Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Російський WikiLeaks опублікував ФОТО передбачуваного палацу для Путіна

У Мережі з'явилися фотографії палацу, який будується на Чорноморському узбережжі
За деякими даними, він призначається прем'єр-міністру Володимиру Путіна і на його будівництво пішов 1 млрд доларів
Про нього в кінці 2010 року розповів ЗМІ бізнесмен Сергій Колесников
Фотографії викладені в Мережу на сайті російського аналога порталу WikiLeaks RuLeaks. Фотографій передує коментар: "Фотографії" палацу Путіна "в Прасковеевка на Чорному морі
Редакція RuLeaks.Net отримала в розпорядження серію фотографій палацу, про який нещодавно йшлося в пресі. Ми не готові стверджувати чий це палац, ми публікуємо тільки фотографії самого об'єкта "
У числі будівельників палацу Колесников називав співзасновника знаменитого кооперативу "Озеро" Миколи Шамалова і акціонера банку "Росія" Дмитра Горєлова

У Мережі з'явилися фотографії палацу , Який будується на Чорноморському узбережжі. За деякими даними, він призначається прем'єр-міністру Володимиру Путіна і на його будівництво пішов 1 млрд доларів. Про нього в кінці 2010 року розповів ЗМІ бізнесмен Сергій Колесников. Варто відзначити, що прес-служба прем'єра категорично відкидає причетність глави уряду до цього будівництва.

Фотографії викладені в Мережу на сайті російського аналога порталу WikiLeaks - RuLeaks . Фотографій передує коментар: "Фотографії" палацу Путіна "в Прасковеевка на Чорному морі. Редакція RuLeaks.Net отримала в розпорядження серію фотографій палацу, про який нещодавно йшлося в пресі. Ми не готові стверджувати чий це палац, ми публікуємо тільки фотографії самого об'єкта" .

Сам сайт на даний момент недоступний. На головній сторінці викладені тільки фотографії будується особняка. Решта розділів поки не доступні. Раніше сайт був взагалі не доступний, а на головній сторінці було розміщено звернення до інтернет-користувачам: "Сторінка, яку Ви намагаєтеся відкрити - тимчасово недоступна. Можливо, це викликано неполадками на сервері (або, можливо, однією з почастішали DDoS-атак) . Будь ласка, спробуйте зайти пізніше. Якщо ви прийшли за фотографіями палацу в Прасковеевка: 1) Частина з них можна подивитися тут ; 2) Повністю завантажити можна тут ".

Сайт RuLeaks був створений "Піратської партією Росії" в грудні минулого року. Спочатку сайт був призначений для публікацій WikiLeaks, що стосуються Росії і країн СНД і переведених на російську мову. Але недавно адміністрація проекту почала самостійний збір від анонімних користувачів інформації, що стосується фактів корупції і тому подібних політичних і громадських злодіянь, відзначає "Полит.Ру" .

Нагадаємо, в кінці минулого року Колесников написав відкритого листа президенту Дмитру Медведєву про те, що на березі Чорного моря будується розкішний палац в італійському стилі, гроші на будівництво якого пожертвували російські бізнесмени. Лист був опублікований на сайті CorruptionFreeRussia.com .

У числі будівельників палацу Колесников називав співзасновника знаменитого кооперативу "Озеро" Миколи Шамалова і акціонера банку "Росія" Дмитра Горєлова. Прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков тоді ж заявив, що Путін не має до чорноморського палацу ніякого відношення.

Як розповів Колесников, спочатку планувалося направити пожертвування російських бізнесменів на придбання медичного обладнання для петербурзьких клінік, проте потім їх вирішено було використовувати для будівництва палацу для Путіна. За даними бізнесмена, в 2005 році друг Путіна Шамалов попросив його створити інвесткомпанію "Росинвест". Власність на компанію була прихована за анонімними "представницькими акціями".

Будівництво палацу почалося в 2005 році з придбання державних земель поблизу Прасковеевка для створення невеликого комплексу для відпочинку з бюджетом всього близько 14 млн доларів. Потім було розпочато проект зі створення виноградників та виробництва елітного вина в цьому районі. Як розповів Колесников, в середині 2009 року Шамалов передав йому вказівки від Путіна припинити роботу практично по всіх інших проектів по промисловим інвестицій, якими займалося ТОВ "Росинвест", і направити всі кошти на будівництво в районі Прасковеевка.

За словами Колесникова, зараз на березі Чорного моря зводиться величезний палац з казино, зимовим театром, літнім амфітеатром, каплицею, плавальними басейнами, спорткомплексом, вертолітними майданчиками, ландшафтними парками, чайними будиночками, приміщеннями для обслуговуючого персоналу, технічними будівлями. Всього комплекс займає площу в десятки тисяч квадратних метрів.

ЗМІ: За кількістю резиденцій Путін поступається тільки Кім Чен Іру

Між іншим "Газета по-киевски" підрахувала кількість резиденцій російського прем'єра. За даними видання, у Путіна вже 18 резиденцій, і таким чином, він поступається в цьому тільки північнокорейському лідеру Кім Чен Іру.

Газета наводить чотири офіційні резиденції: робочу резиденцію в сенатському палаці Кремля, парадну резиденцію в Великому палаці Кремля, резервний кабінет в Адміністративному кремлівському корпусі і резиденцію "Ново-Огарьово" в 30 км від Москви, де прем'єр живе вже більше десяти років зі своєю сім'єю.

В "Ново-Огарьово", за даними видання, є, крім особняка, теплиці, пташник, басейн, церква, а також стайні з породистими кіньми. Територією Путін пересувається на броньованому джипі Mercedes.

Крім того, Путін має резиденції по всій Росії:

- держдача в Барвисі, Московська область;
- резиденція "Русь" в Тверській області на території мисливського господарства "Завидово";
- морська резиденція "Палац конгресів" - Костянтинівський палац у Стрельні в Ленінградська область;
- літня резиденція "Бочаров ручей" під Сочі;
- урядова дача "Шуйская Чупа" в Карелії;
- резиденція "Вечеря" в 20 км від міста Валдай Новгородської області;
- санаторій "Волзький стрімчак" на березі Куйбишевського водосховища;
- турбаза "Тантал" на березі Волги в 40 км від Саратова;
- резиденція "Сосни" на березі Єнісею недалеко від Красноярська;
- резиденція "Ангарський хутора" в 47 км від Іркутська;
- держдача "Малий витік" в лісовому масиві на березі Мало-Істокского ставка біля Єкатеринбурга;
- резиденція в курортному місті Піонерський, Калінінградська область.

До вже перерахованих 16 резиденцій видання додає, що будуються: скандально відомий палац на Чорному морі, а також майбутню резиденцію для зустрічей з керівниками Китаю і Індії на Алтаї. На нові мости і дороги в цьому регіоні пішло 3 млрд рублів з федерального бюджету і 120 млн з місцевого, зазначає газета.

Новости