Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палац Дожів у Венеції: фото, відео, адреса, карта

Палац Дожів - це найкращий приклад італійської готичної архітектури серед пам'яток Венеції . Будівництво цього чудового будинку проходило між 1309 і тисячі чотиреста двадцять чотири роками. Архітектором імовірно був Філіппо Календаріо (хоча точно не встановлено досі). У 1577 році будівлю було охоплено сильним вогнем, після якого довелося відновлювати значну частину будови. Палац має таку назву тому, що дожем звали главу Венеціанського держави, а саме цей будинок було їхньою резиденцією.

Архітектор хотів створити такий будинок, який би викликало повагу і побожний трепет іноземцям, коли вони бачили б все його пишність. Тому будова дуже багато всередині і приголомшує своєю архітектурою. Перший поверх спеціально зроблений так, щоб надати будівлі легкість, але ця легкість оманлива - палац тримають 36 масивних колон. А на другому поверсі колон в два рази більше, але вони менше по діаметру.

Палац Дожів довгий час (кілька століть) був резиденцією венеціанського уряду і майже всіх вищих чиновників. У далекі часи тут були не тільки робочі кабінети і зали, а й житлові приміщення. До таких піднімається «Золоті сходи». Однією з головних особливостей будівлі є Зал Великої Ради, який довгий час був найбільшим приміщенням в світі, в якому стеля не підтримується опорами. Також цей зал чарує своєю чудовою обробкою, над якою працювали знамениті художники: Веронезе, Тінторетто, Якопо Пальма, Франческо Бассано. Схожим багатством володіє палац Ка'Реццоніко .

Багатьох туристів привертає колекція портретів венеціанських дожів, яка розташувалася в залі для голосувань. У цьому ж залі Ви побачите тріумфальну арку, яка присвячена Франческо Морозіні - легендарний полководець і дож, який здолав турецьку армію. Також туристам потрібно ознайомитися з залом Колегії, в якому представлені полотна великих Веронезе і Тінторетто, і арсеналом, в якій можна ознайомитися з багатою колекцією зброї різних часів.

Doge's Palace (Palazzo Ducale)
Адреса: Palazzo Ducale, San Marco 1, 30124 Venezia, Італія
Телефон: +39 041 2715911

Режим роботи

з 1 квітня по 31 жовтня: 8: 30-19: 00 (вхід до 18:00)
з 1 листопада по 31 березня: 8: 30-17: 30 (вхід до 16:30)

ціни

Дорослі: € 16
Діти (6-14 років), студенти (15-25 років), пенсіонери (старше 65 років): € 10
Діти (0-5 років): безкоштовно

Відео

фото

Мапа

Новости