в 1825 році в палаці, а в 1845 році тут народився його правнук, король Людвіг II. У 1863 році в Німфенбург відбулася зустріч Людвіга і Отто фон Бісмарка, який залишався його другом протягом усього життя.

До створення інтер'єру палацу Нимфенбург доклали свої руки самі затребувані свого часу скульптори, штукатури і малярі. Деякі кімнати зберегли свою первісну барочну обробку, інші були пізніше реконструйовані в стилі рококо та класицизму. У центральному павільйоні Франсуа Кювільє чудово оформив Кам'яний зал, який служив парадним залом. Фрески створив Йоганн Баптист Циммерман, центральна стельова фреска представляє Геліоса на колісниці у супроводі інших Богів. Також великий інтерес представляє Галерея красунь короля Людвіга I, в тому числі з портретом його фатальною фаворитки Лоли Монтес, а також кімната, де народився король Людвіг II. однак і багато інших кімнати палацу дають уявлення про пишність придворного життя.

Сьогодні на території палацового комплексу Нимфенбург розташовано декілька музеїв. це музей природної історії «Людина і природа» (Нім. Museum Mensch und Natur); музей карет (Нім. Marstallmuseum), в якому, крім чудових карет і саней часів баварських королів, представлені вози Людвіга II; музей порцеляни (Нім. Porzellanmuseum), що нараховує більше 1 000 експонатів з майже 200-річною історією; музей Ервіна фон Крейбіга (Нім. Erwin von Kreibig Museum).

Парк палацу Нимфенбург

Спочатку з палацом Нимфенбург виник невеликий сад в італійському стилі. Потім, з 1701 по 1704 рр., Сад розширився і зазнав змін в стилі французького бароко. Створення великого ландшафтного парку відповідно до англійської моделі почалося в 1804 році з південної частини парку, яка була завершена в 1807 році, і з 1810 по 1823 рр. він був повністю завершений з його північною частиною.

Центральний канал з Великим каскадом ділить Німфенбургскій парк на північну і південну області. У північній частині знаходиться маленьке Пагоденбургское озеро (нім. Pagodenburger See) з павільйоном Пагоденбург . ботанічний сад на північному сході не є частиною Німфенбургского парку, він частково відділений від парку стіною і вулицею.

У південній частині розташована велика Баденбургское озеро (нім. Badenburger See) з Храмом Аполлона (нім. Apollotempel) і павільйоном Баденбург . павільйон Амаліенбург (Нім. Amalienburg) визначає південно-східну частину парку, а павільйон келія Магдалини (Нім. Magdalenenklause) - його північно-східну частину.

Час роботи палацу Нимфенбург

З квітня по 15 жовтня: щодня з 9 до 18 годин
З 16 жовтня по березень: щодня з 10 до 16 годин
Останній допуск приблизно за 20 хвилин до закриття.

Офіційний сайт: www.schloss-nymphenburg.de

Адреса: Schloss Nymphenburg, 80638 Мюнхен, Німеччина.

Карта розташування:


Схожі публікації:

Фонтан Батько Рейн (нім Фонтан Батько Рейн (нім. Vater-Rhein-Brunnen)
Фонтан розташований в Мюнхені на музейному острові (нім. Museumsinsel) на північ від Людвігсбрюкке. Він присвячений Рейну, богу річки з такою самою назвою. Фонтан був створений мюнхенським скульптором Адольфом фон Хільдебрандом (1847-1921), чиї роботи включають в с ...

Макстурм (нім Макстурм (нім. Maxturm)
Макстурм - єдина збережена частина зруйнованого під час Другої світової війни будівлі Герцог-Макс-Бург (нім. Herzog-Max-Burg), або Максбург (нім. Maxburg). Максбург був побудований за указом Вільгельма V Благочестивого в 1590 році архітектором ...

Будинок літератури (нім Будинок літератури (нім. Literaturhaus)
Будинок літератури - культурна установа в центрі Мюнхена, присвячене викладання літератури і організації літературних заходів. На Сальваторплатц (нім. Salvatorplatz), поруч з будинком літератури, знаходиться церква Сальваторкірхе. Раніше на терри ...

Максіміліансанлаген (нім Максіміліансанлаген (нім. Maximiliansanlagen)
Максіміліансанлаген - парк, розташований в міських частинах Богенхаузен і Хайдхаузен Мюнхена між мостом Людвіга і Макс-Йозеф-штанів. Його центральною точкою є 38-метровий пам'ятник «Ангел світу». Парк Максиміліана був створений між 1856 і 1866 ...

Євангелічно-лютеранська церква Святого Матвія (нім Євангелічно-лютеранська церква Святого Матвія (нім. Evangelical Lutheran. Pfarramt St. Matthew)
Церква Святого Матвія на Зендлінгер-Тор-Плац є наступником першої протестантської церкви в Мюнхені, яка перебувала поруч з Карлсплатц. З 1799 року разом з Кароліною, лютеранської дружиною курфюрста Макса IV Йозефа, в Мюнхен прибула протестан ...

Поділитися посиланням:

Цілий палац в якості подарунка?

Новости