Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Масандрівський палац - фото, карта, розклад

  1. Вартість квитків
  2. Масандрівський палац в Ялті: історія, експозиції, парк
  3. Масандрівський палац всередині

Практично обов'язкова до відвідування пам'ятка Криму - Масандрівський палац Олександра III. На рівні з Алупкінським і Лівадійською палацами, а також Ластівчине гніздо, екскурсія в Верхню Масандру в будь-який час року залишається однією з найпопулярніших.

Маєток після приєднання півострова до Росії змінило чимало господарів, поки в 1889 році разом в недобудованим будинком не було куплено для імператора Олександра III, якому дуже сподобалося це місце. На жаль він не дожив до закінчення будівництва, а його син цар Микола II більше любив Лівадію , І хоча добудував палац, ніколи в ньому не жив. Садиба використовувалося тільки для денного відпочинку царської сім'ї, зрідка приїжджала сюди на прогулянки.

44 ° 31'02 "пн. ш. 34 ° 12'10 "в. д.

Адреса: Крим, Масандра, Сімферопольське шосе, 13.

Найзручніший спосіб для тих, хто відпочиває в Криму - замовити екскурсію в одному з численних тур-бюро Криму. Там пропонують екскурсії як по всьому палацам Південного узбережжя, так і окремо в палац Олександра III. Є екскурсії з відвідуванням дегустаційного залу винзаводу «Масандра».

Якщо вирішили поїхати в Масандрівський палац на машині, то практично відразу за Ялтою буде покажчик, де на розв'язці потрібно буде піти з траси вправо, під мостом розвернутися і згорнути в крутий поворот, звідки дорога піде в Верхню Масандру. Стоянки практично немає, машини ставлять вздовж дороги. Потім доведеться близько 500 м. Пройти пішки до воріт в садибу.

Мають намір добиратися в Масандрівський палац на громадському транспорті? Тоді до ваших послуг кілька маршрутів:

  • з Ялти автобуси № 29, 29А, 106, 110, тролейбуси № № 41, 42;
  • з Алушти тролейбус № 53;
  • з Сімферополя тролейбуси №52 та 55.

з Ялти автобуси № 29, 29А, 106, 110, тролейбуси № № 41, 42;   з   Алушти   тролейбус № 53;   з   Сімферополя   тролейбуси №52 та 55

Вартість квитків

Музей палацу Олександра III працює щодня з 09:00 до 19:00 (каса до 18:15).

  • Ціна квитків в основну експозицію: дорослі - 350 руб., Студенти, пенсіонери, відвідувачі від 16 до 18 років - 200 рублів.
  • Єдиний квиток - з відвідуванням виставок на 3 поверсі - 550 дорослий та 280 - пільговий.

Офіційний сайт Масандрівського палацу: worontsovpalace.org .

Масандрівський палац в Ялті: історія, експозиції, парк

Першим архітектором цього незвичайного будівлі, будівництво якого почалося в 1881 році був Е. Бушар, який тяжів до готичного стилю і планував побудувати щось на зразок лицарського замку з високою вежею. Але в 1892 році проект перейшов до знаменитому російському архітекторові М.Є. Месмахеру, який помітно збільшив розміри палацу, надав йому більш легковажний бароковий вигляд, а також взяв участь у створенні внутрішніх інтер'єрів.

Парк навколо двору розбивав Карл Кебах, той же знаменитий ботанік і садівник, який створив чудовий Алупкінський парк . На жаль зараз зрозуміти, що ж він задумав, досить складно - весь центр парку в наш час займає велика галявина, перекреслення двома алеями. Але навколо самого палацу насадження збереглися. В першу чергу, це величезні, більше ніж в Нікітському ботанічному саду , Секвої. Ці 130-річні дерева мають кілька обхватів в ширину і пишністю з ними можуть конкурувати хіба що посаджені поруч лапаті іспанські ялиці.

Також в парку збереглося кілька скульптур, великий басейн, де влітку цвітуть латаття, шикарна магнолія, що приховує частину палацового фасаду і виносять свої лакові листя і білі квіти розміром з супову тарілку на терасу третього поверху. І звичайно троянди - яскраві ароматні, кущові і в штамбової формі. Вони починають цвітіння в квітні і закінчують в листопаді разом з хризантемами, яких в парку теж чимало.

Масандрівський палац всередині

Декоративне оздоблення палацу, це органічне змішання кількох стилів, де можна дізнатися романський, готичний, бароко, рококо, класицизм. В результаті створюється враження затишку і спокою.

Будівля триповерхова. На першому і другому поверхах збереглися колишні інтер'єри - панелі з дерева і керамічної плитки, різьблені сходи та двері, шикарні меблі. Експозицію доповнюють картини відомих художників, дореволюційні фотографії садиби, портрети колишніх власників маєтку і членів царської сім'ї.

На третьому поверсі проводяться виставки - там розміщені роботи радянських художників і скульпторів, зразки і етикетки товарів, вироблених радянської промисловістю і т.д. Там же знаходиться вихід на простору терасу звідки відкривається шикарний вид на гори, Масандрівський парк і Чорне море.

Схожі записи

Мають намір добиратися в Масандрівський палац на громадському транспорті?

Новости