Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Люксембурзький палац

  1. Люксембурзький палац - колишня резиденція Марії Медічі У світі існує не так багато місць, де панує...

Люксембурзький палац - колишня резиденція Марії Медічі

У світі існує не так багато місць, де панує атмосфера своєрідного затишного величі, в яку потрапляє кожен гість Люксембурзького палацу, розташованого в центрі старого Парижа.

А краса знаходиться прямо навпроти палацу екзотичного Люксембурзького парку, прикрашеного статуями французьких королев, заворожує не тільки кожного гостя міста, а й привертає безліч парижан, які люблять проводити тут вільний час.

Palais du Luxembourg, як називають його місцеві жителі, свого часу був резиденцією Марії Медічі, яка звела його на землях, придбаних під будівництво палацу у Франсуа Люксембурзького (звідси і назва), за допомогою талановитого архітектора Саломона де кинули.

Урочиста закладка першого каменя палацу відбулася в квітні 1615 року. Але внаслідок що виникли в період будівництва проблем політичного характеру зведення Люксембурзького палацу затягнулося на десять років, і після несподіваної смерті Бросса автором проекту став один з найпопулярніших в той час французьких архітекторів Жак Лемерсье. Саме з цієї причини стиль будівлі не витриманий строго в певному напрямку, а є перехідним від ренесансу до бароко.

Легендарна королева прагнула побудувати затишну резиденцію, яка могла б нагадувати їй про флорентійському палаці Пітті, де вона провела своє щасливе дитинство. Саме з цієї причини внутрішнє оздоблення приміщень Медічі довірила своєму улюбленому італійському художнику Рубенса, вже став популярним серед паризької знаті. На основі інтер'єрів палацу майстром була створена ціла серія з 24 картин, які стали гідною прикрасою замку і на сьогоднішній день є одними з найбільш цінних експонатів Лувру.

Величні колони, виконані для кожного з поверхів в певному стилі, вінчає простора тераса, з якої відкривається прекрасний вид на сад з оригінальними фонтанами і штучними ставками.

Люксембурзький палац, будучи одним з найпрекрасніших творінь архітектури, в різні часи, після революційних перетворень, встиг послужити не тільки в якості будівлі в'язниці, але і був місцем обгрунтування першої Директорії, а потім палацом для Сенату Франції, де в даний час проходять його засідання .

Неодноразові реконструкції і переробки, пов'язані зі зміною власників будівлі, значно змінили вигляд палацу і прилеглого до нього парку, але це місце як і раніше є одним з найбільш зачаровують куточків столиці Франції
Неодноразові реконструкції і переробки, пов'язані зі зміною власників будівлі, значно змінили вигляд палацу і прилеглого до нього парку, але це місце як і раніше є одним з найбільш зачаровують куточків столиці Франції. Крім того приміщення палацу періодично служить місцем проходження виставок відомих світових художніх майстрів.

Як дістатися

Адреса:

15 Rue de Vaugirard, Paris 75291
Телефон: +33 1 42 34 20 00
Поїзд RER: Luxembourg
Оновлене: 20.09.2017

Новости